Bıçak Sanatı - Forum

Kamp İçin

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Kamp İçin
« Yanıtla #40 : 07 Kasım 2012, 21:14:50 »
..............
..............
Bıçak lazım oluyor, forumda bıçak imalatçısı arkadaşlar ki -yukarıda adı geçen firmalardan belki daha da- kaliteli bıçak üretebilen ustalarımıza müracaat yerine firma değerlendirmesi yapıyoruz. Bu benim tarzım değil. Önce forumdan isterim, ustalarım redderse yahut talep ettikleri fiyat ile bütçem uyuşmaz ise sonra dışarı. Ama önce forumda ki ustalarım.

.............
.............

Dumru ben maalesef bu konuda sana katılamıyorum,
amacım bir tartışma açmak olmadığından konuya devam niteliğinde bir şeyler karalamayı da planlamıyorum,
ha babam yaz ki derdini anlatasın.....dan ziyade ''karşı karşıya oturup, göz göze konuşma, sohbet veya tartışma'' adamıyım..
yazarken ellerim aklıma yetişemez sıkılır, bunalırım. (şu an olduğu gibi)

satın alacağım her bıçak çakı vs. için bu foruma başvurup kim yapar, kaça yapar mantığına şöyle bir bakınca komik geldi, kusura bakma..
elbetteki özel USTA İŞİ birşeyler isteyen bu arzusunu dile getirir, bu isteğini yerine getirmek isteyen, istek kendine uyan USTA olursa da yaptırır.

fakat isteyen her üyemiz de:
-şu marka bıçak/çakı alma planım var, ne dersiniz... tecrübe etmiş olan var mı?
diyebilir.
bundan daha doğal, daha normal ve dostane bir sohbet te düşünemiyorum.
sonuçta forumumuz bir üretimhanenin danışma servisinden ziyade (üretimi yapılan ürün harici konuşulmaz)
bir sohbet, bilgi, dostluk ve paylaşım ortamı....      bence!

...

« Son Düzenleme: 07 Kasım 2012, 21:20:15 Gönderen: spyderCollector »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #41 : 07 Kasım 2012, 21:20:35 »
Bahsettiğim yere gittim hemen her dükkana girdim fakat çin malı bıçaklardan geçilmiyordu bir de bir kaç dükkanda Bora bıçak vardı zaten bilinen tek bıçak markasıydı esnaflar arasında. Bora çakı ve yekpare bir modeli vardı sanırsam 2 3 yıldır vitrindeler görünüşleri hiç de yeni değildi. İdeal Av adlı dükkanda Buck Packlite gördüm fiyatı 95 dediler 80 liraya anlaştık ve aldım. Bıçak gerçekten çok keskin ve sağlam güven veren bir yapısı var. Düz beyaz olanı aldım kaplama olanı daha pahalıydı ki beyaz olanı daha iyi görünüyor bence. Mora bıçağı netten alacağım burda adını bile bilen yok. Fiskars balta için koçtaş a gittim Adana daki mağazada yokmuş onu da netten alacağım büyük ihtimalle ama şu ara alacağımı sanmıyorum. Bu hafta sonu Atamızı anmak için enduro, off road, bisiklet, paraşüt, izcilik ve başka bir çok grubun 2 gün kamplı etkinliği olacak. Allahın izniyle ben de katılmayı düşünüyorum bıçağı deneyebileceğim anlar yaşarsam görüşlerimi aktarırım. Selamlar.

Mora bıçağı bir arkadaşımız burdan almıştı...
çok memnun , ucuzda...

