Bıçak Sanatı - Forum

Nasıl bir Eğe takımı almalıyım?

Berke Boyacı

Ynt: Nasıl bir Eğe takımı almalıyım?
« Yanıtla #20 : 16 Aralık 2010, 20:18:57 »
Foruma bir alkış smile ı koyalım derim... Bu gibi durumlar için gerekli oluyor :).

Ne diyeyim... özgür özdemir abimin görevlisi olduğu firma takımmarket.com mu ?

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 16 Aralık 2010, 20:34:19 »
Foruma bir alkış smile ı koyalım derim... Bu gibi durumlar için gerekli oluyor :).

Ne diyeyim... özgür özdemir abimin görevlisi olduğu firma takımmarket.com mu ?

evet sanırım o
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #22 : 17 Aralık 2010, 11:10:02 »
ben eğelerimi aldım ama yeni başlayanlar ve benim için yinede bilgilendirici olmuş paylaşımlarınız,teşekkürler.bunu eğe almaya gittiğimde anlamıştım nasıl bir eğe istiyorsun sorusuna kaç çeşit var diye soru ile cevap vermiştim.satıcı bir çok eğe gösterince  :-\ bu konuyu açmıştım. yeni başlayan herkese bu bilgiler faydalı olacaktır. :2up

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 17 Ocak 2011, 15:39:40 »
Aldığım eğeler kötü çıktığından eğe arayışına geçtim.
Takımmarket.com maalesef 3-4 hafta sipariş süresi veriyor. Dorateknik ise 5li paketler halinde satıyor. Erkan Makine de tuzlu satıyor(Eğe başına min 10 TL kar. 5 eğe 50 TL  ??? ). PFERD marka eğeyi bulabileceğim başka bir yer biliyor musunuz?
Dick marka eğeyi ise hiçbir yerde bulamıyorum. (Uçuk fiyatlı 1 yer hariç).

Bana yardımcı olabilecek birisi var mı?

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #24 : 17 Ocak 2011, 15:54:16 »
Aldığım eğeler kötü çıktığından eğe arayışına geçtim.
Takımmarket.com maalesef 3-4 hafta sipariş süresi veriyor. Dorateknik ise 5li paketler halinde satıyor. Erkan Makine de tuzlu satıyor(Eğe başına min 10 TL kar. 5 eğe 50 TL  ??? ). PFERD marka eğeyi bulabileceğim başka bir yer biliyor musunuz?
Dick marka eğeyi ise hiçbir yerde bulamıyorum. (Uçuk fiyatlı 1 yer hariç).

Bana yardımcı olabilecek birisi var mı?
Ben ostim heykel den yukarı çıkarken ( 100. yıl bulvarı oluyor galiba) hemen sol tarafta büyük bir hırdavatçıdan esaş eğe almıştım. fiyatı da çok uygundu. yine aynı yol üzerinde daha yukarıda akifsan var. buralara bir bakın isteseniz.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #25 : 17 Ocak 2011, 16:24:53 »
Bende esaş eğeyi tavsiye ederim... Çoğu yabancı markadan daha iyi.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #26 : 17 Ocak 2011, 16:26:57 »
esaş eğeleri ben de tavsiye ediyorum. alınca farkettim ki, aylardır boşuna can çekişiyormuşum. fiyatları da çok çok pahalı değil.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #27 : 17 Ocak 2011, 16:46:32 »
Ben maalesef eğelerimin markasına hiç dikkat etmemiştim, hırdavatçıda gözüme hoş gelenleri alıyorum, gaste kağıdına sarılı şekilde çoğu...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #28 : 17 Ocak 2011, 19:09:57 »
Esaş gayet iyi ve kalitelidir rahatlıkla alınıp kullanılabilir. İlla da pferd olması için debelenmemek lazım.

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #29 : 18 Ocak 2011, 09:02:47 »
Sn Sefa,
PFERD, ESAŞ, DICK farketmez. İlla PFERD olsun diye debelenmiyorum.   Esaş'ın Ankara'da bayii yok. İstanbul'daki tüm bayiilerini aradım onlar da perakende satış yapmıyor. Geçen hafta da Ostimin altını üstüne getirmiştim bir yer hariç Hint malı haricinde (tavşanlı bir logosu var) eğe yoktu. Üzerimde birşeyler var ama hayırlısı...

