Sinan çok güzel olmuş, anladığım kadarıyla forma sadık çalışmışsın, yani bir tarafı tam taşlama bir tarafı biraz daha içeriden. Kesitten tam seçilmese de öyle olduğu farkediliyor. Bir nokta var aslında, incelediğim kadarıyla usturanın bir yüzü büyük bir yay şeklinde tam taşlama yapılırken diğer kısım toplam yüzün 3/2 si kadar düz taşlama şeklinde yapılıyor. Dolayısıyla kesite bakıldığında asimetrik bir kesit görüntüsü var. Aşağıya eklediğim fotoğraf örnek olabilir. Ellerine sağlık, eğe ustura için de çok doğru bir malzeme ve keskinliğini çok uzun süre koruyor.
Alıntı yapılan: erco-ergün - 17 Ocak 2013, 21:42:02Harika bir bıçak hocama, tebrıkler! Japon tipi bıçaklara ayrı bir sempatim oldunu itiraf etmeliyım. Yanagiba tipi bıçakların profilınin ve kaç derece''de keskınlenecek bir çizimini vardı ama bulamadım .Sağolasın Ergün, ağız detaylarını ekliyorum.
Harika bir bıçak hocama, tebrıkler! Japon tipi bıçaklara ayrı bir sempatim oldunu itiraf etmeliyım. Yanagiba tipi bıçakların profilınin ve kaç derece''de keskınlenecek bir çizimini vardı ama bulamadım .
çok basit aynısı var bende profılın . bendekını içbükey açtım ağzını, lınktekının ıse tek taraflı "sağ" olarak açılmış ağzı ve sanırım sanmai
İç bükeyliğin kaba hali dövülerek verildi ancak daha sonra 110 cm çapında bir dairenin yayını eski bir hava çeliği testerenin üzerine çizip, bu kısmı bir daire dilimi olarak kestim. Bıçağı işkenceyle sabitleyip, olması gereken eğimde kestiğim hava çeliği testere parçasıyla sistreledim ( talaş kaldırdım. İstenilen eğime gelince de zımparayla devam ettim.
yapması cok zor değil ancak kolayda değil. bu arada çok güzel bir parca. insanın yapası geliyor...
Valla aslına bakarsanız bir kez yapınca çok kolay bir yöntem olduğunu göreceksiniz. Salim, elimde şu an öyle bir iş yok, aslında var ama bu işlemi geçtim zaten. İlk yapacağım işte video çeker eklerim söz.