Bıçak Sanatı - Forum

Yanagi-ba ( Damascus)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: Yanagi-ba ( Damascus)
« Yanıtla #40 : 27 Haziran 2012, 07:54:37 »
hocam söyleyecek söz bırakmıyorsun maşallah ellerin kolların dert görmesin bu kadar emek teferruat sabır birde araya sıkıştırıp kafa dağıtmak için yapıyorsun maşallah muhteşem olmuş  :2up :2up :2up :2up

Hitokiri

« Yanıtla #41 : 27 Haziran 2012, 15:38:55 »
Sapı ve kını çok duru olmuş kendisi ise göz alıcı. Emeğinize sağlık  :2up

« Yanıtla #42 : 27 Haziran 2012, 19:59:55 »
Teşekkürler arkadaşlar, eksik olmayın.

togay yurtsever

• *
  • 8
  • Meslek: Av malz satışı
  • Yer: Mersin/Ankara
« Yanıtla #43 : 28 Haziran 2012, 09:09:30 »
Sefa bey şu bıçağı gördükçe varya Yemin ederim kalbimin yağları eriyor,telefonuma ekran koruyucusu yaptım artık sürekli bakıyorum.Nerden üye oldum diyorum kendi kendime bazen  O:-) inanılmaz güzel vallahi.Biraz ağaç oyma işinden anlıyorum ama böyle bir işçiliği hayatta yapamam elleriniz dert görmesin.
Inşallah böyle bir bıçağı gün gelir mutfağımda kullanırım. 

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #44 : 24 Ekim 2014, 22:03:01 »
hic farketmemisim valla super olmus ellerine kollarina saglik hocam valla isik saciyorsun ALLAH razi olsun

« Yanıtla #45 : 24 Ekim 2014, 22:11:24 »
Çok sağol Yılmaz, teşekkür ederim.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #46 : 24 Ekim 2014, 22:17:09 »
Son mesajı görünce konuyu baştan bir okuyayım dedim. Hocam cidden zor iş becermişsin.

Bu bıçaktaki ağız yapısı çok karmaşık; -açmasını geçtim, o zaten zor- nasıl bilenir bu yahu?? Vay canına!

Eseri çok beğendim onu da belirteyim...

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #47 : 24 Ekim 2014, 23:32:19 »
Sefa abi harika bir çalışma bize bu göz zevkini yaşattığınız için teşekkürler. Hazır konusu açılmışken yeni elime ulaşan bir parçalık 1.4112 çeliğimden sadece mutfak bıçakları yapmak istiyorum ve deba ile yanagibadan başka model de gözümde canlandıramıyorum ama bazı detaylar beni korkutuyor mesela düz kısmın içbükey olması şart mı bunu yapmasak ne olur. Ya da mesela aynı formdaki bıçağı çift taraflı scandi ağız açsak tasarıma hakaret mi olur kafamda deli sorular  :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

« Yanıtla #48 : 25 Ekim 2014, 02:37:10 »
Arkadaşlar öncelikle ilginize çok teşekkür ederim, çok sağolun. Hasan, 1.4112 (440B) kullanılarak Yanagiba veya Deba yapılabilir, aslında Honesuki de bu listede yer alabilir. Yanagiba da düz kısmın iç bükey olması bu bıçağın kullanım amacı açısından önemli, yapmasan ne olur, bir şey olmaz. Her türlü bıçak veya kılıcın yapım hikayesi ayrı olabilir, yorum farklılığı olabilir veya belli bir sentez üzerinden orijin esaslı farklı şeyler üretilebilir. Kişisel olarak sakınca görmüyorum. Bence burada önemli olan geleksel tarzın ne olduğunun farkında olmak. Herhangi geleneksel bir nesnenin sırf bilgisizlikten ötürü benzerini yapmak ayrı bir şey, bilerek  yorum katmak ayrı bir şey  ;) Şimdiden kolay gelsin.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #49 : 25 Ekim 2014, 03:19:43 »
Sefa ustam elinize sağlık çok güzel olmuş .böyle başarılı işler yapmak bizlere de nasip olur inşallah.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #50 : 25 Ekim 2014, 09:53:21 »
Teşekkürler abi  :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #51 : 25 Ekim 2014, 22:39:59 »
Bıçağa yorum yapmak ne haddimize sanki cnc den çıkmış. Ama o damascusun desenine bayıldım hocam. ellerine saglık
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

« Yanıtla #52 : 26 Ekim 2014, 00:32:31 »
Arkadaşlar gerçekten çok teşekkürler, yaklaşık ikibuçuk yıl olmuş, hala beğenilmesi onur verici. Sağolun.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #53 : 26 Ekim 2014, 00:35:08 »
aslında sabah gördüm de konu taze hortlatılmıştı yazmak istememiştim şimdi herkes yazmış bende yazabilirim >:D mükemmel olmuş sefa ustam ellerine sağlık :2up :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

« Yanıtla #54 : 26 Ekim 2014, 04:41:46 »
Efsane olmuş desek yanlış olmaz Sefa Ustam ellerinize sağlık gerçekten  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #55 : 26 Ekim 2014, 12:46:47 »
Bende ara ara bazı zamanlarda bu konuyu açar bıçağa bakarım hep :) Sefa hocam daha sonra hasır damast yapmadınız. En azından biz görmedik. Bu şekilde yapılmış farklı damascuslar görmek isteriz.

osmanerdem

• *
  • 14
  • Meslek: esnaf
  • Yer: denizli
« Yanıtla #56 : 26 Ekim 2014, 14:30:48 »
ellerinize sağlık hocam bu eserlerinizin karşısında söylenecek söz bulamıyorum.saygılar

« Yanıtla #57 : 26 Ekim 2014, 16:35:37 »
Konu harbi harbi hortladı  ^-^ tekrardan çok teşekkürler, sağolun.

Sefa hocam daha sonra hasır damast yapmadınız. En azından biz görmedik. Bu şekilde yapılmış farklı damascuslar görmek isteriz.

Salim, aklımda denemek istediğim çok şey var, hasır desendeki hatamı biliyorum bu nedenle ilk yapacağımı hatasız yapabileceğimi düşünüyorum. Asıl başka desenler var yapmak istediğim ama bir çoğunu bekletiyorum. Zaten pek bir şey yaptığım yok, elimde bir kılıç var onunla zaman geçirip duruyorum  ;)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #58 : 27 Ekim 2014, 17:33:10 »
kılıç ne tür kılıç Sefa ustam heycanlandım şimdi  >:D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

« Yanıtla #59 : 27 Ekim 2014, 22:40:18 »
Katana.