Bıçak Sanatı - Forum

Yanagiba-2

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Yanagiba-2
« Yanıtla #20 : 14 Ocak 2013, 08:40:45 »
Hocam harika olmuş, hangi işe el atsanız fazlasıyla hakkını veriyorsunuz. ;)

necdetcengiz

• 21
  • Meslek: tekniköğretmen
  • Yer: antalya
« Yanıtla #21 : 14 Ocak 2013, 08:55:36 »
ellerine sağlık ustam harika olmuş

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #22 : 14 Ocak 2013, 09:02:05 »
Sefa hocam maşallah ellerine kollarına sağlık muhteşem olmuş yaptığınız her iş bir şaheser olarak karşımıza çıkıyor :2up :2up :2up süper süper

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #23 : 14 Ocak 2013, 10:13:18 »
Sefa hocam, sağ tarafta 4 ayrı açı var. Bunları kaçar derece aldınız? Açıları belirlemeye ağızdan mı başladınız? Sol taraftaki içbükeylik bıçağın tam genişliğine yayılıyor mu? Buradaki içbükey kazıma(Talaş Kaldırma) miktarını göz kararı mı alıyorsunuz?
Bıçak bu arada inanılmaz güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Selamlar.
YUCELMORE

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #24 : 14 Ocak 2013, 10:45:47 »
hocam ellerine sağlık. her açıdan senin olduğu belli olan bir iş. ben teknik kısmından ziyade bu işi baştan sona el ile yapma niyetini merak ediyorum. daha temiz bir iş çıkartmak için mi, işi zamana yayıp hazzı arttırmak için mi yoksa eskiden bu işler nasıl yapılıyormuş'u daha iyi anlamak için mi elle uğraşmayı tercih ediyorsun. yoksa tüm bunların hepsi için mi 8)

bir önceki bıçağın kılıfı da vardı yanılmıyorsam, bunun kılıfı ne alemde acaba? ::)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #25 : 14 Ocak 2013, 11:01:00 »
Sefa usta eline sağlık ben çok beğendim. Zaten japon bıçaklarına bi hayranlığım vardır. Kabze sanki alev alev yanıyor.
Foruma yeni üye olanlar, bu sanata yeni başlayacak olanlarda bant zımpara, sütun matkap, vs elektrikli aletler eminim olmayacaktır. Ama olmadanda böylesine güzel eserler yapılabiliyormuş. :2up :2up :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #26 : 14 Ocak 2013, 11:05:18 »
ustam ellerine  sağlık herzamanki gibi muhteşem olmuş
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #27 : 14 Ocak 2013, 11:47:37 »
Ustam süper bir çalışma ellerinize sağlık.  :2up

« Yanıtla #28 : 14 Ocak 2013, 12:18:02 »
Arkadaşlar, tüm yazılanlar için teşekkür ederim, sağolun, varolun.

Sefa hocam, sağ tarafta 4 ayrı açı var. Bunları kaçar derece aldınız? Açıları belirlemeye ağızdan mı başladınız? Sol taraftaki içbükeylik bıçağın tam genişliğine yayılıyor mu? Buradaki içbükey kazıma(Talaş Kaldırma) miktarını göz kararı mı alıyorsunuz?
Bıçak bu arada inanılmaz güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Selamlar.
Yücel, bu açılara önce ağızdan başlıyorum, yaklaşık 20 derecelik bir açıyla ilk kesici kısmı açıyorum, neredeyse bir kaç sürtmede zaten ağız açılmış oluyor. Ardından diğer üç açıyı da belli bir ölçüye bağlı kalmaksızın, belli sayıdaki sürtmelerle veriyorum. Her bir turdaki açıyı gittikçe daraltıyorum. Sol taraftaki iç bükeylik ise, belli bir yay aslında. Bu başlıkta daha önce de yazmıştım, bu yay tam genişliğe yayılıyor. Çapı 110cm olan bir daire yayı. Talaş kaldırma göz kararı değil aslında, yüzeyi sıyırdığınız hava çeliğinin formu bıçağın yüzeyine tam öpüştüğünde işlem bitmiş oluyor. Bu nedenle eklediğim detay fotoğraflarda, bir kare ön kısımdan bir kare de arka kısımdan çektim.

hocam ellerine sağlık. her açıdan senin olduğu belli olan bir iş. ben teknik kısmından ziyade bu işi baştan sona el ile yapma niyetini merak ediyorum. daha temiz bir iş çıkartmak için mi, işi zamana yayıp hazzı arttırmak için mi yoksa eskiden bu işler nasıl yapılıyormuş'u daha iyi anlamak için mi elle uğraşmayı tercih ediyorsun. yoksa tüm bunların hepsi için mi 8)

bir önceki bıçağın kılıfı da vardı yanılmıyorsam, bunun kılıfı ne alemde acaba? ::)

