Devamlı ayak bileği kalınlığında odun kesmek için Mora önermem, ne uzun süre sırtına vurup yarmaya gelir ne de ağırlığı yüzünden darbeyle kesmeye (chopping) gelir. Bunu yapabilecek bıçak bellidir, standardı da 3-4mm değil, 6.25mm (çeyrek inç) et kalınlığıdır.
Gelgelelim, memleketimizde ayak bileği kalınlığında odun kesmeye gerek yok. Örneğin, Ankara civarında doğadan ateş malzemesi toplamak için en iyi alet sağlam bir budama makası diyebilirim. Bodur meşelerden dikenlere takılmadan ateş malzemesi almak için birebir. Parmak kalınlığında dalları çabucak ve zahmetsiz hasatlıyor.
Sırf antrenman anlamında elimdeki BK-2'nin sırtını çok sağlam dövdüğüm, bacak gibi kuru gövdelere BK-2 ile balta gibi daldığım oldu. Yapabildiğini görmek dışında bir çıkarım olmadı. Ağaçtan elle ya da budama makasıyla kuru dal toplamak çok daha kolay, onu söyleyebilirim.
Bıçağı ahşap şekillendirme, oyma ve ince iş için kullanmak daha uygun, ki, onda da Mora'yı kesinlikle tavsiye ederim. Mora gibi oduna dalmaya uygun olmayan bıçaklar ile odun kesmek için kaba kuvvete dayanmayan basit taktikler de var (chopping'deki gibi v yarıkları bıçağın sırtını döverek açmak gibi), devamlı yapılmadıkça çok sorun da yaratmaz.