Bıçak Sanatı - Forum

Mora Knive resmen paslanıyor!

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
Ynt: Mora Knive resmen paslanıyor!
« Yanıtla #20 : 10 Şubat 2013, 19:21:24 »
Hiçbişey tam çözüm olmaz ama en azından siyah pas (patine) kaplama kırmızı pasa dayanır, bakımı kolaylaştırır. En iyisi hardala veya sirkeye bulamak bir saat kadar. Sonra sabunla iyice yıkayıp yağlarsanız uzun süre bakım gerektirmez, en azından ben karbon çeliği mutfak bıçaklarımı öyle yapıyorum...

Emre bey dediğiniz gibi sirkeye yatırdım (birazda sarmısak  :D :D ) ve o parlaklığı gitti matlaştı hafif karardı (siyah pas (patine) kaplama)
o günden beride hafif yağlı olarak duruyor ve hiç kırmızı pas yapmadı
öneriniz için teşekkür ederim.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #21 : 15 Şubat 2013, 01:07:24 »
Bu lekelenme ilginçmiş, pas değil ama leke,
mesela klasik opineller anında diyebileceğim hızda paslanıyor ama paslar kolay temizleniyor ve silip yağlanınca bir sıkıntı olmuyor.

özellikle  karbon çeliği çok kötü bir tad bırakıyor meyvada falan, tabi diğer metal bıçaklarda bırakıyor bunu.

Seramik bıçaklar buna çok güzel çözüm.

http://www.eminonuzuccaciye.com/Emsan-Ceramoni-Seramik-Dograma-Bicagi-Bordo,PR-426.html

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #22 : 15 Şubat 2013, 17:09:29 »
Bu lekelenme ilginçmiş, pas değil ama leke,
mesela klasik opineller anında diyebileceğim hızda paslanıyor ama paslar kolay temizleniyor ve silip yağlanınca bir sıkıntı olmuyor.

özellikle  karbon çeliği çok kötü bir tad bırakıyor meyvada falan, tabi diğer metal bıçaklarda bırakıyor bunu.

Seramik bıçaklar buna çok güzel çözüm.

http://www.eminonuzuccaciye.com/Emsan-Ceramoni-Seramik-Dograma-Bicagi-Bordo,PR-426.html

çok haklısınız özellikle elma nın üzerinde çok rahatsız edici metalimsi bir tad bırakıyor karbon çelikleri ....

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 15 Şubat 2013, 21:02:39 »
çok rahatsız edıcı o metalımsı tad bazılarına çok hoş gelebılır  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 16 Şubat 2013, 16:07:43 »
Demir eksiğine birebir.  O0
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #25 : 16 Şubat 2013, 16:28:28 »
Bende yakin zamanda koctasa gidip bitane alicaktim bu paslanmayi gordugum iyi oldu :)

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #26 : 16 Şubat 2013, 16:43:25 »
10 liralık namlu boyası ile sorun büyük oranda ortadan kalkıyor...ben benim mora robust'u boyadım , şimdilik sıkıntı çıkarmıyor 8)

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #27 : 16 Şubat 2013, 19:23:06 »
10 liralık namlu boyası ile sorun büyük oranda ortadan kalkıyor...ben benim mora robust'u boyadım , şimdilik sıkıntı çıkarmıyor 8)

Resim alabilirmiyiz acaba...  ??? ??? ???
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

bora atalay

• 1515
« Yanıtla #28 : 16 Şubat 2013, 20:18:40 »

bora atalay

• 1515
« Yanıtla #29 : 16 Şubat 2013, 20:22:09 »