Emin aslında hepsi. Şimdi bu bıçağın arka tarafındaki eğim için zaten elle çalışmak gerekiyor, geriye de diğer yüz ve taşlama açısı kalıyor ki bu kısmı da eğeyle açmak zaten çok uzun süren bir iş değil, bant zımpara bir tek burada kullanılabilir ona da ne gerek var diye düşündüm. Ayrıca elde yapılan işler daha titiz ilerliyor, anlık olarak hızdan kaynaklı hatalara yol açmıyor, iş daha uzun sürüyor. Hepsinden önemlisi size düşünme için bol bol zaman bırakıyor, en azından anlık fikir değiştirmelerinde işlemi bir başka yola doğru evirebiliyorsunuz. Uzun zamandır işleri elde yapıyorum aslında, eğer aklımda yanlış kalmadıysa, öncesinde de vardır ama kılıç işinden sonra hiç makina kullanmadım. Herkese de tavsiye ederim, sizi daha özgür kılar ve makinaya bağımlılıktan kurtarır.
Bir önceki işe kılıf yapmıştım, bunda kararsız kaldım. Bu mutfakta hizmet edecek, bu nedenle pek taşınmayacak. Bu nedenle pek gerekmediğini düşündüm, ama kullanımda gerekirse bir kılıf yaparım nasıl olsa.
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2013, 13:25:12 Gönderen: sefaçabuk »

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #29 : 14 Ocak 2013, 13:17:43 »
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için hocam.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #30 : 14 Ocak 2013, 13:54:16 »
Sefa hocam, teşekkürler.
YUCELMORE

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #31 : 14 Ocak 2013, 16:45:52 »
Sefa Hocam mükemmel olmuş. " Vur şanlı bıçağınla gönül mülkü düzelsin
                                                   Sen vururken de öldürüyorken de güzelsin"

On sene önce olsaydı, bir yerlerden alıntı değil, kendim bir şiir yazardım.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #32 : 14 Ocak 2013, 18:17:13 »
Sefa hocam ellerinize sağlık.

eumite

• 48
  • Meslek: MONTAJ
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #33 : 14 Ocak 2013, 18:24:00 »
elinize saglik  :)

« Yanıtla #34 : 14 Ocak 2013, 21:59:47 »
Sağolun  ^-^

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #35 : 15 Ocak 2013, 00:37:52 »
Korktuğum kadar varmış ... Hocam sizin yaptığınız eserlere artık korkarak bakıyorum . Ortaya çıkan güzellikleri görünce , benim bıçaklarım nasil olsa böyle olamayacak deyip , bıçak başlamaktan korkuyorum. Elinize eğenize saglık , gercekten harika olmuş...
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #36 : 16 Ocak 2013, 22:36:15 »
Eline sağlık Sefa. Ben böyle bıçak meraklısı olmuşken bunu duvara çerçeveler her gün resim izler gibi izlerim, balığı da nasıl keseceğini asla öğrenemem.

İç bükey olan bir yanağı düşünen Japon ustaları da takdir etmemek elde değil. Bereket zamanında "itele gitsin." demeyip böyle güzel bıçaklar tasarlamışlar.

Bu tasarımı uygulayışın çok güzel ve muntazam. Seçtiğin ahşap çok güzel. Perdahın, açıların bizi alıştırdığın gibi çok güzel.

Çok alıştırıyorsun bizi, çok...
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2013, 22:40:28 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #37 : 16 Ocak 2013, 22:58:17 »
Ne diyeceğimi bilemedim, Eyvallah.

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #38 : 16 Ocak 2013, 23:03:31 »
sefa usta eline saglik. her elini attigin gibi buda guzel olmus..
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #39 : 17 Ocak 2013, 01:16:41 »
Sefa hocam sadece gözlerimiz şenlenmiyor, yayınladığın her sanat eserinde bilgi dağarcığımıza katkıda bulunuyorsun. Ellerine ve aklına sağlık.
Kabzada çınar kullandığını yazmışsın. Geçen yıl bir oduncudan aldığım çınar kütüğünü tornalayıp kase yapmıştım ancak senin kabza gibi desen vermedi. Yoksa oduncu mu karıştırdı bilemedim. Gayet açık renk desensiz bişey çıktı.
Yumuşak bir ağaç ama yaş olarak tornalamama rağmen sonradan çatlamadı :)