Bıçak Sanatı - Forum

Tasarım fikri yoklaması

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
Ynt: Tasarım fikri yoklaması
« Yanıtla #60 : 02 Ekim 2012, 10:55:48 »
Ooo hem de tasarım harikasıymış. Yaşasın
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #61 : 02 Ekim 2012, 15:08:19 »
aynı çakıdan alıye aldım gayet hoş tasarımı var .eldeyken rahatsız etmıyor. ama çlık kalıtesı orta ;)  aynı çakı alınıp namlu yenıden yapılır bence..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #62 : 12 Ekim 2012, 20:20:48 »
Ne yazıkki 250 derecelik fırından başka bir imkan olmadığı yani su da veremediğim için bu haliyle kafa göz daldım, canavar, kesme taşı, parmak freze(iç boşaltma işin çoğu zaten) derken 3 saatte bu çıktı.

kısmetse yarın taşlama ama nasıl yapacağım çok merak ediyorum.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #63 : 14 Ekim 2012, 22:39:57 »
Öğlen gibi başka bir geç doğum günü hediyesi olan ufak taşlamamı da alıp tüm techizat balkona kuruldum. Solda daire içinde günliği unutmayalım gözlüğüm ve Cumartesi buluştuğum Erdi kardeşimizin hediye ettiği paracord görülmekte (Burası [BSF] iyi bir yer  :) ) Bu arada oldukça zayıf da olsa sağdaki tezgah katlanıyor ve koçtaş da 30 lira, ilgilenenlere duyrulur)

Ancak ustalarımızı dinlemek gerek, yavaş yürüyor. Kuzenlerim yemeğe gelecek programını hatırlayıp önce çalışamıyacağım diye üzülüp, sonra eşimden de "hava güzel mangal mı yapsak?" sorusunu duyunca  ;D sevindim. Mangal = normalizasyon (umarım doğru terim bu). Profilin alt ucu görünüyor (bkz. kırmızı halka). Yemekleri pişirmeye başlayınca fotograf aklıma geldi kusura bakmayın!. Kömürleri (kalıplanmış hindistan cevizi kabuğuymuş) bir köşede fön makinası ile yakıp içine profilimi soktum son anda. Güneşin altında kırmızı ışıdığını görebileceğim kadar ısındı. Anlatıyorum çünkü süreç hakkında yorum rica ediyorum.

8 saattir küle gömülü. Son 5 saati etrafını çok sıkıştırmadan folyo ile kapattım.

Şu an 30cm'den sıcaklık hissediliyor. Sabah alabileceğimi sanıyorum ama beklemek öldürüyor.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #64 : 14 Ekim 2012, 22:47:45 »
Sabah sabah nette buldum
Ağız yapısı burada geçmişti...

http://urun.gittigidiyor.com/spor/s-r-m-marka-tasarim-harikasi-caki-16cm-b-373-55673512

Hüseyin Bey,
Şimdi idrak ettim sanki mesajınızla dalga geçmişim gibi olmuş. Öncelikle teşekkürler, bulup, uğraşıp göndermişsiniz. Namlu enteresan ve hoş. Ben gitti gidiyordaki tarife takılıp yukarıda yazdıklarımı ihmal etmişim, özür dilerim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #65 : 14 Ekim 2012, 22:59:56 »
Sürecin başarısı hakkındaki doğruyu bence bir eğe söyler. Sonrasında çeliği eğe aşındırabilyor mu?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #66 : 14 Ekim 2012, 23:01:44 »
Sabah cevabınızı yazacağım ve
kılıcı hala tartamadım. Sokağa çıkarıp çerezciye götürmeye çekiniyorum, ne bileyim...

« Yanıtla #67 : 14 Ekim 2012, 23:16:28 »
Normalizasyon değil de "yumuşatma tavlaması" diyelim  ;) Fön makinası yardımıyla kızardığını gördüyseniz kesin yumuşamıştır. Sürecin aslında bu kadar uzun olmasına da gerek yok şu anda dışarıya çıkarıp soğumaya bıraksanız zaten yumuşamış olduğunu görürsünüz, yani eğe alacaktır artık.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #68 : 15 Ekim 2012, 00:31:01 »
Sağolun Sefa Bey.

« Yanıtla #69 : 15 Ekim 2012, 00:50:39 »
Sağolun Sefa Bey.
Sakıncası yoksa şu "bey" i kaldırsak, sadece Sefa yeter de artar bile  ;)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #70 : 15 Ekim 2012, 00:53:23 »
Hocam, 15 yıllık arkadaşım var, tanıştığımızda benden bilgiliydi, telefonumda Hasan Bey diye kayıtlı, oğlum da adını öyle sanıyor. Elimden geleni yaparım, belki ve inşallah yüz yüze gelince dha kolay :)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #71 : 15 Ekim 2012, 08:11:29 »
Sürecin başarısı hakkındaki doğruyu bence bir eğe söyler. Sonrasında çeliği eğe aşındırabilyor mu?
:o Bu malzemenin tekrar sertleseceginden eminiz degil mi? Eger su ana kadar ugrastigim malzemenin genel adi metalse bu sabah seye kisaca "helva" diyebliriz  ;D egeyi surdugumde dokulen metal partikullerinin pitirtisini duyuyorum.
Yukari bakan yuzeyde yeryer yanik soyulmasi tadinda ve kalinliginda olusumlar var. Oksijen temasi sonucu sanirim.
Ege testindeki deneyimin 3 olasi aciklamasi var.
1. Gece bir mucize oldu ve ben Herkul gucundeyim.
2. Gece bir mucize oldu ve celik ahsaba (cam, ihlamur, vs) donustu.
3. Gece bir mucize oldmadi sadece Yumusatma tavlamasi basarili, ve ben hala tavsiye dinlemeyen bir acemiyim  ;)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #72 : 15 Ekim 2012, 17:14:25 »
Sabahtan beridir uğraşıyorum, bir yandan diğer işleri (8,5m tekne çizmek gibi) yaparak tabi. 9 derecelik bir takoz hazırladım profili sabitleyeyim de kolay olsun diye yatayı tutturmak açıyı tutturmaktan kolay göründü. Profili de vidalarla pozisyonladım.