http://www.isgoren.com.tr/urun/856/MORA-AV-BicAgi-11999.html
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

ads1940

• *
  • 24
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Adana
« Yanıtla #42 : 07 Kasım 2012, 21:42:51 »
Bahsettiğim yere gittim hemen her dükkana girdim fakat çin malı bıçaklardan geçilmiyordu bir de bir kaç dükkanda Bora bıçak vardı zaten bilinen tek bıçak markasıydı esnaflar arasında. Bora çakı ve yekpare bir modeli vardı sanırsam 2 3 yıldır vitrindeler görünüşleri hiç de yeni değildi. İdeal Av adlı dükkanda Buck Packlite gördüm fiyatı 95 dediler 80 liraya anlaştık ve aldım. Bıçak gerçekten çok keskin ve sağlam güven veren bir yapısı var. Düz beyaz olanı aldım kaplama olanı daha pahalıydı ki beyaz olanı daha iyi görünüyor bence. Mora bıçağı netten alacağım burda adını bile bilen yok. Fiskars balta için koçtaş a gittim Adana daki mağazada yokmuş onu da netten alacağım büyük ihtimalle ama şu ara alacağımı sanmıyorum. Bu hafta sonu Atamızı anmak için enduro, off road, bisiklet, paraşüt, izcilik ve başka bir çok grubun 2 gün kamplı etkinliği olacak. Allahın izniyle ben de katılmayı düşünüyorum bıçağı deneyebileceğim anlar yaşarsam görüşlerimi aktarırım. Selamlar.

çok memnun , ucuzda...

Evet biliyorum bu siteyi dün inceledim baya istediğim modeli High Q Robust. Et kalınlığı diğerlerine göre daha fazlaymış. Eyvallah.
Oku !

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #43 : 07 Kasım 2012, 21:52:02 »

çok memnun , ucuzda...

Evet biliyorum bu siteyi dün inceledim baya istediğim modeli High Q Robust. Et kalınlığı diğerlerine göre daha fazlaymış. Eyvallah.

piyasaya göre baya ucuz gibi...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

ads1940

• *
  • 24
« Yanıtla #44 : 08 Kasım 2012, 14:46:56 »
10 15 tl gibi fiyat farkı var.
Oku !

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #45 : 08 Kasım 2012, 14:58:49 »
isgoren izmirde ara sira ugradigim biyer en yakin zamanda gidip bicagi inceliyecegim burdan gozlemlerimi paylasirim

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #46 : 08 Kasım 2012, 20:28:15 »
bugun isgorene ugradim butun moralari tek tek inceledim ozellikle karbon olanlari. hepsininde ele oturusu guzel kabza insanin eline guclu bir his veriyor.
bicak kismi kabzaya gore kucuk buda kabzanin verdigi guclu ifadeyi burada goremedim. birde bekledigimden hafif bir bicak elimde bicak varmis gibi hissedemedim. genel olarak izlenimlerim bunlar

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #47 : 08 Kasım 2012, 20:52:28 »
Acaba Mora mı almalı yoksa Finn Bear mı yoksa Marittini mi?

ads1940

• *
  • 24
« Yanıtla #48 : 08 Kasım 2012, 22:29:53 »
Fiyat olarak aynı düzeydeler mi ? Diğer iki bıçağı da araştıracağım ama mora kesinlikle hayal kırıklığına uğratacak gibi görünmüyor. 50 liraya en çok köfteyi verendir herhalde.
Oku !

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #49 : 08 Kasım 2012, 22:52:52 »

30-35 - liralık köfte 50 liraya...

...

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #50 : 08 Kasım 2012, 23:07:48 »

...

aşcımmarkette yeni spydercolar gelmiş  mehmet bey...görünce siz geldiniz aklıma yazayım dedim ;)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #51 : 08 Kasım 2012, 23:13:27 »

amman diyeyim, sağolunuz, hemen bi koşu gidiyorum bakmaya..  ^-^

...

ads1940

• *
  • 24
« Yanıtla #52 : 09 Kasım 2012, 10:47:15 »

...
Nerde satılır bu köfte :)
Oku !

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #53 : 09 Kasım 2012, 13:06:41 »
burada av bayilerinde var 35-Tl (carbon) 40-TL paslanmazı  ... (pazarlıkla fiyat iner biraz daha)
lakin internet satışları yok, buradan alıp sana yollasak havale parası, kargosu derken aynı fiyata gelir,
çevrenizdeki av bayilerini şöyle bir dolaşın derim ben...
illaki birinden birinde bulursunuz, zira pek moda oldu... bir anda pıtırak gibi türedi her av dükkanında..

hazır Adana'dasınız.. hilal av mağazasına bakın derim..

https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=17&altkategori1=776

fiyatlar 35-TL den başlıyor max.45-TL ye çıkıyor. yüzyüze konuşarak biraz daha iskonto da alırsınız........

