Bıçak Sanatı - Forum

Yurtdışından biz neden bıçak getirtemiyoruz?

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
Yurtdışından biz neden bıçak getirtemiyoruz?
« : 23 Aralık 2012, 01:32:50 »
Bu yurtdışından bıçak çakı getirtme konusu bir çok kere konuşuldu biliyorum, ama aklıma takılan bir soru var. Biz 1 çakı için gümrükten geçecek mi diye ecel terleri dökerken. Çoğu kişi stiletto, solingen vb. bir çok marka çakı av bıçağı getirtebiliyor rahatlıkla. Hatta ellerinde olmayan ürüne fiyat koyup gelecek diye emin olabiliyorlar ve bunun ticaretini yapıyorlar. Bu bıçaklar nasıl geliyor bir bilen varsa söylesin bizde faydalanalım.

travego

• *
  • 20
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Kayseri
Ynt: Yurtdışından biz neden bıçak getirtemiyoruz?
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2012, 03:28:17 »
Bendeniz de internetten bulduğum 100 dolarlık katanayı sipariş etmeden önce biraz araştırayım dedim ve önce altta yazan açıklamaya daha sonra da forumumuza ulaştım. Katanayı geçtim  uzak doğu savaş sanatları eğitiminde kullanılan 8 kesen bıçak yada kelebek bıçak diye tabir edilen bıçakları bile ağzı keskinleştirilmemiş olsa bile getirtemiyorum ki bu bıçakların aynısı veya benzerinden Türkiye'de mevcut değil. Bu bıçakları yapacak  bir usta bulurum diyerek Kayseri'deki bıçak üretici ve satıcıların yoğun olarak bulunduğu semte gittim. "Özel bıçak yapıyor musunuz?" sorusuna ustaların çoğu arkasını dönüp giderken olumsuz yanıtladı. Bir ikisi ne tarz bir bıçak dedikten sonra olumsuz yanıt verdi. Belki usta dediğim insanlar usta değildi belki sadece alım-satım yapan tüccarlardı, belki de ustaydılar ama hiç uğraşmak istemediler. Bir kızılderili atasözünde; "Bir insanı yargılamadan önce 40 gün boyunca onun makosenleriyle(deri ayakkabı) dolaşmalısın." sözünü hatırlayıp kimseyi yargılamadan ve yermeden hayal kırıklığımla birlikte evimin yolunu tuttum.  Sorduğun sorunun cevabına gelecek olursak; yurtdışından gelecek olan bir tanıdığın veya akraban varsa veya  yurtdışına çıkma imkanın olursa bıçak vb. ürünler uçağın kargo bölümünde getirilebiliyor.  Önceki çalışmış olduğum sektörden duyduklarım ve bildiklerimse şöyle: Çin’den yüklü miktarda mal alımlarında(ithalatçı tabiriyle en az bir konteynır dolduracak kadar) aldığınız ürünlerin içleri başka ürünleri alabilecek kapasitedeyse bu boşluklar başka ürünlerle doldurulabiliyor. Örnek verecek olursak Ağustos ayında Çin’den bir konteynır dolusu çeyizlik sandık siparişi verdiniz malum ağustostan sonra eylül geliyor ve okullar açılacak sandıkların içine birkaç okul çantası koymak sorun olmuyor. Gümrük görevlileri bütün sandıkları açıp kontrol edemeyecekleri veya etmeyecekleri için çantalarınız güvenli faturasız ve gümrüksüz olarak ülkeye giriş yapıyor. Bu tarz ithalat yapan bir tanıdığınız varsa ondan rica edebilirsiniz. Bunun dışında internet üzerinden siparişlerin Türkiye'ye girişi şans işi yada gümrük çalışanlarıyla olan ikili ilişkilerinize dayanıyor.Şansınızı denemek istediniz ve sipariş verdiniz diyelim ürün gümrüğe geldiğinde pakette bu tarz ürünlerin olduğu tesbit edilirse ki x-ray cihazında mutlaka tesbit edilecektir durumun Emniyete bildirilmesi ve suçlu duruma düşmeniz de pek mümkün. Dertsiz başınızı derde sokmamak en iyisi galiba.
 Gümrükle ilgili bir forumda, bir arkadaşımız durumu şöyle izah etmiş:
"Bıçak,çakı,Kılıç,süs kılıcı,ok,dekorasyonda kullanılan ok ve balta vs , dürbün , teleskop gibi ürünlerden birini ya da benzer bir ürünü yurtdışından satın aldığınızda emin olun buna pişman olacaksınız!!! Daha önce internetten kargo ile uluslararası alışveriş yapan arkadaşların bildiği gibi satın aldığınız ürün belli bir ağırlık ve belli bir fiyatın üzerinde ise Gümrük İşleme Merkezine takılır(Bildiğim kadarı ile 500gr -100$). Gümrük İşleme Merkezi size gelin kargonuzu alın diye bir yazı yollar. Başlıkta yazdığım ürünlerin hepsi 6136 sayılı yasaya tabi. Gümrük memurları satın almış olduğunuz ürünün gerçek mi ya da dekorasyon amaçlı mı ,(Silah olarak kullanılamayacak şekilde üretilmiş) emitasyon mu olduğuna bakmadan sizden T.C. İçişleri Bakanlığı- Emniyet Genel Müdürlüğü -Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından ürünün İTHALATINDA SAKINCA YOKTUR yazısı istiyor(Bunu ilk duyduğumda karakoldan alsak olmaz mı demiştim.Bu güne kadar da bu yazıyı alabildiğini söyleyeni görmedim forumlarda). Bu yazıyı almak için Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığına müracaat ettiğinizde sizden şunları istiyor ;
- Ürünün orjinal faturası ve yeminli tercüman tarafından türkçeye çevrilmiş kopyası
- Ürünün kataloğu
- Ürünün prosedürlere uygun şekilde çekilmiş fotoğrafları
- İkametgah ve nüfüs sureti (artık sabıka kaydı istemiyorlar)
- Nüfüs cüzdanı fotokopisi
- Gümrük protokol kağıdı
- Satın aldığınız sitenin adresi
- Ürünün ne amaçla ithal edildiğini ve ne maksatla kullanacağınızı anlatan dilekçe