Neyse tam temizledim, ağız açıyorum, dur bir de diğer yüzden çalışayım dedim ki: arkadaşım geldi ne uğraşıyorsun gel frezeyi yatırıp alıverelim dediii.

Aldı da, 15 dakikada ama malzeme öyle bir sıvandıki sormayın.

Eğeyle düzeltsem ağız iyice ufalacak diye geçtim motorlu yaprak zımparaya. O meret de çok kontrolsuz herşeyi sabun gibi yapıyor neyse fotolar altta.

Tek şansım mangal olduğu için su verme konusunda benimle püf noktası, uyarı vs paylaşmak isteyen varsa. Başımın üstüne...
Not: malzeme 4mm ck75

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #73 : 15 Ekim 2012, 17:19:38 »
...
Neyse tam temizledim, ağız açıyorum, dur bir de diğer yüzden çalışayım dedim ki: arkadaşım geldi ne uğraşıyorsun gel frezeyi yatırıp alıverelim dediii.
...

Asla unutmuyoruuuz: Bu bizim hobimiz, bizim oyuncağımııız. Başkasına keyfi kaptırmıyoruuuuz.  ;D
Namık Kemal
Instagram'da ben

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #74 : 15 Ekim 2012, 17:25:53 »
Aynen ama kıramayacağım bir ağabeyim aynı zamanda, atölye de onun. Bir anahtar vermediği kaldı, daha doğrusu verdi de ben almaya çekindim. "Abi, ben yapsam hem bu sürdürüler bir yöntem değil bana da faydası yok bir tecrübe edinemiyorum" dedim ama "Sen sus bakem!" dedi  :(
Sonuçta olmayacağını görüp 3 saat kayıpla kapandı konu...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #75 : 15 Ekim 2012, 18:54:54 »
Muhterem, siz ilk olarak özgürce eğe yapma özgürlüğünüzü elde edin. Başkasının yanında olmanızı gerektirecek işlerden kaçınıp evin bir köşesinde eğeyle işleri ilerletin. Aletlerle aranız yoksa alışmanız gerekecek ve o bile zaman alacak. Size yardım edecek kişiler hata yapmanıza mani olur, pişmeniz daha zor olur. (Bu matkap ucu dövmek arzunuza da bir yanıt aynı zamanda.)
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #76 : 15 Ekim 2012, 18:59:23 »
Eğe ile güzel gidiliyormuş aslında. Buda el yatkınlığının olduğunu gösterir. Makine ile işlem yapmadan önce bence mutlaka el aletleri ve eğe ile çalışılması gerekir.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #77 : 15 Ekim 2012, 21:20:31 »
frezeden sonra  taşlama çizgilerı değişmiş.  duz metal bır parçaya zımparayı bırkez sararak  hattı bozmadan zımparalayabılırsınız.   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #78 : 15 Ekim 2012, 22:59:50 »
frezeden sonra  taşlama çizgilerı değişmiş.  duz metal bır parçaya zımparayı bırkez sararak  hattı bozmadan zımparalayabılırsınız.   ;)
Sağolun öneri için, son fotograftan sonra elmas taşta fazla ısıtmadan bombeleri alıp 40 gritten 440 a kadar  5 adımda tekrar yüzeyi düzelttim hatta hataları göreyim ve tekniğim de gelişsin diye makinada polisaj  yaptım. Epey toparladı. Az önce balkonda mangal, fön tekniği ile su verdim. Okuduğum bir makaledeki bilgiler akla yakın geldiği için tamamen tuzlu suda soğutmadım karanlıkta ışıması kesilecek kadar. 20 dk kadar yavaş soğumadan sonra fırına attım ama termostat sorunlu olduğu için 200-250 derece arası bir yerde temperliyorum. Video çekmeye çalıştım ama arkamdaki kamerayla ne çıktıysa. Tam ısıtabildiğimden de emin değilim. Renk oldu gibi geldi ama mıknatıs testini geçemedi daha parlak bir kırmızı olunca direk daldırdım. Göreceğiz ne olacak.

« Yanıtla #79 : 15 Ekim 2012, 23:16:10 »
Menevişleme için fırına atmadan önce, eğe sürerek sertleşip sertleşmediğine baktınız mı?