Bıçak Sanatı - Forum

Nasıl bir Eğe takımı almalıyım?

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
Ynt: Nasıl bir Eğe takımı almalıyım?
« Yanıtla #60 : 22 Nisan 2011, 15:07:23 »
Anladım, teşekkürler..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #61 : 22 Nisan 2011, 16:35:00 »
Eğer kaba bilemeyi yine de eğe ile yapmak isterseniz elmas eğe alabilirsiniz. Bunlar kaba bileme/ağız açma için kullanılabilir...

Kipmen Sanat web sitesi

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #62 : 22 Nisan 2011, 16:53:58 »
Eğer kaba bilemeyi yine de eğe ile yapmak isterseniz elmas eğe alabilirsiniz. Bunlar kaba bileme/ağız açma için kullanılabilir...
Acaba diyordum, beklediğim ( elmas eye olarakda bilmediğim) cevap geldi, Ustam teşekkürler..

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #63 : 22 Nisan 2011, 16:57:54 »
Ustam elmas eyeye örnek alabilirmiyim link varsa..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #64 : 22 Nisan 2011, 17:11:28 »
Ustam elmas eyeye örnek alabilirmiyim link varsa..
cevap google'dan "elmas eğe" sorgusunun ilk sonucu mesela  ;) : http://www.asteknikhirdavat.com/kalip_malzemeleri_elmas_egeleri.htm

Kipmen Sanat web sitesi

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #65 : 22 Nisan 2011, 17:29:14 »
Tekrar teşekkürler..

yukselenturk

• 144
  • YÜKSEL
  • Meslek: polis
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #66 : 07 Aralık 2011, 19:22:43 »
daha ufak tefek yuvarlaklar ve oyuklar için yuvarlak motorcu eğesi takımı:

ABİ DİCK EGE DEDİN İNTERNETTE ŞÖYLE Bİ SİTEDE GÖRDÜM BENDE EGE TAKIMI ALARAK BU İŞE Bİ ADIM ATIYIM DİYORUM BAŞKA ELİNDE NE ALETİN VAR DERSEN  SİZİN YAZDIKLARINIZ VAR BAŞKA BİŞEY YOK , BÖYLE Bİ EGE ALIRSAM İYİMİ DAHA SONRA BİDE MENGENE ALACYIM, BİDE DENEME YAPMAK İÇİN ÇELİK BÖYLE BAŞLASAM OLURMU ABİ BANA YARDIMCI OLURSAN
SİTE ŞU:http://www.onlinehirdavatci.com/?urun-1588-DICK-PLASTiK-SAPLI-EGE-TAKIMI-5-PARCA.html
çırak arayan varmı

yukselenturk

• 144
  • YÜKSEL
  • Meslek: polis
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #67 : 07 Aralık 2011, 19:43:26 »
Tekrar teşekkürler..

EMRE ABİ ELMAS EGE İÇİN BİDE http://www.canlarteknik.com/TEMAK-ELMAS-EGE-TAKIMI-160X50X4-MM-10-ADET,PR-3970.html   BU SİTE BULDUM FİKİRLERİNİZDEN YARARLANMAK İSTERİM
çırak arayan varmı

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #68 : 07 Aralık 2011, 20:24:37 »
herkesin eline sağlık merak ettiğim konulardan birisiydi çeliğe biraz daha şekil verme düzeltme işleri,çok faydası oldu bu konunun

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #69 : 07 Aralık 2011, 20:54:16 »
 ??? Bu kadar mı Mert  ???

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #70 : 22 Şubat 2012, 18:25:01 »
Konuyu hortaltayım CetaForm eğeleri nasıldır? Birde su verilmiş bir çelikte kullanmak için elmas eğe mi almak lazım?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #71 : 22 Şubat 2012, 20:50:40 »
cetaformlar bence ıyı değil. ılk kullandığım eğeler ve çabuk körelıyor .  sertleşmiş çelıkte işlem yapabılmek için  elmas eğe gereklı..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #72 : 23 Şubat 2012, 12:05:40 »
Yıkıldım,hevesle aldığım koçtaş eğeler çöpe gidecek markası tork gibi bişeydi.Özgür abi yemenden dönmeden yenilerini mi alıym yoksa özgür abinin yolluyacağı 440 c lamalarda test edip öylemi yeni eğe arayışına gireyim?Nasıl yapmamı önerirsiniz saygılar. :'(

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #73 : 23 Şubat 2012, 12:36:33 »
Yıkıldım,hevesle aldığım koçtaş eğeler çöpe gidecek markası tork gibi bişeydi.Özgür abi yemenden dönmeden yenilerini mi alıym yoksa özgür abinin yolluyacağı 440 c lamalarda test edip öylemi yeni eğe arayışına gireyim?Nasıl yapmamı önerirsiniz saygılar. :'(

