Bıçak Sanatı - Forum

Mora Knive resmen paslanıyor!

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: Mora Knive resmen paslanıyor!
« Yanıtla #40 : 18 Şubat 2013, 08:28:36 »
Benzer fiyata bir sürü mutfak bıçağı seçeneği varken, odun işleme bıçağını yiyecek işlemede kullanmak için paslanmaz hale getirme çalışmalarına anlam veremiyorum :). Emeğinize yazık.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #41 : 18 Şubat 2013, 10:12:53 »
Benzer fiyata bir sürü mutfak bıçağı seçeneği varken, odun işleme bıçağını yiyecek işlemede kullanmak için paslanmaz hale getirme çalışmalarına anlam veremiyorum :). Emeğinize yazık.

:2up :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 18 Şubat 2013, 10:17:57 »
Tipinden memnunsanız mutfağa Bahço alın o paslanmaz diyeceğim de. bu form mutfaklık bir form da değil...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #43 : 18 Şubat 2013, 10:20:07 »
Ferhat, ağzına sağlık  :2up

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #44 : 18 Şubat 2013, 11:02:49 »
arazide dağda kırda kullanılacak bir bıçak zaten ..on numarabıçak ama tabi mutfakta eviçi kullanıma pek uygun değil ...eğer palanma sıkıntı oluyırsa paslanmazını almak en  güzel çözüm bence....

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #45 : 18 Şubat 2013, 14:10:40 »
Odun -> bitki -> dolayısıyla sebzeler için kullanılabilir bıçak  8)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #46 : 18 Şubat 2013, 14:23:39 »
benim için diyorsanız ben mora knive için değil herhangi bir karbon bıçağı karatmak için silah boyasının zararını sordum.Konu mora olunca tabi yanlış anlaşılmaya meyilli olmuş
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #47 : 18 Şubat 2013, 22:30:35 »
Yok, yok tek bir kişiye değil sözüm, kimse alınmasın. Çıkışmak ya da uyarmak için değil (ki sağolsun kimse öyle anlamamış), emeğinizi daha iyi yerlerde daha verimli harcayabilirsiniz diye hatırlatmak için söyledim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #48 : 18 Şubat 2013, 23:35:25 »
yok abi yeter ki  doğruları anlatmak için çıkışın bana  :D karbon  çeliğinden mutfak bıçağı(ör: japon tarzı ) yapanda var ve bu silah boyası konusu açılmasıydı bir kişinin bile zararını bilmeyerek kullanması beni üzerdi.  :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #49 : 23 Mart 2013, 00:22:13 »
Bu da benim forum sayesinde haberdar olup aldığım Bauhaus Mora bıçağım. Tabi bıçağa paslanmasın esmerleşsin  :)) diye sıcak sirke banyosu ve doğada yanıma yakışsın diye kılıfına biraz makyaj şart   8)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #50 : 23 Mart 2013, 01:02:05 »
Sırtı güzelce bir taşlamak da lazım ki firesteel'i iyi çaksın, gerekirse iyi sistire yapsın.  ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #51 : 23 Mart 2013, 09:17:01 »
Evet Eylem abi güzel bir noktaya parmak bastın. Hayatımda gördüğüm en kötü sırta sahip bıçak bu. Çok basit bir işlemle yapabilecekleri bitirişi (finishten daha güzel) neden yapmamışlar bir  fikrin var mı ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #52 : 23 Mart 2013, 12:31:21 »
Para  :-\
Namık Kemal
Instagram'da ben

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #53 : 23 Mart 2013, 19:21:53 »
Bu kadar basit ama etkili bir sebep yani. Ne bileyim ilk gördüğümde "Aaaa bunun sırtını taşlamayı unutmuşlar" deyip bir başkasını almıştım sepetten  ;D Tabi sonra hepsinin aynı olduğunu görüp hiç yakıştıramamıştım.

