Bıçak Sanatı - Forum

Yurtdışından biz neden bıçak getirtemiyoruz?

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
Ynt: Yurtdışından biz neden bıçak getirtemiyoruz?
« Yanıtla #20 : 20 Ocak 2015, 08:28:43 »
Aus 8A çelik o kadar para verilmez, aynı fiyata Spydercodan daha kaliteli çeliğe sahip bir ürün alabilirsiniz.  Ontario da olabilir. http://www.ascimmarket.com/ONTARIO,LA_143-2.html#labels=143-2&stockOnly=0&type=catalog&searchalpha=&searchprice=asc&tp=     Cold steel ürünlerini ascim de daha uygun fiyata bulabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim uyarınız için. Çelikten anlamadığım için direk şekline bakıyorum. ascim gibi bir sürü site inceledim fakat istediğim gibi çakı bulamadım malesef. Şekil olarak da çok güzel gözükmeli. Ve keskinliği muazzam olmalı. Ben bu bıçağı kullanmayacağım ama hastalık işte. Bana en iyi çeliği söyleyebilir misiniz ? Ağzı kolay kolay bozulmayan mesela.

Ben Benchmade Barrage 580 e bayıldım mesela. Hem şekli hem keskinliği çok iyi. Çeliğinin ne kadar iyi olduğunu bilmiyorum ama. Bunu ebaydan satın almayı düşünüyorum. Az sonra emniyete gidip, gümrükte takılırsa eğer mahkemelik olur muyum felan onları soracağım.

Aradığınızı bulamadıysanız, daha önce verdiğiniz linkteki fiyatı verecekseniz forumdaki ustalarımıza bıçak yaptırmak en iyi seçim. Hem istediğin modeli yaptırabilir hem de çeliğinden, ısıl işleminden, sertliğinden, kalitesinden yana piyasadakilerden çok daha iyi bir bıçağın olur. İthal markalarda en iyi çelikler VG 10, S30V, ZDP-189.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #21 : 20 Ocak 2015, 10:25:35 »
Arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin bu efe avın fiyatları bana biraz pahallı geldi sanki
dışarıdan bıçak getirten arkadaşlar fiyat karşılaştırması yapabilirlermi acba

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #22 : 20 Ocak 2015, 11:25:24 »
Arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin bu efe avın fiyatları bana biraz pahallı geldi sanki
dışarıdan bıçak getirten arkadaşlar fiyat karşılaştırması yapabilirlermi acba

Fiyatları hafif >:D yüksektir. Piyasadaki en uygun fiyatlar ascim markette.

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #23 : 20 Ocak 2015, 12:14:33 »
bugüne kadar yurtdışından sipariş ettiğim çakıların hepsi elime ulaştı. ebay üzerinden usa'dan, almanya'dan, fransa'dan ve japonya'dan çakı-bıçak aldım. kargo süreleri 7 ila 20 gündü. şansıma sanırım hiçbiri gümrüğe falan takılmadı. belki boyutun bir etkisi vardır. bana gönderilenler hep zarf şeklinde, normal posta yoluyla geldi. tabii kılıç vs. türevi büyük boyutlu gönderilerde durum herhalde direkt göze batıyordur. ama çakı-bıçak konusunda tecrübelerim bunlar.
:2up
Aynen böyle oluyo katılıyorum benimde hep geldi.
örnek Aliexpress .com
yeterki büyük koli ve 75-100 avroyu geçmesin zatende geçmez öyle bile olsa satıcı ücret çıkışını düşük gösteriyor paket büyük olmasın.

« Yanıtla #24 : 20 Ocak 2015, 15:06:12 »
Efe av marketin fiyatları baya değil 3 katı yüksek. İStediğim bıçak ebayda 120 dolar. Efe av bayiinde 960tl. Ebaydan sipariş edeceğim bende fakat limiti geçiyor. Limiti geçsin önemli değil vergisini verir alırım oda sorun değil. Fakat Ankara özel güvenlik dairesi ile uğraşması olayı beni üşendiriyor.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #25 : 20 Ocak 2015, 19:59:04 »
bugüne kadar yurtdışından sipariş ettiğim çakıların hepsi elime ulaştı. ebay üzerinden usa'dan, almanya'dan, fransa'dan ve japonya'dan çakı-bıçak aldım. kargo süreleri 7 ila 20 gündü. şansıma sanırım hiçbiri gümrüğe falan takılmadı. belki boyutun bir etkisi vardır. bana gönderilenler hep zarf şeklinde, normal posta yoluyla geldi. tabii kılıç vs. türevi büyük boyutlu gönderilerde durum herhalde direkt göze batıyordur. ama çakı-bıçak konusunda tecrübelerim bunlar.
Aynen böyle oluyo katılıyorum benimde hep geldi.
örnek Aliexpress .com
yeterki büyük koli ve 75-100 avroyu geçmesin zatende geçmez öyle bile olsa satıcı ücret çıkışını düşük gösteriyor paket büyük olmasın.
Merhaba Üstadım,
Boyut konusunda da herhangi bir problem yaşamadım.Extrema Ratio KS modelinden aldık yanın da da bir kaç bıçakla beraber geldi. Artık ya şans yada heryerin kotrolü farklı oluyor....

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #26 : 20 Ocak 2015, 21:00:41 »
Belkide kriter nedir anlayamadık demekki dediğiniz gibi her yeriin anlayışı başka demekki.
Boyuttan kastım beyaz eşya elektronik büyük boy eşya  gibi dış paket görünümü dikkat çeken ürünler için demiştim.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #27 : 20 Ocak 2015, 22:34:36 »
Aliexpress teki extrema ratiolar ve 120 dolara benchmade kesin sahtedir. 70 dolarlarda olan kargoları da ekleyin sadece vergi ödemeyeceksiniz.

Özveri ile orijinal ürünleri yasal yollardan getiren şirketlere saygım sonsuz. 2 liralık bıçağı amerikadan getirecek diye ağız burun eğen tiplerle muhattap olmuyorsunuz.

Efe av ticaret forum üyesidir ciddi derecede bir bıçak sever arkadaşımız. Pahalı demeden önce mümkünse dükkânlarında bir çay için yok gidemiyorsanız kampanyalarını takip etmenizi tavsiye ederim.

Ascim firmasının sahipleri de bıçak sever kişiler. Onlarla da alışveriş yaptım güvenilir ve ürünler orijinaldir.
Okinawian

« Yanıtla #28 : 21 Ocak 2015, 02:13:30 »
Tavsiyeniz için teşekkürler. İmkanım olursa birgün dükkanlarına uğramayı bende isterim.

120 dolara bechmade sahte olsa satıcının geri bildirimleri kötü olur. Satıcının Top-rated seller ünvanı var. Ayrıca kargo ücretsiz ve sigortalı yolluyor. Gelmese bile ücreti geri alabiliyorsun. Aslında bu bıçak yerine çok istediğin dremel 3000 el motorunu alsam sanırım daha iyi olacak. Onunla demir bile kesebilirim.

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #29 : 21 Ocak 2015, 08:15:18 »
Tavsiyeniz için teşekkürler. İmkanım olursa birgün dükkanlarına uğramayı bende isterim.

120 dolara bechmade sahte olsa satıcının geri bildirimleri kötü olur. Satıcının Top-rated seller ünvanı var. Ayrıca kargo ücretsiz ve sigortalı yolluyor. Gelmese bile ücreti geri alabiliyorsun. Aslında bu bıçak yerine çok istediğin dremel 3000 el motorunu alsam sanırım daha iyi olacak. Onunla demir bile kesebilirim.
Aliexpresden çok alışveriş yapan biri olarak katılıyorum.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #30 : 21 Ocak 2015, 09:20:59 »
aliexpress tabi ki full çakma ürün olarak göndericek herşeyi size, tabi ki bunu herkes biliyor, fakat Ebay yada benzeri yerlerde bulduğunuz ürün location kısmında amerika, ingiltere vs. yazan yerlerede genede çok aldanmayın çoğu satıcı çin'den getirtip orjinal ürün diye satabilmekte bu sitelerde , neticede bir ürünün fiyat eğrisi çok fazla oynamaz. uçuk farklar gördüğünüzde kıllanmakta yarar var.
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

sdtsword

• *
  • 1
  • Meslek: kamu
  • Yer: ankara
« Yanıtla #31 : 15 Mayıs 2016, 22:06:10 »
merhaba
isveçte yaşayan bir tanıdığıma gransfork bruks marka balta getirtmek istiyorum kendisi gelirken uçakla yanında getirecek acaba herhangi bir sorun sıkıntı yaşar mı?

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #32 : 15 Mayıs 2016, 22:49:37 »
Kapali valiz icinde getirebilir ben getirttim
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #33 : 15 Mayıs 2016, 23:36:22 »
merhaba
isveçte yaşayan bir tanıdığıma gransfork bruks marka balta getirtmek istiyorum kendisi gelirken uçakla yanında getirecek acaba herhangi bir sorun sıkıntı yaşar mı?

Banada getirirmi :)

ozntan

• *
  • 13
  • Meslek: m
  • Yer: izmir
« Yanıtla #34 : 14 Haziran 2016, 14:22:13 »
64 model bir araç topluyorum ve araç ingiliz menseili bir çok parçayı da e bay üzerinden almam gerekiyor. ( Türkiye'de ki fiyatların yarısına denk geliyor )  bu nedenle de bu kumarı bende çokça kez oynadım ve genelde bana gelen parçalar hep ağır ve büyük hacimli oluyorlar...
gümrükte takılma işi biraz karambole olan bir şey olduğunu söylemeden edemeyeceğim...

Örnek olarak  385£ verip getirttiğim ürün tarafıma hiç koşulşuz teslim edilirken aynı gün aynı ülkeden çıkan 95£ lik ürüne vergi ödemek zorunda kalmıştım....

burada ki esas nokta gümrükte o gün nasıl bir iş başı yapıldığı ile ilgili yani sıkacağız dedilerse bütün paketler kontrol edilir!!!!

Eskiden ( bundan 3 yıl önce )  Hediye paketiyapılmış ürünler özellikle bayramlarda veya yılbaşlarında pek ellenmezdi içinde ne olduğunun da bir önemi olmazdı ben o şekilde çelik tampon getirtmiştim... ancak 6 ay önce tarafıma gönderilen 25 adet led lamba  ve bir kaç gösterge ortaboy bir zarf  içinde vergi ödemek zorunda kaldım....

Tabi birde gümrüklerde  olan güzel ve işe yarayacak bir ürün geldiği zaman zorluk çıkarma var ki bu konuya hiç girmeyelim isteyen arkadaşlar araştırsınlar çok kaliteli bir çok alet edevat veya eşya gümrük satışına girmeden satışı gerçekleşir...

benden küçük bir tüyo kargonuzu biraz pahalı olan fed ex ile yahut ups ile isteyin daha az takılma yaşayacaksınız.... Tecrübe ile sabittir....

KAHRAMANN

• *
  • 1
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #35 : 26 Temmuz 2016, 10:49:58 »
Arkadaşlar herkese merhaba,
Foruma yeni üye oldum tam da üye olma sebebim bu konu   :)
Birçok kişi yurtdışından bıçak getirtme konusunda tecrübelerini paylaşmış. Ben de doğrudan Amerika'dan www.knifecenter.com 'dan bıçak almayı planlıyorum. Bu şirketi biliyorsunuzdur muhakkak ürünleri orjinal ve güvenli bir şirket gibi görünüyor hatta şirketle mailleşiyorum 2-3 gündür. Şirket Türkiye'ye ücretsiz ürün gönderiyor.
Alacağım bıçak BUCK marka, 20 USD tutarında ve açık hali 16 cm gelen bir cep çakısı BANTAM serisinden belki takip edenler bilir. Görüntüsü çok hoşuma gitti  :)
Size sorum şudur tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşlar, bu bıçağı amerikadan getirtmekte sorun yaşar mıyım??

Mithrandir

• *
  • 21
  • Yer: AFYONKARAHİSAR
« Yanıtla #36 : 26 Temmuz 2016, 11:18:32 »

Çoğu kişi Yurtdışından Kesici aletler getirtilirken Gümrük'te takılacağını söylüyor.

Aslında bende Yurtdışından Kılıç,Balta,Bıçak gibi şeyleri getirtmek isterdim.

Bende Yurtdışından alış-veriş yapmış birkaç kişiye danışmıştım.Gümrükte adamın olursa sorun yaşamazsın gibi şeyler söylediler.Hiç kimse tam emin değil tabii.

Ama durum böyle ne yazıkki...

kenan560

• *
  • 2
  • Meslek: ogrenci
  • Yer: bursa
« Yanıtla #37 : 28 Kasım 2016, 19:16:50 »
arkadaşlar herkese merhaba forumda ilk yazım. amazondan bir survival bıçak almak istiyorum sitede para iadesi olduğu için ürün gümrükte kalırsa tek önemli olan konu bıçağın geri gitmesidir ne yapmalıyım bıçak gümrükten geri satıcıya dönermi? şimdiden teşekkürler

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #38 : 28 Kasım 2016, 21:48:53 »
arkadaşlar herkese merhaba forumda ilk yazım. amazondan bir survival bıçak almak istiyorum sitede para iadesi olduğu için ürün gümrükte kalırsa tek önemli olan konu bıçağın geri gitmesidir ne yapmalıyım bıçak gümrükten geri satıcıya dönermi? şimdiden teşekkürler

Üyelik sözleşmesinde de belirttiğim üzere mesaj yazmaya başladığınızda lütfen bir tanışma mesajı atabilir misiniz:
Alıntı
Mesaj yazmaya başlayan üyelerden teamül olarak "Forum Muhabbeti" içindeki "Merhaba" bölümü altında bir merhaba konusu açarak kendisini tanıtmasını istiyoruz.

Bu konuda çok yazıldı, üyelerin önceden paylaştıkları tecrübelerini, yorumlarını okuyabilirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

bicakcisolingen

• *
  • 9
  • Meslek: bicakci
  • Yer: almanya solingen
« Yanıtla #39 : 29 Kasım 2016, 21:57:03 »
iyiaksamlar bende almanyadan türkiyeye bicak gönderiyorum sürekli ve hicbir sorun cikmiyor