Bıçak Sanatı - Forum

Yurtdışından biz neden bıçak getirtemiyoruz?

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
Ynt: Yurtdışından biz neden bıçak getirtemiyoruz?
« Yanıtla #40 : 30 Kasım 2016, 00:14:54 »
 2011 yılında 2 adet  tüfek dürbünü aldım abd den hiç bir yere de takılmadı. Hemde ikiside ayrı zamanlarda.

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #41 : 30 Kasım 2016, 12:18:53 »
E-bay'den çok ucuz bir dürdün sipariş ettim vakti zamanında. Gümrüğe takıldı. Üç kuruşluk dürbünde gece görüş özelliği var mı diye Gümrük, Emniyet vs vs  gezdirdiler beni. Nice sonra gece görüşü olmadığı tespit edilince bana ürünü teslim ettiler.

Bir diğer seferde de baton(yürüyüşlerde kullandığım bir çeşit sopa) sipariş ettim. Üzerinde "anti-shock" yazdığı için bunun elektrik veren şok cihazlarından olduğunu düşünüp (!) beni çağırmışlardı.

Kısacası Gümrüğe takılma olayı biraz karışık.

Bıçak ya da kesici alet sipariş ettiğinizde Gümrükte 6136 sayılı Kanuna muhalefet ettiğinizi değerlendirilirse çok ciddi başınız ağrır. Dolayısıyla bir gelen-gidenden rica etmeniz çok daha iyi olur bence.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #42 : 01 Aralık 2016, 09:49:19 »
bugüne kadar yurtdışından sipariş ettiğim çakıların hepsi elime ulaştı. ebay üzerinden usa'dan, almanya'dan, fransa'dan ve japonya'dan çakı-bıçak aldım. kargo süreleri 7 ila 20 gündü. şansıma sanırım hiçbiri gümrüğe falan takılmadı. belki boyutun bir etkisi vardır. bana gönderilenler hep zarf şeklinde, normal posta yoluyla geldi. tabii kılıç vs. türevi büyük boyutlu gönderilerde durum herhalde direkt göze batıyordur. ama çakı-bıçak konusunda tecrübelerim bunlar.
:2up
Aynen böyle oluyo katılıyorum benimde hep geldi.
örnek Aliexpress .com
yeterki büyük koli ve 75-100 avroyu geçmesin zatende geçmez öyle bile olsa satıcı ücret çıkışını düşük gösteriyor paket büyük olmasın.
Merhaba Üstadım,
Boyut konusunda da herhangi bir problem yaşamadım.Extrema Ratio KS modelinden aldık yanın da da bir kaç bıçakla beraber geldi. Artık ya şans yada heryerin kotrolü farklı oluyor....

Merhaba,
Yukarıda yazdığım yazıdan sonra en az 30-35 adet bıçak ve çakı getirttik hepsi farklı boyda ve şekilde. Hatta şimdi   PTT kargoda yolda olup beklediğimiz  15 tane daha bıçak var.