Bıçak Sanatı - Forum

Nasıl bir Eğe takımı almalıyım?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Nasıl bir Eğe takımı almalıyım?
« Yanıtla #40 : 19 Ocak 2011, 11:03:03 »
Eylem, arada bir böyle şişir kafamızı lütfen  :2up Süper yazı olmuş. Bir köşe yazısı bölümü açalım sana forumda  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #41 : 19 Ocak 2011, 11:13:42 »
Eylem, arada bir böyle şişir kafamızı lütfen  :2up Süper yazı olmuş. Bir köşe yazısı bölümü açalım sana forumda  ;)

+1
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 19 Ocak 2011, 11:25:27 »
Yok, biz bilinçli ve seçici olunca esnaflık hiç ölmeyecek. Zaten aksi halde kalitesiz ve pahalı mallardan dolayı cepteki paralar uçup gidiyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #43 : 19 Ocak 2011, 19:51:17 »
Sn Sefa,
Debelenmek insan olana yakıştırılabilecek bir fiil değil. Tepkim ondandır...

Sn Zucchero, Bu sözünüz biraz ağır olmuş, ve beni zan altında bırakmış. Bilmenizi isterim ki buradaki her bireyi arkadaşlarımdan biri olarak görüp öyle konuşuyor ve öyle davranıyorum. Bugüne kadar kimseyi "insan dışındaki" bir başka şeye benzetmedim, yakıştırmadım veya imada bulunmadım. Gerektiğinde yakıştırmak yerine, doğrudan ne demek istersem diyebilecek bir yapım var. 
Bu forum kurulduğundan beri burada yazarım, bir istisna hariç şimdiye kadar kimseye "Sayın" diye seslenmedim, pek "siz" de dememişimdir, bu karşımdaki kişiye saygısızlığımdan değil, onu kendimden gördüğüm içindir. "Debelenmek" sözcüğü benim sıklıkla kullandığım bir sözcüktür. Ama bendeki anlamı farklı, sizdeki anlamı farklı olunca olmamış tabi. Bu nedenle Şahzınıza karşı "debelenmek" sözcüğünü kullandığım için özür dilerim.

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #44 : 20 Ocak 2011, 11:10:47 »
Sn Sefa,
İnternetten herkezin yapısını, uslubunu ve niyetini çözmek mümkün olmuyor. Hoş bir fiil olmadığını belirtmek istemiştim sadece. Eğer sizi kırdıysam ya da üzdüysem ben özür dilerim...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #45 : 20 Ocak 2011, 11:32:01 »
 :2up
Namık Kemal
Instagram'da ben

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #46 : 24 Ocak 2011, 16:18:11 »
Bilge Bey,
Cumartesi günü tarif ettiğiniz hırdavatçıya gittim. Esaş 8" 1 diş yuvarlak, 10" 1 ve 3 diş lama ve 8" 2 diş üçgen eğe, sapları ve birkaç ıvır zıvır aldım. Eğeler 8-15 arası gibi rakamlarda satılıyor. Toplam 45 TL ödedim. Eve geldiğimde sırf denemek için profilin başına oturdum ama kaba şekli ve ufak tefek pekçok iş bitti. Bauhaus eğelleri ile yakından uzaktan alakası bulunmuyor bu eğelerin.

Süreç sırasında sizlerin başını ağrıttım ama benden yardımlarını esirgemeyen herkese buradan teşekkürler...