...

« Son Düzenleme: 09 Kasım 2012, 13:13:22 Gönderen: spyderCollector »

ads1940

• *
  • 24
« Yanıtla #54 : 09 Kasım 2012, 13:47:47 »
Hilal Av ı öğrendiğim iyi oldu geçen gittiğimde hiçbir yerde bulamamıştım bir de Mora nın 30 liralık da modeli var ama benim istediğim model Robust modeli burdakilerden farklı ve 5 10 lira daha pahalı. Çin Malı Finn Bear mı Mora mı ? Ya da marittini çok mu daha iyidir ?
Oku !

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #55 : 09 Kasım 2012, 14:10:17 »
Hilal Av ı öğrendiğim iyi oldu geçen gittiğimde hiçbir yerde bulamamıştım bir de Mora nın 30 liralık da modeli var ama benim istediğim model Robust modeli burdakilerden farklı ve 5 10 lira daha pahalı. Çin Malı Finn Bear mı Mora mı ? Ya da marittini çok mu daha iyidir ?

bana sorarsan
öncelikle karbon çelikli marttiini, (ben de bir adet var kıyamıyorum kullanmaya bir türlü)
2. olarak cold steel finn bear (ki tayvan üretimidir, çin yazıyorsa sahte olabilir dikkat edilmeli), kendim de kullanıyorum.
morakniv heralde 3. olur benim listemde.. çünkü denemedim aslında.. pek bilmiyorum performansını..
ben biliyorum çok iyi diyenlere de diğer ikisini kullanıp kullanmadığını sormak lazım.
çünkü neyle-hangi bıçakla kıyaslayıp ta ''çok iyi deniyor'' eğer kullanmadılarsa...

fakat bunlar kullanım amacına ve beğeniye bağlı kişsel terchler biraz da..
hiç bir zaman doğaya 1-2 bıçakla çıkamadım, her zaman abartıp, yanıma amaçlarına göre değişen 8-10 bıçak falan alırım  ::)

...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #56 : 09 Kasım 2012, 14:25:52 »
Büyük saatin kazancılar çarşısı tarafından girdiğinizde İdeal Av var, uğrarsanız Mehmet Bey size mutlaka yardımcı olacaktır.

Dün sabah iyiydi ama sonra çok yağdı yahu. Yoksa ben de bir tur atardım oralarda.

-- o --

Bu konuda ben de bir şeyler karalayacağım, bi kendimi toparlayayım da...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #57 : 09 Kasım 2012, 14:46:00 »
Büyük saatin kazancılar çarşısı tarafından girdiğinizde İdeal Av var, uğrarsanız Mehmet Bey size mutlaka yardımcı olacaktır.

Dün sabah iyiydi ama sonra çok yağdı yahu. Yoksa ben de bir tur atardım oralarda.

-- o --

Bu konuda ben de bir şeyler karalayacağım, bi kendimi toparlayayım da...
O tarafa gidersen senin ilgini çekecek çok şey bulursun eminim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #58 : 09 Kasım 2012, 15:45:52 »
Büyük saat tarafına hep gidiyorum da bu sefer gezinemedim. Zamanında orda Bedo'dan yiyordum ciğeri, sonradan ortadan kayboldu. Tatlı tedariğimi Yeni Uğur'dan yapıyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ads1940

• *
  • 24
« Yanıtla #59 : 09 Kasım 2012, 17:05:55 »
Avcılık malzemesi konusunda Adana epey uygun bir yermiş aslında hiç haberim yoktu bugüne kadar hep  görürdüm ama ilgimi çekmemişti hiç. Eylem abi fırsatın olursa Amerikan Pazarına da mutlaka göz atmanı tavsiye ederim. Bıçak değil de diğer av kamp malzemeleri vs için. Belediyenin karşısında olanına ama. Hatta yardımcı bile olabilirim birlikte gezebiliriz isterseniz ki Bedo yu bilen orayı da biliyordur :)
Oku !