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
« Yanıtla #30 : 18 Ocak 2011, 17:30:21 »
Sn Sefa,
PFERD, ESAŞ, DICK farketmez. İlla PFERD olsun diye debelenmiyorum.   Esaş'ın Ankara'da bayii yok. İstanbul'daki tüm bayiilerini aradım onlar da perakende satış yapmıyor. Geçen hafta da Ostimin altını üstüne getirmiştim bir yer hariç Hint malı haricinde (tavşanlı bir logosu var) eğe yoktu. Üzerimde birşeyler var ama hayırlısı...
Bugün ilk eğelerimi aldım. 2 tane kalın diş 2 tanede orta diş. Bir de alırken satıcıdan fırça yedim oda cabası. :(
neyse.. sapsız eğe istiyorum dedi. Bir tane çıkarttı. Baktım bir tarafı bombeli diğer tarafı düz. Bundan istemiyorum dedim. Neydi bir hayvan adıydı?.. Deve miydi yok yok  lama. Hah ondan istiyorum dedim. Bir tane daha çıkarttı. Bunun birde orta dişlisinden istiyorum dedim bilmiş bilmiş ;) Yeni çıkarttığı öncekinden biraz kısama geldi. üst üste koyup ölçeyim dedim. O anda satıcının gürlemesiyle kendime geldim. Ama hiç renk vermiyorum.Birbirine değdirme! diye uyarıldım. Aralarındaki boşluğu gösterdim. Bunları aldım zaten sana noluyor, ister birbirine sürterim ister bıçak yaparım demek geldi içimden tırstım cesaret edemedim. :-[ Balık sırtının kalın ve ortasından da ver dedim kendinden emin bir şekilde. Neyse onlarda bulundu. Malı biraz beğenmemiş gibi yaptım.Eğeler esaş markaymış. satıcı öyle bildiğin çin mallarından değil dedi. İyi dedim kes hesabı.
Farklı farklı fiyatlıymış. En pahalısı 13 en ucuzu 8.5 lira. (Boyuttan dolayı) Toplam 40 lira verdim. Satıcı hepsini özenle tek tek gazeteye sardı. Çıktım. İçim biraz tuhaf. Ama sanki mutlu gibiyim. Yürüdüm.

Yeri de Posta Caddesinde hale varmadan. Soykanın karşısındaki ortadaki dükkan.
Eh artık Mehmet Beye de buradan sevgiler. Profiller de gelince eğeler iyi mi kötü mü anlıyacağız.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

« Yanıtla #31 : 18 Ocak 2011, 19:08:00 »
Sn Sefa,
PFERD, ESAŞ, DICK farketmez. İlla PFERD olsun diye debelenmiyorum.   
Sn. Zucchero  benim için de farketmez.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #32 : 19 Ocak 2011, 08:59:37 »
sn.bilge erdohan esaş iyidir derler hep,hırdavatçılara malzeme satan bir arkadaşım tavsiye etmişti.
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2011, 10:04:12 Gönderen: fatih Aydın »

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #33 : 19 Ocak 2011, 09:23:55 »
Sn Sefa,
Debelenmek insan olana yakıştırılabilecek bir fiil değil. Tepkim ondandır...

Sn Bilge,
Sanırım Ulus'da Heykel'den Hale giderkenki cadde di mi orası? Kısmetse bugün uğrayacağım...
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2011, 09:46:14 Gönderen: zucchero »

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #34 : 19 Ocak 2011, 10:06:32 »
Sn Sefa,
Debelenmek insan olana yakıştırılabilecek bir fiil değil. Tepkim ondandır...

Sn Bilge,
Sanırım Ulus'da Heykel'den Hale giderkenki cadde di mi orası? Kısmetse bugün uğrayacağım...
Heykelin önünden kızılay istikametinde yürüyün. PTT Genel Müdürlüğünün önüne gelince sola yukarı dönün ve devam edin. Hale gelmeden sol tarafta. Sanırım Yan yana 3 tane hırdavatçı var. Ortadaki diye aklımda kalmış. Vitrinde de var. Hemen fark ediliyor.
Bilge ERDOHAN

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #35 : 19 Ocak 2011, 10:10:20 »
Sn. zucchero, Sefa ustamız da forumdaki daha birsürü arkadaş ta burada gündelik dil kulanıyoruz, dostlar arasında muhabbet ediyoruz gibi tahayyul ediniz. Debelenmek fiilinden beter bi sürü gündelik fiil ve sıfat kullandık şimdiye kadar, lütfen bu kadar basit şeylerden alınmayınız, sonunda herkes samimi cümle kurmaktan korkar olur, forumun eğlenceli havası kalkar. Debelenmek "burada boşuna uğraşmak" anlamında kullanılmıştır, sözlükte de edebiyatımızda da insan faaliyetleri için oldukça sık kullanılır, diğer bir mecaz fiil bu anlamı karşılayan "kasmak" veya "çırpınmak" fiilleridir. Bu fiilleri de kullanmak dışında bir de "boşuna aramayınız" denilebilirdi ancak bence mecburi bir seçenek değil bu, bunun yerine gündelik kullanılan kelimeleri de rahatlıkla kulanalım rica ederim bundan da kimse alınmasın. Sefa Ustamızı burada tanıyanlar kendisine sonuna kadar samimiyeti ve iyi niyeti dışında bu konu hakkındaki engin bilgisi ve tecrübesine kefil olabilirler...