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #30 : 16 Şubat 2013, 20:31:09 »
bence namluya cok hos bı hava katmıs ama kullanım asamasında nekadar saglıklı olur acaba

bora atalay

• 1515
« Yanıtla #31 : 16 Şubat 2013, 20:41:39 »
evet bıçağın namlusu mavimsi bir siyah renk aldı ...
kullanım klavuzunda; '' istediğiniz rengi elde edene kadar bir kaç kez işlem tekrarlanır ...''  diyordu ama bu renk hoşuma gidince ben mat siyah renkten vazgeçtim öyle bıraktım.. :)
 3 haftadır bu renkte şimdilik sıkıntı veren bir durum oluşmadı ama daha uzun vadede ne olur ben de bilmiyorum  O:-)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #32 : 16 Şubat 2013, 20:49:01 »
zararı var mı sağlık açısından bu boyanın gıda keseceğiz zehirlenmeyelim.  ::)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #33 : 16 Şubat 2013, 20:54:49 »
karbon çeliklerin fiyakasıdır pas ve kararma ...eğer karamazsa ben kıllanıyorum acaba  karbon çeliği değil mi diye ;) tek dezavantajı meyve veya çiğ yenecek bişey keserseniz metal tadı bulaşıyor birkaçkere başıma geldi :-X ama  rambo amcamız bile karbon çeliği bıçak kullanmış dağlarda bayırlarda :2up yani survivor bıçakların ağababaları karbon çeliğinden olur :D :D

bora atalay

• 1515
« Yanıtla #34 : 16 Şubat 2013, 21:01:10 »
sürtünmeyle bulaşıp insan sağlığını tehlikeye atacak bir şey olsaydı bunun kullanımına izin verilmezdi diye düşünüyorum sonuçta meneviş boyası yıllardır silahlarımızın üzerinde bulunuyor ve avda çıplak elle namluya temas edip yemek yapıyor ve tüketiyoruz...
ama %100 emin misin sorusuna net cevap veremem O:-)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #35 : 16 Şubat 2013, 23:08:03 »
Tüfeklerle atılan kurşun bile sağlıklı değil. ABD'nin kartal vb. kuşlarındayedikleri etlerle bünyesine giren kurşundan dolayı ciddi problemler oluşmuş. Bkz.: http://www.iowadnr.gov/portals/idnr/uploads/wildlife/eagles_lead.pdf

Yani tüfek boyasının ne kadar sağlıklı olduğu da önemsenmemiş olabilir.

Perma blue / gun blue denen şeyden kullanmıştım ve kutuda yazanlar çok da iç açıcı değildi. Silahta ilerki günlerde olumsuz bir etkisi olur mu bilmiyorum tabii.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #36 : 16 Şubat 2013, 23:12:47 »
Yanlış hatırlıyor olabilirim ama bu solisyonlarda sanki bir miktar siyanür türevi var diye aklımda kalmış.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #37 : 16 Şubat 2013, 23:45:43 »
Yanlış hatırlıyor olabilirim ama bu solisyonlarda sanki bir miktar siyanür türevi var diye aklımda kalmış.

syanurmu  :o :o  yanlıs anlamayın amacım sızı elestırmek degıl gercekten su bıkac gun ıcınde sunu ogrendım eger tanımadıgımız yeni bi malzemeyle karsılasmısanız kesınlıkle ön arastırmasını yapmadan kulanmamakta fayda var

ornegın bıcaklarda asırı parlaklıgı hernekadar sevmesemde malzemenın bu parlaklıga nasıl ulastıgını merak ettım halıyle polısaj cıktı karsıma tanıstıgım bi polısaj ustasının uyarısıyla  bıraz arastırma yaptım ve  bıcaga uygulanan parlatma malzemesının tozu saglık acısında sonderece zararlı oldugunu ogrendım ee tabı bıde ısın guvenlık kısmını ogrendım bılmem kac devırle donen parlatma kecesıne yapılan yanlıs bı hamlede kopan parcanın cok cıttı zararlar verebılıcegı gıb

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #38 : 16 Şubat 2013, 23:49:30 »
derin konuya parmak basmışım ben bıçağım gelince sirkeyle karartayım benim için herhalde yeter.  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #39 : 17 Şubat 2013, 01:13:41 »
derin konuya parmak basmışım ben bıçağım gelince sirkeyle karartayım benim için herhalde yeter.  :D
Aman haa sarmısaksız olmaz ona göre :D :D
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka