Bıçak Sanatı - Forum

Görünmez kaza - Mora clipper

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Görünmez kaza - Mora clipper
« Yanıtla #60 : 03 Eylül 2013, 16:59:26 »
bileme taşı ıskarpelaların yanında bıçaklar kasalara yakın sepetlerde 8)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #61 : 03 Eylül 2013, 21:11:27 »
Hem reyonları hem de kasaların önündeki karışık rafları araştırdım ama, iki hafta önce Kozyatağı Bauhaus'a baktığımda ben de Mora'yı bulamamıştım. Çift kiraz bileme taşları mevcut bu arada.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #62 : 03 Eylül 2013, 22:15:03 »
neyse gelmis gecmis olsun kardesim

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #63 : 04 Eylül 2013, 22:13:18 »
Bende taze geldim Bauhaus dan. ne yazık ki bıçak yok. hadi bıçağı çok takmayacağım da bileme taşı olarak Elit marka, Çin malı, gayet kalın bir taş var :'(   Bu taşı kullanan var mı? Eskişehir e üvey evlat muamelesi yapan Bauhaus u kınıyorum...

Ustalar bu kirazlı taş kaç paraydı? bıçak bilenecek türden birşey mi? yoksa imalat aşamasında kaba taşlama için mi?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #64 : 04 Eylül 2013, 22:19:36 »
Bende taze geldim Bauhaus dan. ne yazık ki bıçak yok. hadi bıçağı çok takmayacağım da bileme taşı olarak Elit marka, Çin malı, gayet kalın bir taş var :'(   Bu taşı kullanan var mı? Eskişehir e üvey evlat muamelesi yapan Bauhaus u kınıyorum...

Ustalar bu kirazlı taş kaç paraydı? bıçak bilenecek türden birşey mi? yoksa imalat aşamasında kaba taşlama için mi?

İki kiraz güzel işler çıkartıyor. Arkansas olanı da var 60 lira filandı. Denemek lazım. Yine çift kirazdan ıskarpela seti almayı düşünüyorum.

Şöyle bir konu geçmişti.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4691.msg94096#msg94096
Okinawian

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #65 : 04 Eylül 2013, 22:33:27 »
konu iyice dağıldı ama, internetten nereden sipariş verebilirim bu bileme taşlarını?

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #66 : 05 Eylül 2013, 18:05:06 »
Bu konuyu Boranın wild boar modeli konusundan böldüm. İlk iki alıntıyı bu konunun daha iyi anlaşılması için ben ekledim. Çift çizgiden sonraki metinler orjinal.

Hala Mora Clipper arayan varsa, BAUHAUS'a bir baksın derim ;).

Kırmızı ve kılıf üzeri BAUHAUS logolu ama, harbi karbon Mora Clipper. 18tl.
vay, güzel bilgi, bugün kozyatağı bauhaus'u bir check edeyim bari :)

ben de gittim iki tane aldım yedekte dursun diye. ve eve gelir gelmez açtım kılıfta sağlam duruyor mu diye sallayınca nasıl olduğunu anlayamadan sağ elimin ayasına sapladımresmen. ortalık kan revan, hemen pres yapıp hastaneye tabii. dikiş atıldı ve yaklaşık on gün bu durumda kalacak. bıçaklar konusunda opsesyon noktasında dikkatli biri olarak
böyle bir hata yaptığıma hala inanamıyorum. akacak kanım varmış diyorum, daha kötüsüde olabilirdi.
neticede bu meretler bugüne kadar gördüğüm en keskin bıçaklar ve aman dikkat, kılıfları kesinlikle güvenilir değil...
Bölünen konunun ismine tıklayınca ana sayfaya yolluyor konuya değil.

Not: Linki düzelttim. - Eylem, 2015-06-04
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2015, 17:23:51 Gönderen: deserteagle »
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #67 : 05 Eylül 2013, 18:35:27 »
Tıklama problemi çok sinir bozucu olmaya başladı.  >:(
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #68 : 04 Haziran 2015, 17:24:33 »
Not: Linki düzelttim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ayhan ELKUT

« Yanıtla #69 : 02 Kasım 2016, 09:28:00 »

Ali Bey merhaba,

Geçtiğimiz Cumartesi günü Beylikdüzü-İstanbul Bauhaustan bahsedilen kirazlı bileme taşından ben satın aldım 5.90TL, evde birkaç deneme yaptım idare eder gibi duruyor, Arkansas tipi olan plastik bir kutu içine muhafaza edilmiş ve yanında yağı ile birlikte satılıyor, oda yaklaşık 80TL civarıydı. Bir diğer bileme taşıda grili beyazlı bir taş , fotoğrafını şu an ekleyemiyorum ama gritleri çok kaba geldi o yüzden denemedim.

Bileme taşları "El aletleri kısmındaydı" . Wisent marka bir sürü ürün var onları biraz daha dikkatli inceleyiniz.

KOÇTAŞ tada 1 tane buldum AlO - Aluminyum Oksit bileme taşı yazıyor. 6.90 TL. Onuda henüz denemedim.

İyi çalışmalar.

higicir

• **
  • 109
  • Meslek: Finans
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #70 : 02 Kasım 2016, 20:37:28 »
https://twocherriesusa.com/product/honing-kit-3-pieces/ sanırım bu taştan bahsediliyor. Bende vardı hiç memnun kalmadım.
Halil İbrahim
Instagram bıçak.ahşap.epoksi.hobi