Çok teşekkür ediyorum, sağolun.
taşlamaları daha önce duz olarak bılıyordum. fakat matık yurutunce o malzemelerın incecık kesılmesınde bır tarafın iç bukey olmasının kesılen malzemeye bıçağın yapışmamasını sağladığını anladım.
her zamankı gıbı usta işi Sefa abi
ve Yanagibada taşlamamanın nasıl olacagına daır guzel bır örnek. elıne koluna sağlık , unutmadan çınar çok yakışmış hamon ıçın bırsey demıyeceğim. D2 ye hamon yaptım desen evet yapmışsındır derim.
Taner, aslına bakarsan hamon filan yapmadım, bu zaten su verme hattı. Zımparayı yaparken farkettim ki orada bir hat var, biraz kurcalayınca bu çıktı, artık nasıl olduysa.
Ellerine , emeğine sağlık Sefa ustam, harika bir iş olmuş. Üstelik hiçbir modern alet kullanmadan yapılmaması benim gözümdeki değerini ulaşılmaz yaptı. Ustam sormak istediğim su verme hattının oluşumunu görmek için asit işlemi mi yaptın ? Birde bu hatta bakarak bıçağa ısıl işlem yaparken dik değilde yatay olarak su vermenin özel bir nedeni var mı?
Soytürk, Tanere de dediğim gibi baktım orada bir şeyler var, asit zımpara döngüsüne soktum bir kaç kez ortaya bu çıktı. Su verme işleminde tam dik daldırmıyorum haklısın, yaklaşık 30 derecelik bir açıyla daldırıyorum desem daha doğru olur, yani önce burun giriyor yine. Ağzını çok incelttiğim bıçakların neredeyse hepsine bu şekilde su veriyorum, şimdiye kadar gördüm ki bu şekilde çarpılmalar daha az oluyor.