Körelene kadar kullan. Yenisini alınca bunları da ahşapta kullanırsın ya da üzerine zımpara sarıp zımpara altlığı olarak kullanırsın.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #74 : 23 Şubat 2012, 13:20:44 »
Anladım abi sağol dediğin gibi yapıcam inşallah.Saygılar

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #75 : 23 Şubat 2012, 13:25:54 »

Olmadı Eğeden Bıçak yaparsın  :2up :2up :2up
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #76 : 23 Şubat 2012, 21:34:49 »
    Konu çok yararlı,fakat bazı site sakinleri bu konu ile ilgili teorik ve pratik bilgilerden tamamen yoksun olabilir(benim gibi) Benim için eğenin tanımı tektir hangi tür olursa olsun,ama üstatlar her eğenin hangi işlemde kullanılacağını ilk görüşte muhakkak bilir. O sebeple biraz hazır lop bilgi istiyorum sizlerden; yani aliminyum için şu ölçülerde şöyle eğe ahşap için şu ölçülerde şu eğe gibi.
   Üstatlardan ricamdır,yardımcı olurlarsa konu hedefi vuracaktır benim gibiler için.   
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

« Yanıtla #77 : 23 Şubat 2012, 22:11:00 »
Kısaca özetlemeye çalışayım,
Eğe markaları
Pferd
Bahco
Dick
Esaş
Trifles
Bunlar kaliteli eğe markalarıdır, ürünlerinden her zaman memnun kalırsınız sürpriz yaşatmazlar.
Ancak bunların dışında da ismi pek bilinmese de kaliteli olan eğeler vardır, örneğin benim en son denemek için aldığım Visent marka "pirinç ve paslanmaz çelik" eğesi gerçekten şaşırtıcı derecede kaliteli çıktı, çıkmayabilirdi de. Kısaca, markası bilindik eğeler tercih etmekte yarar var, diğerlerini alırsın ama ilk kullanımda canını sıkabilir.
Eğeler boylarına ve dişlerine göre değişiklik gösterir. saatçi ( kalıpçı) eğeleri hariç diğerleri genellikle üç boyda satılır. Büyük, orta ve küçük olarak. Dişlerde aynen bu şekildedir, kalın, orta ve ince diş olarak ayrılırlar. Kalın dişli eğeler daha çok kaba eğelemede ve bir defada fazla talaş kaldırmakta kullanılır, diğerleri de sırayla orta diş ve ince diş olarak devam eder. Bu saydıklarımız daha çok sert metaller için ( demir ve alaşımları, sertleşmemiş çelikler, krom nikelli çelikler vs ) kullanılır, bunların dışında ayrıca yumuşak metaller için diş profilleri farklı ve dişleri kaba ( eğeden kalın törpüden ince) eğeler de vardır. Yumuşak metallerde ince dişli eğeler kullanıldığında eğe dişleri hızla dolar, sıvanır ve eğe kısa sürede iş göremez hale gelir, buna dikkat etmek gerekir. Saatçi eğeleri daha çok ince işlerde kullanılır ve fazla bastırmaya gelemezler, çabucak kırılırlar. Bunlardan farklı elmas kaplı eğeler, daha çok sertleştirilmiş işlerin düzeltilmesinde veya işlenmesinde kullanılır.
Şimdilik en kısa yazabileceğim budur. Sonra soru gelirse genişletebiliriz.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #78 : 23 Şubat 2012, 22:31:57 »
Sayın Sefa Çabuk Bey'in yazdıklarına bazı bilgiler de ben ekliyeyim.

Çelik ve sert benzeri gereçler de kullanılan eğeler birbirine çapraz izle diş açılır.
Alüminyum ve benzeri yumuşak gereçler de kullanılan eğeler çapraz olmayan tek eğik diş açılır.

Eğe dişlerinin ince, orta ve kalın olma ölçüsü:
Bir parmak boyda diş sayısıyla değerlendirilir.

Eğe sertliği 62 - 63 RC dir bu su verilmiş çelikler sertliklerinde kıyaslamak amacıyla kullanılır.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #79 : 23 Şubat 2012, 22:42:28 »
Ben de forumdan okuyup öğrendiğim ve benim için  önemli  4 şeyi yazayım

Eğeler birbirine değmeden muhafaza edilmeli.
Eğe yapmadan önce eğe yüzeyini tebeşirlemek dişlerin dolmasını kesinlikle geciktiriyor.
Paslanmaz çelik için ayrı paslanır çelik için ayrı eğe kullanmak eğelerin ömrünü uzatıyor.
Eğe yaparken yanınızda mutlaka bir pirinç fırça olmalı ve sık sık diş temizliği yapılmalı. Böylece diş aralarındaki çapak kalmadığından düzgün bir yüzey elde ediyorsunuz.