Bütün bu evrakları Ankara'daki Emniyet Genel Müdürlüğü -Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı na eksiksiz olarak göndermeniz gerekiyor. Yaklaşık bir ay sonra size ürünün italatında sakınca olup olmadığı ile ilgili yazı geliyor. Satın almış olduğunuz ürünün benzerlerinin Türkiye'de her yerde serbest şekilde satılmasının hiç bir önemi yok. Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı ürünün ithal edilmesinde ; genel güvenlik ve asayiş yönünden sakınca bulursa ürünü alamazsınız Bütün bu işlemler sırasında ürünün geri gitmemesi için Gümrük İşleme merkezindeki memurlara durumu anlatıp ürünü geri yollamamalarını söylemek zorundasınız yoksa ürün 15 gün sahibi gelmeyince geri yollanıyor. En basit bir dürbün ya da mutfak bıçağı satın alsanız dahi bütün bu işlemleri yapmak zorundasınız. Başka bir dille ifade etmek gerekirse 16+1 Smith Wesson tabancaya da aynı, duvara süs diye astığınız oyuncak Kızılderili okuna da aynı prosedür uygulanıyor. Şayet satın aldığınız ürün 500 gram dan hafif ve 100$ dan ucuz ise Gümrük işleme Merkezine takılmayabilir. Mümkün olduğunca internetten bu tür ürünleri satın almamanızı tavsiye ederim."

Not:Alıntıdır.
Sevgi ve saygılarımla.

