Bıçak Sanatı - Forum

TÜRKİYE içi çelik tedariği

Ayhan78

• *
  • 29
  • Abdülhamit i anlamak herşeyi anlamak olacaktır.
  • Meslek: zırhlı şoförü
  • Yer: istanbul
Ynt: TÜRKİYE içi çelik tedariği
« Yanıtla #200 : 25 Kasım 2017, 15:47:00 »
gerçekten çok güzel bir konu sezgintaydan 1.4125 diye aldığım çelik 1.4110 çıktık özgür usta uyarmıştı zaten ama almış bulunduk  :( en azından ibret oldu. resmen hayal kırıklığı. binbir hevesle amatör bıçak yapmaya çalışan biri olarak çok üzüldüm. bu konu iyi olmuş en azından diğer arkadaşlar için aydınlatıcı olur.

elinizdeki çeliğin 1,4125 olmadıgını nasıl anladınız ?

1095 karbon çeliği alacagım bana gelen çeliğin 1090,1070,1060 olmadıgını nasıl anlayabilir .

bunun pratik bi yoşu var mı acaba

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #201 : 25 Kasım 2017, 15:52:52 »
gerçekten çok güzel bir konu sezgintaydan 1.4125 diye aldığım çelik 1.4110 çıktık özgür usta uyarmıştı zaten ama almış bulunduk  :( en azından ibret oldu. resmen hayal kırıklığı. binbir hevesle amatör bıçak yapmaya çalışan biri olarak çok üzüldüm. bu konu iyi olmuş en azından diğer arkadaşlar için aydınlatıcı olur.

1095 karbon çeliği alacagım bana gelen çeliğin 1090,1070,1060 olmadıgını nasıl anlayabilir .

Karbon çeliklerinde kıvılcıma bakmak fikir verebilir ama paslanmazlarda ya güvenli yerlerden alacaksınız yada analize yollayacaksınız.
Kıvılcım Testi : https://www.youtube.com/watch?v=bMg5Gi_H7JM
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #202 : 25 Kasım 2017, 17:07:45 »
En temiz yöntemi analiz.
Bir ara, Kosgeb'de elimdeki bir Ck67 plakayı analiz ettirmiştim. Raporu da fikir versin diye paylaşıyorum.

İkinci ek ise işe yaramayan bir analiz. Yanlış bir analiz cihazı ile yapılan, gereken elementleri göstermeyen bir analiz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ayhan78

• *
  • 29
« Yanıtla #203 : 27 Kasım 2017, 10:27:43 »
En temiz yöntemi analiz.
Bir ara, Kosgeb'de elimdeki bir Ck67 plakayı analiz ettirmiştim. Raporu da fikir versin diye paylaşıyorum.

İkinci ek ise işe yaramayan bir analiz. Yanlış bir analiz cihazı ile yapılan, gereken elementleri göstermeyen bir analiz.

analiz gibi teferruatlı işlere gerek kalmadan güvenle 1095 çelik lama alabilecegim bi tedarikci var mı

Ayhan78

• *
  • 29
« Yanıtla #204 : 27 Kasım 2017, 15:05:52 »

tessekkür ettim konyla alakalı video için

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #205 : 28 Kasım 2017, 13:12:38 »
analiz gibi teferruatlı işlere gerek kalmadan güvenle 1095 çelik lama alabilecegim bi tedarikci var mı
Yurtiçinde 1095 alabileceğiniz bir yer yok diye biliyorum.Yurtdışından temin etmelisiniz.
Şuan yurtiçinden temin edebileceğiniz 5mmlik 1090 var aralarındaki fark anlaşılmayacak kadar azdır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Snowblind

• *
  • 13
  • Meslek: Turizm
  • Yer: Manavgat / Antalya
« Yanıtla #206 : 08 Aralık 2017, 01:37:25 »
Güzel bir Bushcraft yaptırabilmek için ben de 1095 çelik arıyordum ve buraya yazıp bunu nereden bulabileceğimi soracaktım.Ancak yazıları okuyunca hayal kırıklığına uğradım ne yazık ki.1090 çeliğin çok az farkı olduğu yazılmıştı diğer sayfalarda.Arada ki fark nedir açıklayabilirseniz memnun olurum.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #207 : 08 Aralık 2017, 01:49:32 »
%0.05lik bir karbon farkı var 1090da ekstra %0.3-0.4 fazla mangan var.Bu kadar az farkında kullanımda hissedileceğini sanmam.
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2017, 01:51:30 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Snowblind

