Çoktandır ortada değilim, bir süre daha da radar altı koşmaya devam. Burası ciddiye alıp vakit harcatan bir yer. Hakkını vermeden de olmaz. Tanıdıklardan özür dilerim.
Kasım sonu ya kısmet deyip kaşınmaya dayanamayıp kendime yeni yıl hediyesi aldım. Kadın savaşçı kabilesi adı olan : p sitenin Amerika versiyonundan:
Spyderco CALY 3 CARBON
Konu hakkında detay bilgim yok kumar oynadım, sonuçta oldu. Tecrübemi burada paylaşıyorum.
Fatura değeri gümrük sınırının üzerindeydi, hediye opsiyonu da vardı, işaretledim siparişte.
Geçen hafta bir akşam evin kapısında ihbarname vardı, postaneye gelin gönderiniz var diye. Sabah koştum, zaten yan bina, vergisi var dedi görevli.
Üzerinde "gift" yazıyordu ama fiyatta vardı paketin üzerinde. %25 gibi bir ek masraf çıktı adam verdi zarfı.
Hemen açtım kargo zarfı açılmış, iç torba yırtılmış, orijinal (ve çirkin) kutu zarar vererek açılmış, çakı koruma poşetinden de çıkarılmış, içi boş. Fena oldum sonra zarfı salladım ağırlık var.
Kuzu öyle dipte yatıyordu sağ sağlam : )
Not: Bu konularda çok bilgisiz ve ahkam kesme eğilimli şahıslar sıklıkla değerlendirme yaparken önyargılılar.
Ör: "Amaaan kısacık uçlu kanca gibi birşey" deyip karambiti iplemezken, "NEEE KELEBEK Mİİİ!" nidası ile devam edebiliyorlar. Böyle bir durumda 7cm ZDP189 ağız gümrükçüye birşey ifade etmemiş olabilir.
Sevgiler,
İyi yıllar,