Bıçak Sanatı - Forum

Az imkanla bıçak yapmak istiyorum

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Az imkanla bıçak yapmak istiyorum
« Yanıtla #40 : 10 Haziran 2010, 01:55:37 »
Sen bilirsin, matkapla delik delerken matkabın birden deldiğin parçayı çevirmesiyle ( helede bıçaksa ki bıçak) yusufu gördüğünde bu söylediklerimi hatırla. Madem matkap alacaksan bir tane de tezgah mengenesi al ki deldiğin parçayı sabitleyebilesin.
Aynen...

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #41 : 10 Haziran 2010, 02:00:17 »
Berke kardeş tezgah mengenesi de budur.
fiyatı 20TL-25TL-30- 50 vs gibidir
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #42 : 10 Haziran 2010, 02:01:39 »
bu iş gittikçe dallanacaaak budaklanacak.
o yüzden sabırla ve yavaş yavaş toparla malzemeni ve ekipmanını.

Ustalarına her adımda danış derim yine ben sana.

skull25

« Yanıtla #43 : 10 Haziran 2010, 02:16:29 »
Danışıyorum ama emre abi artık danışma bana diyo oku evladım diyo biraz bıktı adamcağız :)

Ustalarım bakın şöyle birşeydi 160 lira civarı sizce değermi kaç yıl götürür böyle bir mengene dövme.
http://www.olguncivata.com/modules.php?name=Kategoriler&opt=urun_goster&u_id=2752

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #44 : 10 Haziran 2010, 02:19:36 »
Danışıyorum ama emre abi artık danışma bana diyo oku evladım diyo biraz bıktı adamcağız :)

Ustalarım bakın şöyle birşeydi 160 lira civarı sizce değermi kaç yıl götürür böyle bir mengene dövme.
http://www.olguncivata.com/modules.php?name=Kategoriler&opt=urun_goster&u_id=2752

E Berke sen de araştır o zaman siteyi bol bol.
Bulamazsan danış ustana :)

« Yanıtla #45 : 10 Haziran 2010, 02:20:04 »

skull25

« Yanıtla #46 : 10 Haziran 2010, 02:23:08 »
sefa usta senin gösterdiğin koçtaşta 54 lira  >:D >:D >:D Ama ellerinde kalmamış. Onun bu olduğundan nasıl emin olabilirim model seri numarası gibi birşeyler öğrenebilirmiyiz.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #47 : 10 Haziran 2010, 02:24:12 »
bu mengene Belki de torularına bile kalır hocam Berke'nin,

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #48 : 10 Haziran 2010, 02:25:10 »
berke koçtaştaki no:50
hocamın gösterdiği model zannedersem NO:100
bu fiyata iyi bu mal

« Yanıtla #49 : 10 Haziran 2010, 02:27:52 »

skull25

« Yanıtla #50 : 10 Haziran 2010, 02:29:09 »
no 100 mü sanırım bu 140 lira olan :) bi an sevindim :) neyse. Mehmet bey uygun eşi bulursam torunlarımı bu işten uzak tutarım. Emre abinin dediği gibi bu bi hastalık ve tedavisi yok  ^-^

Sefa usta sağol benim gördüğüm diğer büyük olanmış bu sanırım daha ucuza gelicek yarın ilk iş gidip bi bakıyım koçtaş 2 sokak ilerde nasıl olsa :)
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2010, 02:30:51 Gönderen: skull25 »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #51 : 10 Haziran 2010, 02:29:46 »

Tamam, alacağın bişey konusunda fiyat sorman, bize danışman güzel, tabii ki yapacaksın, bu konuda bişey demiyorum. Ama bazen öyle sorular soruyorsun ki ...

Son kez veriyorum linki, bir gün otur şunları oku rica ediyorum. Tamam, öyle ahım şahım bir yazı değil ama sorularının çoğunun cevabı orada, en az imkanla neler yapılır konusunu orada uzun uzadıya konuştuk, anlattık, tartıştık:
1.
http://cebehane.com/forum/index.php?topic=73.0
2.
http://cebehane.com/forum/index.php?topic=76.0

Ben danışma demiyorum, ama zaten cevabı yazılı ve de soru sorduğunda cevaplarken önce şuraya bak dediğim bir yazıya hiç bakmamışsın, iki gıdım bile okumamışsın, sürekli soru soruyorsun, hazırlop cevap bekliyorsun. Bak geçen gün konuştuk, sen yine aynı yerde sayıyorsun. Önce araştır, tabii ki kafandaki her soruyu cevaplamıyacak okudukların, ancak en azından sorularından biz de anlıyacağız, biraz da olsun gayret etmişsin. Hiç isteğim ve şevkim kalmadı sana cevap yazmaya. Ha gayret, iki kalem yazı oku, gerçekten ilk başlangıç için ne eğe ne mengene, ilk ihtiyacın bilgi....

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #52 : 10 Haziran 2010, 02:33:58 »
Bak şimdi şöyle düşün, böyle 35-40 kişi var :)) :))

skull25

« Yanıtla #53 : 10 Haziran 2010, 02:34:48 »
emre abi dün konuştuk benim daha açıp okuycak vaktim olmadı. Pc den okumak bayağı zor. Düşündümde sen bi kitap yaz :P >:D bizde ordan öğrenelim. Şaka bak ciddiye alıp kızma gene kolaya kaçıyosun diye :). Bıçakçılık üzerine kitap varmı diye sorucaktım ama vazgeçtim en iyisi bi D&R a danışıyım ben :)

skull25

« Yanıtla #54 : 10 Haziran 2010, 02:35:24 »
Bak şimdi şöyle düşün, böyle 35-40 kişi var :)) :))
:D :D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #55 : 10 Haziran 2010, 02:36:31 »
Oyyy, yandık valla. Olur mu olur  ???  İlk sayfadaki "yapım aşamasındadır" ibaresine hiç dokunmayayım  :))

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #56 : 10 Haziran 2010, 02:38:55 »
Yok usta ben kendimi kastetmiştim, böyle her yıl 35-40 tane geliyor bana , beni düşünsene ???

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #57 : 10 Haziran 2010, 02:39:49 »
emre abi dün konuştuk benim daha açıp okuycak vaktim olmadı. Pc den okumak bayağı zor. Düşündümde sen bi kitap yaz :P >:D bizde ordan öğrenelim. Şaka bak ciddiye alıp kızma gene kolaya kaçıyosun diye :). Bıçakçılık üzerine kitap varmı diye sorucaktım ama vazgeçtim en iyisi bi D&R a danışıyım ben :)

Kitap yok maalesef, o konuda haklısın. Benim kütüphanedekiler hep ingilizce, amazondan aldıklarım ve sağolsun bazı arkadaşların yolladığı fotokopiler.

Sefa ustam, ne dersin, bi ara kitap döşensek mi? Şöyle ortak yazarları olan ... Yok yok, otur yerine Emre, başında zaten bi sürü iş var  :D

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #58 : 10 Haziran 2010, 02:42:01 »
Yazalım ustam ne demek, hemen :)) hatta şöyle yapalım, Berke sorsun bizler de yanıt veriyormuş modunda yapalım valla best seller olur, arayada Berkeden maceralar serpiştirelim  :))..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #59 : 10 Haziran 2010, 02:42:32 »
Yok usta ben kendimi kastetmiştim, böyle her yıl 35-40 tane geliyor bana , beni düşünsene ???

Ustam o zaman senin bu forumda işin ne, uzan kanepeye, koy güzel bi filim DVD'ye, bi tek de rakı koy yanına bir tabak peynirle  :D Sıranı savmışsın sen ...

Kipmen Sanat web sitesi