yabantass

• **
  • 163
  • Meslek: müzisyen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2012, 11:08:38 »
bugüne kadar yurtdışından sipariş ettiğim çakıların hepsi elime ulaştı. ebay üzerinden usa'dan, almanya'dan, fransa'dan ve japonya'dan çakı-bıçak aldım. kargo süreleri 7 ila 20 gündü. şansıma sanırım hiçbiri gümrüğe falan takılmadı. belki boyutun bir etkisi vardır. bana gönderilenler hep zarf şeklinde, normal posta yoluyla geldi. tabii kılıç vs. türevi büyük boyutlu gönderilerde durum herhalde direkt göze batıyordur. ama çakı-bıçak konusunda tecrübelerim bunlar.
cesaret keskin bıçak, tedbir ise onun kılıfıdır...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2012, 14:03:10 »
benimde 2 siparişim olmuştu ama düşük fiyatlıydı (20 ve 42 dolarlık ) ikiside ulaştı ancak emniyete çağrılan ordan koleksiyon için aldığını söyleyip paketi teslim edilen arkadaşlarımda oldu.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

travego

• *
  • 20
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2012, 15:14:03 »
Ürünlerin gümrüğe tabi olmaması için 75 avro sınırı var birde 500 gr ağırlık sanırım.Belki bu sınırların altında olduğu için herhengi bir sorun yaşamamışsınızdır.Youtube vb sitelerden izlediklerim, başka sitelerden okuduklarımdan anladığım kadarıyla gümrük memurundan gümrük memuruna, polis memurundan polis memuruna uygulamalarda farklılık olabiliyormuş.Gümrükten o ürünü alabilmeniz tamamen o memurun inisiyatifine kalmış birşey.Gümrüğe gidip ürününü alamayan ama ikinci gün gittiğinde farklı bir memur olduğu için ürünü alan birisini dinlemiştim. Ne yazık ki benim istediğim bıçaklar 0.9 ile 1.1 kg arasında ve 30 cm ile 45 cm arasındaki uzunluklarda.En ucuzu Çin'de 50 Dolar, Amerika'da ise 120- 400 dolar kadar fiyat aralığında.Fiyatlar sadece bir tek bıçağın fiyatı ve bu bıçaklar çift olarak kullanılıyor.Allah'tan dileğim  kendo, iaido, vushu ve diğer silah kullanılan savaş sanatları sporcularına ve kolleksiyoncu arkadaşlara sabır ve uygun fırsatlar vermesidir.Sahip olmayı arzuladığım bıçakların resimlerini paylaşayım sizlerle.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2012, 15:30:27 »
75 avro doğru ama 500 gram kısmı yanlış  birde yılbaşı bayram gibi günlerde 75 avro 150 avroya çıkar yani bu zamanlarda almak daha iyi. :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #6 : 09 Aralık 2014, 22:46:50 »
Çoktandır ortada değilim, bir süre daha da radar altı koşmaya devam. Burası ciddiye alıp vakit harcatan bir yer. Hakkını vermeden de olmaz. Tanıdıklardan özür dilerim.
Kasım sonu ya kısmet deyip kaşınmaya dayanamayıp kendime yeni yıl hediyesi aldım. Kadın savaşçı kabilesi adı olan : p sitenin Amerika versiyonundan:
Spyderco CALY 3 CARBON
Konu hakkında detay bilgim yok kumar oynadım, sonuçta oldu. Tecrübemi burada paylaşıyorum.
Fatura değeri gümrük sınırının üzerindeydi, hediye opsiyonu da vardı, işaretledim siparişte.
Geçen hafta bir akşam evin kapısında ihbarname vardı, postaneye gelin gönderiniz var diye. Sabah koştum, zaten yan bina, vergisi var dedi görevli.
Üzerinde "gift" yazıyordu ama fiyatta vardı paketin üzerinde. %25 gibi bir ek masraf çıktı adam verdi zarfı.
Hemen açtım kargo zarfı açılmış, iç torba yırtılmış, orijinal (ve çirkin) kutu zarar vererek açılmış, çakı koruma poşetinden de çıkarılmış, içi boş. Fena oldum sonra zarfı salladım ağırlık var.
Kuzu öyle dipte yatıyordu sağ sağlam : )
Not: Bu konularda çok bilgisiz ve ahkam kesme eğilimli şahıslar sıklıkla değerlendirme yaparken önyargılılar.
Ör: "Amaaan kısacık uçlu kanca gibi birşey" deyip karambiti iplemezken, "NEEE KELEBEK Mİİİ!" nidası ile devam edebiliyorlar. Böyle bir durumda 7cm ZDP189 ağız gümrükçüye birşey ifade etmemiş olabilir.