• *
  • 13
  • Meslek: Turizm
  • Yer: Manavgat / Antalya
« Yanıtla #208 : 08 Aralık 2017, 01:55:30 »
Çok teşekkür ederim bilgi için.O halde bu çelik'ten bulmaya çalışayım bari.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #209 : 08 Aralık 2017, 07:42:00 »
Bu bin doksan bilmem kaç, çok mu iyi
Bundan başka çelik yok mu ya da
bindoksan aynı işi görmez mi?
Bindoksan bilmem kaç eğeden de mi
iyi, bulunamamasına rağmen arattırıyor
kendini kerata.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #210 : 08 Aralık 2017, 11:37:05 »
kendini kerata.
Amerikada elini sallasan çarpıyor hal böyle olunca bol bol kullanılıyor youtubedan video izleyip merak saranlar bakıyor ki herkesin elinde 1095 var "haa demek bu iyi çelik herkes kullanıyor" diyor sonra memleketimde aranmaya başlıyor bu çelik.Yoksa sanayide hemen her çelik satanda güzelim D2-D3-O2 vs. bol bol bulunuyor.
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2017, 11:49:00 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #211 : 11 Aralık 2017, 00:52:39 »
kendini kerata.
Amerikada elini sallasan çarpıyor hal böyle olunca bol bol kullanılıyor youtubedan video izleyip merak saranlar bakıyor ki herkesin elinde 1095 var "haa demek bu iyi çelik herkes kullanıyor" diyor sonra memleketimde aranmaya başlıyor bu çelik.Yoksa sanayide hemen her çelik satanda güzelim D2-D3-O2 vs. bol bol bulunuyor.

Desene bi fantezisi yok :) bende diyorum
arkadaş bu eleman süper çelik mi ki
Herkes bunu soruyor

Ersin işçimen

• *
  • 1
  • Meslek: Yat imalati
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #212 : 24 Ağustos 2019, 13:03:56 »
Meehabalar aranıza yeni katıldım baya bilgili bir site tam istediğim konular.biçaklar benim için bir tuku 10 yaşından beri hep bi çakı tasimisimdir cebimde yaş ilerledikçe tuku azme dönüşüyor artık hazır bicaklar değil kendi yaptığım bıçaklar üzerine yoğunlaşmak istiyorum ama O kadarda kolay degilmis 1.5 aydir bıçak yapmak için çelik ariyorum anladimki turkiyede bıçağın ana vataninda sanki bu meslek olmuş gibi bu kadar zor olmamalı tedarikciye gidiyosun bıçak yapicam çelik lazım diyosun adam ilgilenmiyor bileciddiye bile alinmiyosun hala bu celikleri nerden bulabilirim bilmiyorum internetten arastiriyorum iyi paralara satiliyir alalim tmm nekadar iyi olduğunu nerden bilecez siz bu işin ustalarindan biraz bilgi istiyorum saygilar

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #213 : 24 Ağustos 2019, 19:38:20 »
Meehabalar aranıza yeni katıldım baya bilgili bir site tam istediğim konular.biçaklar benim için bir tuku 10 yaşından beri hep bi çakı tasimisimdir cebimde yaş ilerledikçe tuku azme dönüşüyor artık hazır bicaklar değil kendi yaptığım bıçaklar üzerine yoğunlaşmak istiyorum ama O kadarda kolay degilmis 1.5 aydir bıçak yapmak için çelik ariyorum anladimki turkiyede bıçağın ana vataninda sanki bu meslek olmuş gibi bu kadar zor olmamalı tedarikciye gidiyosun bıçak yapicam çelik lazım diyosun adam ilgilenmiyor bileciddiye bile alinmiyosun hala bu celikleri nerden bulabilirim bilmiyorum internetten arastiriyorum iyi paralara satiliyir alalim tmm nekadar iyi olduğunu nerden bilecez siz bu işin ustalarindan biraz bilgi istiyorum saygilar

https://www.mehmetmarangoz.com.tr/bicaklar-1382726259

Altta lamalar sekmesinde çelikleri bulabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2019, 19:39:54 Gönderen: Kutsal »
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
« Yanıtla #214 : 24 Ağustos 2019, 22:22:37 »
Akıllılar hep şüphe içindeyken aptallar küstahça kendilerinden emindir.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #215 : 25 Ağustos 2019, 00:24:38 »
Hem forum üyesi hemde faceden ulaşabileceğiniz Evren Atak Bey tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyecek potansiyelde bir esnaf arkadaştır. Ulaşamazsanız telefon numarasınıda verebilirim

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #216 : 25 Ağustos 2019, 01:49:52 »
Hem forum üyesi hemde faceden ulaşabileceğiniz Evren Atak Bey tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyecek potansiyelde bir esnaf arkadaştır. Ulaşamazsanız telefon numarasınıda verebilirim

+1
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.