Not: Profilin o ince eğe sonrası yüzeyine ve rengine resmen vuruldum :))

« Son Düzenleme: 24 Ocak 2011, 16:21:33 Gönderen: zucchero »

ikarus78

• *
  • 15
  • Meslek: SERBEST
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #47 : 25 Ocak 2011, 13:54:31 »
İlk mesajımdada belirtigim gibi esaş vede pferd onerdıgım markalardı

Pferd  temını 3 haftayı buldugu ıcın sanırım  tercıh edılmıyor ama bu ısın mercedesıdır

Esasda ıyı bır markadır oda passat sayılır

Alalnlara kullananlara hayırlı olsun

Bu arada takımmarket.com vede dorateknik.com da bizim sitelerimiz :( tedarık surelerı aynıdır yanı

herkese ıyı gunler

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
« Yanıtla #48 : 25 Ocak 2011, 16:08:57 »
Bilge Bey,
Cumartesi günü tarif ettiğiniz hırdavatçıya gittim. Esaş 8" 1 diş yuvarlak, 10" 1 ve 3 diş lama ve 8" 2 diş üçgen eğe, sapları ve birkaç ıvır zıvır aldım. Eğeler 8-15 arası gibi rakamlarda satılıyor. Toplam 45 TL ödedim. Eve geldiğimde sırf denemek için profilin başına oturdum ama kaba şekli ve ufak tefek pekçok iş bitti. Bauhaus eğelleri ile yakından uzaktan alakası bulunmuyor bu eğelerin.

Süreç sırasında sizlerin başını ağrıttım ama benden yardımlarını esirgemeyen herkese buradan teşekkürler...

Not: Profilin o ince eğe sonrası yüzeyine ve rengine resmen vuruldum :))
Güle güle kullanın. Bana denemek henüz kısmet olmadı.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #49 : 01 Nisan 2011, 23:28:09 »
Konu hortlatacağım gene  :D

Bugün babamın yanında çalıştım  :)  Denizli'nin ilçelerini ve köylerini dolaştık buralarda bakkalların, marketlerin yarısı hırdavatçı gibidir  :)  Bizim işimizde pazarlama olduğu için bakkalardayız.Girdiğim yerlerde genellikle kaliteli malzemeler var seyyar bir hırdavatçı denk geldik gittik baktık tezgahta eşaş ve bahço nun eğelerini gördüğümde birden afalladım bir daha baktım aldım açtım inceledim sahte filan değil orjinal eğeler  :)  fiyatlarını sordum çokda uygundu.

Yani şehirde kaliteli eğe bulamassanız köyleri ilçeleri bir dolanın derim. :D

Saygılar...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #50 : 13 Nisan 2011, 11:21:12 »
Ben de hortlatayım :D.

Dün 27 Ocak'ta sipariş ettiğim PFERD eğeler elime geçti. Süre uzun ama söyleyeceğim o değil: güzel eğeler ama karşılaştırdığımızda heryerde bulunan Çin, Hint malı eğelerle ESAŞ'lar arasındaki fark ESAŞ'larla PFERD'ler arasında yok. Yukarıda birisi Mercedes diğeri Passat gibi karşılaştırılmış, ikisi de Mercedes, biri E330 diğeri E320 diyelim ;D daha doğru tanımlama olsun.

ESAŞ bulabiliyorsan fantaziye gerek yok, onu anladım.
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2011, 11:23:30 Gönderen: ratbertovich »
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #51 : 13 Nisan 2011, 12:20:08 »
Ferhat bey bu konuda size katılıyorum

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #52 : 13 Nisan 2011, 20:19:00 »
Ben de hortlatayım :D .

Dün 27 Ocak'ta sipariş ettiğim PFERD eğeler elime geçti. Süre uzun ama söyleyeceğim o değil: güzel eğeler ama karşılaştırdığımızda heryerde bulunan Çin, Hint malı eğelerle ESAŞ'lar arasındaki fark ESAŞ'larla PFERD'ler arasında yok. Yukarıda birisi Mercedes diğeri Passat gibi karşılaştırılmış, ikisi de Mercedes, biri E330 diğeri E320 diyelim ;D daha doğru tanımlama olsun.

:D :))

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #53 : 13 Nisan 2011, 20:54:23 »

Gülme Uğurcan :D, "fantazi" lafını çok aradım, başka laf oturtamadım. "Lüks" diyeceğim, değil: bekleme süresini saymazsan fiyatları ESAŞ'tan pahalı değil, şekli de bildiğimiz eğe işte. Bir eğe için bu kadar beklememin tek nedeni "her boyayı boyadım" olayı, "kırmızıyı da boyama" fantazisi...