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #54 : 25 Mart 2013, 14:26:42 »
Yok, yok tek bir kişiye değil sözüm, kimse alınmasın. Çıkışmak ya da uyarmak için değil (ki sağolsun kimse öyle anlamamış), emeğinizi daha iyi yerlerde daha verimli harcayabilirsiniz diye hatırlatmak için söyledim.
Aslında arkadaşların bu kadar sirke sarımsakla uğraşma nedeni mora karbonun vazgeçilmez olan keskinliği

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #55 : 25 Mart 2013, 15:17:52 »
Ferhat arkadaş bu sitede sözüne ve tecrübesine güveneceğim kişiler arasındadır. Kendisini savunma açısından değil ama sözüne katıldığım için söylemek isterim. Karbon çeliklerin keskinliği kalitesine zaten lafımız yok ana kullanım amacına uygun çelik ve bıçak seçilmesinin dışına çıkıyor bütün bu söylenenler. İllaha mutfak bıçağı olsun ama paslanmasın uğraşamam diyorsanız o zaman farklı çeliklerdeki bıçakları kullanmanız faydanıza olacaktır. Sonuçta bu bıçak mutfak bıçağı değil. Ama yinede doğada da kullanılacak olsa bile biraz uğraşarak bakım kolaylığının yapılması kimseye sakıncası olmayacağını da düşünmüyorum. Genel kullanımı memnuniyet uyandıran bu bu bıçağı alan arkadaşlarda güzel günlerde kullansınlar. Karbon çeliği paslanır ve bu pas tadını sevmeyenler yiyeceklerde kullanmak için alternatif ikinci bir bıçağı yanlarına alsalar iyi olur.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #56 : 25 Mart 2013, 16:00:59 »
Ferhatın biilgisine ve fikrine sonuna kadar güvenmekle birlikte eklemek istediğim bir konu var. Bu sirke olayı iyidir ve bence gereklidir. Çünkü oksidasyonu siz yapıyorsunuz ve nemden dolayı olabilecek karıncalanma riskini ortadan kaldırıyorsunuz. Aksi taktirde ağızda olacak kontrolsüz bir karıncalanma keskinliği olumsuz etkileyebilir. Ya da sapa yakın yerde kalacak bir su damlacığı bıçağın ortadan ikiye bölünmesine sebep olabilir. Zor bir iş değil sirkeyi cezvede ısıtıp bir bardağa doldurmak ve bıçağı da bardağın içine daldırmak. Bu benim fikrim tabi.

Sanıyorum ki Ferhatın da demek istediği çok kafa yormaya gerek bir konu olmadığı. Bırakın derken bakımsız , ıslak reçineli bırakın, paslanırsa paslansın demiyor sanki. Bakımını yapın , yağlayın ama paslanırsa veya kararırsa (ki olacaktır) diye endişe etmek yerine daha faydalı işlerle uğraşın diyor. Tabi bu da bence :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #57 : 25 Mart 2013, 16:09:15 »
Ferhat abiye kimse birşey demedi ancak "faydalı işlerle uğraşın" demesi sizde olmasada bende  :(  hissi yaşattı
ki karbon bıçağından çok güzel mutfak bıçakları var japon aşçılar neredeyse hep karbon kullanılıyor.Buda benim fikrim .
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #58 : 25 Mart 2013, 16:26:48 »
Scandi bir bıçakla havuç kesmeye kalktığınızda bir kama gibi çok kısa bir mesafe içinde kalınlaşan ağızın bıçağın havuç içine dalmasını zorlaştırdığını görürsünüz. O nedenle bunun gibi bir scandiyi mutfakta kullanmak için uğraşmak bence anlamlı değil.

Ayrıca bunun paslanmasını önlemek için titizce bakımını yapma külfetine girmekten de kaçınıyorken bence en doğrusu Mora'ya verilecek 17 lirayla bir paslanmaz mutfak bıçağı bir de ince biley taşı alıp enerjiyi bıçağı arada bir bileyip en güzel haliyle tutmaya kanalize etmek...

Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #59 : 25 Mart 2013, 16:29:18 »
Ha, bunun meyve soyma performansı fena olmayacaktır, scandi iyi kabuk kaldırır. Bu durumda da önce bunun paslanmaz kardeşi olan Bahco'yu alıp sonra bunun Mora'da da olan fazla sivri olan burnunu sırttan taşlayıp kütleştirmek daha pratik olacaktır.
Namık Kemal
Instagram'da ben