Sevgiler,
İyi yıllar,
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 09 Aralık 2014, 23:11:59 »
Bende baya bir şey getirttim yurtdışından şansıma olsa gerek ne gümrüğe ne de başka bir şeye hiç takılmadım.
Hatta gaza geldim sınırları zorlayayım diye link'teki canavarın 1. sınıf replikasını getirtcem çinden 1 haftaya kadar  ;)
http://www.bladehq.com/item--Microtech-Marfione-Custom-Halo-V--24029
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #8 : 09 Aralık 2014, 23:36:41 »
Arkadaşlar ben de Fransa dan Solingen dovo ustura,bileme kayışı ve japon bileme taşı getirttim.Gümrüğe takıldı.kargoyu almaya arkadaşımı gönderdim.(şehir dışında olduğum için)Görevli memur sana veremem demiş,arkadaşım durumu anlatınca aynı soy isminden aileden birisi gelsin deyince,babamla birlikte gittiler.Memur ne var bunu içinde kardeşim demiş,arkadaşım da Ustura olduğunu belirtiyor.Nitekim 200ş etiketli olduğundan,vergi dairesine gönderildiler ve 40ş kdv ödedikten sonra paket sorunsuz teslim edildi.Emniyete gönderildiği doğru birşey,ki gitseydi kesinlikle elimizden alırlardı.şans işte.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

« Yanıtla #9 : 16 Ocak 2015, 21:44:52 »
Arkadaşlar bende aşağıdaki çakıdan almak istiyorum. Acaba sorunsuz gelir mi ? Emniyet özel güvenlik idaresi her il ve ilçedeki emniyet müdürlüklerinde var mı ? Emniyet mensubu tanıdıklarım var. Onların aracılığı ile sorunsuz belge ile uğraşmadan alabilir miyim acaba ?
Yani fiyat limiti aştığı için gümrükte takılabilir fakat vergisini ödeyince alabiliyoruz sanırım.

Bir de sormak istediğim İstanbul gümrükte mi takılıyor ? Pttde çalışan tanıdıklarım da var. Balıkesirin pttsine gelirse rahatlıkla alırım mesela.

http://www.ebay.com/itm/Benchmade-Barrage-580-Black-Valox-Handle-Plain-Edge-Blade-Assisted-Opening-Knife-/351275641079?pt=Collectible_Knives&hash=item51c9a8e8f7#shpCntId

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #10 : 16 Ocak 2015, 22:08:16 »
       Vallahi ben forum öncesinde günlerce aylarca ebay den bıçak almayı düşündüm veya başka sitelerden çok araştırdım . Ama hep aklımda acaba gercekten çeliği nasıldır diye. Sonra bıçaksanatı.com formu ile tanıştım burdaki çok değerli uslarım beni aralarına aldılar bana el verdiler beni bağırlarına bastılar.
 Şİmdi ne mi olduuu..?
           Artıkkkk yurt dışından bıçak, çakı v.b bişey getirmeyi hiç düşünmüyorum çünkü çeliğimi kendim alıyorum bıçağımı kendim yapıyorum istediğim sertliği verdiriyorum hatalarım cok oluyor ders çıkarmaya bakıyorum sonra bıçağı yaparken bir sürü farklı şey öğreniyorum. Sonradan bazende üzülüyorum
boş yere o kadar zaman geçirmişim yurt dışından bıçak getirme konusunda.

« Yanıtla #11 : 16 Ocak 2015, 23:10:00 »
       Vallahi ben forum öncesinde günlerce aylarca ebay den bıçak almayı düşündüm veya başka sitelerden çok araştırdım . Ama hep aklımda acaba gercekten çeliği nasıldır diye. Sonra bıçaksanatı.com formu ile tanıştım burdaki çok değerli uslarım beni aralarına aldılar bana el verdiler beni bağırlarına bastılar.
 Şİmdi ne mi olduuu..?
           Artıkkkk yurt dışından bıçak, çakı v.b bişey getirmeyi hiç düşünmüyorum çünkü çeliğimi kendim alıyorum bıçağımı kendim yapıyorum istediğim sertliği verdiriyorum hatalarım cok oluyor ders çıkarmaya bakıyorum sonra bıçağı yaparken bir sürü farklı şey öğreniyorum. Sonradan bazende üzülüyorum
boş yere o kadar zaman geçirmişim yurt dışından bıçak getirme konusunda.