Sürenin uzunluğuna birşey demeyeceğim dedim ama içimde kalmasın: sevgili ikarus78, gıyabında www.takimmarket.com, bu fiyatlarda malzemeyi stoksuz satmanıza vallahi billahi anlam veremedim. Kokmaz bulaşmaz, yer kaplamıyor, raf ömrü yok, son kullanma tarihi yok, en pahalısı (yarım yuvarlaktı galiba) 16TL'lik malzeme. Şunları stoklayıp "aynı gün kargo" ile satsanız keşke...
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2011, 20:57:47 Gönderen: ratbertovich »
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #54 : 13 Nisan 2011, 22:40:46 »

Gülme Uğurcan :D, "fantazi" lafını çok aradım, başka laf oturtamadım. "Lüks" diyeceğim, değil: bekleme süresini saymazsan fiyatları ESAŞ'tan pahalı değil, şekli de bildiğimiz eğe işte. Bir eğe için bu kadar beklememin tek nedeni "her boyayı boyadım" olayı, "kırmızıyı da boyama" fantazisi...

Sürenin uzunluğuna birşey demeyeceğim dedim ama içimde kalmasın: sevgili ikarus78, gıyabında www.takimmarket.com, bu fiyatlarda malzemeyi stoksuz satmanıza vallahi billahi anlam veremedim. Kokmaz bulaşmaz, yer kaplamıyor, raf ömrü yok, son kullanma tarihi yok, en pahalısı (yarım yuvarlaktı galiba) 16TL'lik malzeme. Şunları stoklayıp "aynı gün kargo" ile satsanız keşke...

Vallahi lafı ağzımdan aldın, bir keresinde arkansas taş alayım deme gafletine düşmüştüm, tam 2 ay bekledim. Amerikadan sipariş etsem az daha pahalıya daha hızlı gelirdi, hem de Arkansas'tan  :D

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #55 : 13 Nisan 2011, 23:00:39 »
vallahi haklısınız ama o eğelerin markasının türkiye temsilcisi var istanbulda tuzlada orda belki vardır .
yerli malı yurdun malı demeli yarli malı almalı bence :)
arkansastan 3 günde gelir valla birde 10000km yol kat eder  :D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
« Yanıtla #56 : 22 Nisan 2011, 12:04:53 »
Bıçak bileme için nasıl bir eğe kullanılabilir saatçi eyeleri uygun olurmu tabiiki bıçak bileme için eye kullanılmayabilir belki ama ilk traş için olabilirmi yada hassas bileme öncesi olabilirmi..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #57 : 22 Nisan 2011, 12:15:27 »
Bıçak bileme için nasıl bir eğe kullanılabilir saatçi eyeleri uygun olurmu tabiiki bıçak bileme için eye kullanılmayabilir belki ama ilk traş için olabilirmi yada hassas bileme öncesi olabilirmi..
Bıçak bileme için biley taşları kullanılır Opınel bey. Açıkçası eğer eğe ile bilenebiliyorsa zaten bıçakta iş yok demek :-\

Kipmen Sanat web sitesi

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
« Yanıtla #58 : 22 Nisan 2011, 14:13:36 »
Teşekkürler, bende öyle tahmin etmiştim ama, dikkat ederseniz hassas bileme öncesi yani kaba biley için olabilirmi demiştim, :-\ çok ince saatçi eyeleri için sormuştum. Ağaç yada demir törpüleme eyeleri için değil tabiki, :) ayrıca bu konuda gerçekden zayıfım tamamen muhakeme yürüterek öğrenmek amacı ile soruyorum.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #59 : 22 Nisan 2011, 14:32:40 »
Kullanımdaki bir bıçak bir eğenin işlemeyeceği kadar sert olmalıdır. Eğeler üretim sırasında, bıçak ısıl işlem görmeden önce kullanışlıdırlar.
Namık Kemal
Instagram'da ben