Sandvik 12C27 Stainless kullanıldığı söylenen çelik.
Analiz:Typical Chemistry: C .60 Mn .40 Si .40 Cr 13.50
Karbon olanından bende de var ve bıçak çok keskin.
Mora bıçaklarında kullanılan çeliklerin özellikleri:
- Paslanmaz çelik
Paslanmaz çelik namlulu bıçaklar, sertleştirilebilir paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Kullanılan çelik, İsveç imalatı 12C27 çeliğidir ve HRC57-58 derecesinde sertleştirilmiştir. Bu çelik yüksek mukavemetli, uzun ömürlü ve paslanmaya karşı dayanıklı bir bıçak çeliğidir.
- Karbon çeliği
Karbon çeliği namlulu bıçaklar, HRC 59-60 derecesinde sertleştirilebilir, yüksek karbonlu çelikten üretilmiştir. Bu çelik, en düşük fiyata, en yüksek keskinlik derecesini sağlarlar. Karbon çeliğinden imal edilmiş bıçak namluları bir süre kullanımdan sonra mat gri bir renk alır. Ancak bu renk değişimi çeliğin kalitesini etkilemez. Tam tersine, paslanmaya karşı bir nebze dayanıklılık sağlar. Karbon çeliğinden imal edilmiş bıçaklar yağlanarak saklanmalıdır.
Selamlar.