Bıçak Sanatı - Forum

Yanagiba-2

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Yanagiba-2
« Yanıtla #40 : 17 Ocak 2013, 04:29:29 »
Hocam ellerinize saglik..
 balcak olarak kullandiginiz ahsabi cinarin üstüne gecmemi yaptiniz.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

muraterkut

  • ***
  • 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
Ynt: Yanagiba-2
« Yanıtla #41 : 17 Ocak 2013, 09:10:24 »
hakikaten kelimelerin kifayetsiz kaldığı durumlardan biri daha ...  :2up çalışmalarınızın hepsini gerçekten çok beğeniyorum , sefa hocam ama namlu çalışmalarınız ayrı bir güzel , perdahlamanız olsun, namluya yaptığınız karartmalar olsun çok yerli yerindeler... bıçağa çok farklı bir hava veriyorsunuz... elinize sağlık...  :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Ynt: Yanagiba-2
« Yanıtla #42 : 17 Ocak 2013, 21:16:44 »
Sefa hocam sadece gözlerimiz şenlenmiyor, yayınladığın her sanat eserinde bilgi dağarcığımıza katkıda bulunuyorsun. Ellerine ve aklına sağlık.
Kabzada çınar kullandığını yazmışsın. Geçen yıl bir oduncudan aldığım çınar kütüğünü tornalayıp kase yapmıştım ancak senin kabza gibi desen vermedi. Yoksa oduncu mu karıştırdı bilemedim. Gayet açık renk desensiz bişey çıktı.
Yumuşak bir ağaç ama yaş olarak tornalamama rağmen sonradan çatlamadı :)
Vedat, çınar ağacı her kesimde farklı sonuçlar veriyor. Bu durumu kesiş yönü belirliyor, ağacın kesilme yönü su hattını çapraz kesiyorsa bu tür desenler çıkıyor yoksa gayet ince desenli ve beyaz bir ahşap görünüyor.
Hocam ellerinize saglik..
 balcak olarak kullandiginiz ahsabi cinarin üstüne gecmemi yaptiniz.

Kaya, abanozu kuyruk kısmına denk geldiği yerde sıfır toleranslı bir geçme yaptım, çınara da tutkalla yapıştırdım. Gayet sağlam oluyor bu şeklide.


Arkadaşlar teşekkürler hepinize, sağolun.

erco-ergün

  • ***
  • 72
  • Yer: Bulgaristan
Ynt: Yanagiba-2
« Yanıtla #43 : 17 Ocak 2013, 21:42:02 »
Harika bir bıçak hocama, tebrıkler!  Japon tipi bıçaklara ayrı bir sempatim oldunu itiraf etmeliyım. Yanagiba tipi bıçakların profilınin ve kaç derece''de keskınlenecek bir çizimini vardı ama bulamadım ::).

Ynt: Yanagiba-2
« Yanıtla #44 : 17 Ocak 2013, 22:44:14 »
Harika bir bıçak hocama, tebrıkler!  Japon tipi bıçaklara ayrı bir sempatim oldunu itiraf etmeliyım. Yanagiba tipi bıçakların profilınin ve kaç derece''de keskınlenecek bir çizimini vardı ama bulamadım ::).
Sağolasın Ergün, ağız detaylarını ekliyorum.




Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Yanagiba-2
« Yanıtla #45 : 17 Ocak 2013, 22:59:32 »
Çok güzel ellerine sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

puukko

  • ***
  • 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
Ynt: Yanagiba-2
« Yanıtla #46 : 17 Ocak 2013, 23:22:05 »
Ustamızın muhteşem bıçağı ile yeni bir şey daha öğrenmiş oldum.

Anladığım kadarı ile Japonların akıllı ağız tasarımı ile hem bir fileto aynı zamanda genel kapsamlı mutfak bıçağı elde edilmiş.

erco-ergün

  • ***
  • 72
  • Yer: Bulgaristan
Ynt: Yanagiba-2
« Yanıtla #47 : 18 Ocak 2013, 12:22:28 »


Teşekürler!!