Benim istediğim model gibi keskin orjinal bir çakı yapabilen varsa ben de Türkiye'den almak isterim.

http://www.youtube.com/watch?v=MJ-XGT4hvW4

http://www.youtube.com/watch?v=Av2BhTdznKU

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #12 : 16 Ocak 2015, 23:38:20 »
Emin ol öyle çakı ve bıçak yapan ustalar var ki inanamazsın . Formu takip et

« Yanıtla #13 : 17 Ocak 2015, 20:59:40 »
Emin ol öyle çakı ve bıçak yapan ustalar var ki inanamazsın . Formu takip et

Teşekkür ederim. Peki bu marka hakkında fikri olan var mı ? Metali iyi midir ?

http://www.meydankamp.com/ProductInfo.aspx?CATEGORYID=6qhFmLjK6IQ%3d&ProductID=6u23vcbSIgg%3d

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #14 : 18 Ocak 2015, 16:48:53 »
 Aus 8A çelik o kadar para verilmez, aynı fiyata Spydercodan daha kaliteli çeliğe sahip bir ürün alabilirsiniz.  Ontario da olabilir. http://www.ascimmarket.com/ONTARIO,LA_143-2.html#labels=143-2&stockOnly=0&type=catalog&searchalpha=&searchprice=asc&tp=     Cold steel ürünlerini ascim de daha uygun fiyata bulabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 16:52:14 Gönderen: tamahagane »

« Yanıtla #15 : 19 Ocak 2015, 15:04:53 »
Aus 8A çelik o kadar para verilmez, aynı fiyata Spydercodan daha kaliteli çeliğe sahip bir ürün alabilirsiniz.  Ontario da olabilir. http://www.ascimmarket.com/ONTARIO,LA_143-2.html#labels=143-2&stockOnly=0&type=catalog&searchalpha=&searchprice=asc&tp=     Cold steel ürünlerini ascim de daha uygun fiyata bulabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim uyarınız için. Çelikten anlamadığım için direk şekline bakıyorum. ascim gibi bir sürü site inceledim fakat istediğim gibi çakı bulamadım malesef. Şekil olarak da çok güzel gözükmeli. Ve keskinliği muazzam olmalı. Ben bu bıçağı kullanmayacağım ama hastalık işte. Bana en iyi çeliği söyleyebilir misiniz ? Ağzı kolay kolay bozulmayan mesela.

Ben Benchmade Barrage 580 e bayıldım mesela. Hem şekli hem keskinliği çok iyi. Çeliğinin ne kadar iyi olduğunu bilmiyorum ama. Bunu ebaydan satın almayı düşünüyorum. Az sonra emniyete gidip, gümrükte takılırsa eğer mahkemelik olur muyum felan onları soracağım.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #16 : 19 Ocak 2015, 15:49:49 »
S90v,m390,s30v,zdp189,ats34,154cm vs. çeliği kullanan bir model seçebilirsiniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #17 : 19 Ocak 2015, 17:37:22 »
S90v,m390,s30v,zdp189,ats34,154cm vs. çeliği kullanan bir model seçebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Emniyetteki tanıdığımla görüştüm. Gümrükten emniyette kağıt istiyorlarmış. O kağıdı Ankara'dan veriyorlarmış. Biz veremiyoruz dedi. Ben yine kafam eserse sipariş geçerim. Gümrükte takılırsa gidip almam.

« Yanıtla #18 : 19 Ocak 2015, 23:57:05 »
Bu bıçağın çeliği iyi mi ? Böker iyi marka sanırım. Bir de orjinal mi bilemedim ?

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=4486

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #19 : 20 Ocak 2015, 08:24:17 »

Bu bıçağın çeliği iyi mi ? Böker iyi marka sanırım. Bir de orjinal mi bilemedim ?

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=4486

Bu satıcının web sitesindeki birçok ürün elinde yok. Böker distribütörü Efe avdır. http://www.efeavticaret.com/
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2015, 08:27:58 Gönderen: tamahagane »