Kipmen Sanat web sitesi

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #36 : 19 Ocak 2011, 10:23:28 »
Sn. zucchero, Sefa ustamız da forumdaki daha birsürü arkadaş ta burada gündelik dil kulanıyoruz, dostlar arasında muhabbet ediyoruz gibi tahayyul ediniz. Debelenmek fiilinden beter bi sürü gündelik fiil ve sıfat kullandık şimdiye kadar, lütfen bu kadar basit şeylerden alınmayınız, sonunda herkes samimi cümle kurmaktan korkar olur, forumun eğlenceli havası kalkar. Debelenmek "burada boşuna uğraşmak" anlamında kullanılmıştır, sözlükte de edebiyatımızda da insan faaliyetleri için oldukça sık kullanılır, diğer bir mecaz fiil bu anlamı karşılayan "kasmak" veya "çırpınmak" fiilleridir. Bu fiilleri de kullanmak dışında bir de "boşuna aramayınız" denilebilirdi ancak bence mecburi bir seçenek değil bu, bunun yerine gündelik kullanılan kelimeleri de rahatlıkla kulanalım rica ederim bundan da kimse alınmasın. Sefa Ustamızı burada tanıyanlar kendisine sonuna kadar samimiyeti ve iyi niyeti dışında bu konu hakkındaki engin bilgisi ve tecrübesine kefil olabilirler...
Emre Beyin  söylediklerine tamamen katılıyorum.  :2up Yardımcı olabilmenin yanı sıra gündelik bir dil kullandığımızı  belirtmek  ve muhabbet ediliyor havasını vermek amacıyla da  önceki mesajı yazmıştım. Yoksa balık sırtınıda biliriz lamayıda.. :P
Bilge ERDOHAN

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #37 : 19 Ocak 2011, 10:27:30 »
Sn Bilge,
Ayrıntılı tarif için teşekkürler...

Emre Bey,
Unuttum bile...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Şehirlerimizde alışveriş yapmak
« Yanıtla #38 : 19 Ocak 2011, 10:36:02 »
Bir şeyler ararken moralimizi erkenden bozmayalım. En iyi bildiğimiz muhit bize faydalı olmuyor ise çevremizdeki diğer insanlar ne yapıyor diye düşünmek gerek. Acaba sokağın köşesindeki bobinajcı alet edevatını nereden alıyor? Komşunuzun elindeki keser nereden?

Büyük şehirlerde her ne kadar perakendeciler şehrin doğal gelişimin dışında müdahaleler ile sağdaki soldaki sanayi sitelerine saçılmaktaysa ve bunları bir de büyük marketlerin haksız rekabetiyle karşı karşıyaysa da bu tür mekanlarda şehrin eskiden beri ticaret merkezi olmuş yerleşmiş semtlerinde bulabileceğiniz ürünleri çok zaman bulunamaz.

Karnuba mumu gibi, gomalak gibi, girit taşı gibi en akla gelmeyecek ürünleri İstanbul'un tarihi kadar eski dükkanlarının olduğu Eminönü'nde buldum. (Şimdilerde maalesef yalnızca şehrin kurulmasından beri işleyen yapısı değil fatih atalarımızın kurdukları mahalleler hatta ilçeler bile yok oluyor. Örneğin artık Eminönü yok.)

Her ne kadar Perpa gibi Yedpa gibi bir sürü site/merkez açıldıysa ve esnaf yüzyıllardır iş yaptıkları belki bizim şehirdeki varlığımızdan bile uzun zamandan beri ticaret yapılan muhitlerden buralara sürüldüyse bile bu yeni merkezler esnaf için bir felaket, müşteri için eziyet, bu planları yapanlar için de hezimet olmuştur. Eski muhitlerde kalan mekanlar ise rağbet görmeye devam etmiştir.

Bu eski mekanlardaki esnafın "esnaflığı" ve fiyatların makulluğu bile yapay kurulan merkezlerden ilerdedir. Bu da doğaldır. Bu günlerde artık "kurumsal kültür" diye adlandırdığımız şey olan "esnaflık", apartman kültürünün paraleli olan yeni merkezlerde eskiden yeniye aktarılamamaktadır.

Eh içimi döktüm. Umarım kafa şişirmemişimdir.  ::)

Konuya döneyim...

İstanbul'da hırdavat için (Karaköy'deki) Perşembe Pazarı neyse Ankara'da (Ulus'taki) Posta Caddesi de odur. Şimdi öğrendim, Posta Caddesi'nin adı haritaya göre Şehit Teğmen Kalmaz Cd. imiş.

Elektronik için Karaköy'deki Selanik Pasajı (Selanik Han) ve çevresindeki pasaj (Örnek: Karaköy Pasajı) ve dükkanların benzeri de Ankara'da Konya Sokak, yani yine Posta Caddesi'nin yakını.

İzmir'de ise hem elektronik hem de hırdavatta gözüme çarpan Çankaya'ya.
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2011, 10:42:50 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #39 : 19 Ocak 2011, 11:00:10 »
Sn Deserteagle,
Samimi ilişkilerin kurulduğu 'esnaflığı' bitirdiler. İşletmelerin çapının büyümesiyle birlikte sizin de dediğiniz gibi bazı şeyler de kayboldu.

Kısmetse Ulus'u tarumar edeceğim bu akşam.

İlginize teşekkürler...