Namlunun kabzayla alttan birleştiği yer diğer yuvarlatılmış köşelerin aksine hem keskin köşe hem et kalınlığı azalır durumda. Isıl işlemde sorun çıkartırsa orası çıkartır diye düşünüyorum.
Kabzanın kıçının dar başının geniş olması ıslak ortamda kullanımda elden kaymaya neden olur, en azından küçük parmağın sıkabileceği bir boğum daha iyi kullanım sağlar.
Bunlar dışında namlunun tasarımı basit ama gayet yenilikçi duruyor. Uçtaki alt eğimde ağız olacak mı?
Ferhat hocam,
İmajda çizimdekinden daha yumuşak köşeler var ancak önerileri dikkate alıp bir çözüm düşüneceğim.
Alt uçta bu amaçla bir çıkıntı yaratabilirim sanırım, boğum nasıl olur bilemedim ama hiç değilse parmağı takacak bir yer. Tabi bu bir iç köşe daha demek : P
Basit ve yeni ifadelerini yanyana görmek benim için güzel zira istediğim buydu, sağolun. Namlu öne doğru kama gibi inceldiği için iki kısımda da ağız var. Eğer hesaplarım doğruysa iki farklı sabit açılı aparatla disk zımparada bile yapabilirim, diye düşünüyorum.
Aslında 4. bir soru oluştu, değindimdi ama, bıçağı tek taraflı bilemenin getirisi götürüsü ne olur fikri olanlar paylaşırsa sevinirim. Bu kadar okumadan sonra kolay taşlama ve su verirken bükülme benim olasılıklarım.