Bak şimdi şöyle düşün, böyle 35-40 kişi var

hocam birden çok üzüldüm halinize...

cıvıl cıvıl konuşan ve anlattığınızı dinlemeyen, sorduklarıyla ilgilenmeyen öğrenciler topluluğu

fakat kıymetiniz elbette birgün anlaşılacak.
Berke, sen bence ağız genişliği 10 cm civarı olan bir menegene al. fiyatı mümkün mertebe ucuz olsun, ilerde daha kalitelisini alırsın. ben sütun matkabı 120 lira civarına aldım. ama delik delmedeki acemiliğimi attıktan sonra işim yarım saat sürdü. ve o dakkadan beri de daha hiç açmadım makinayı. insanın atölyede en çok para verdiği aleti en az kullanması can sıkıcı bir durum:)

ama o olmadan da olmuyor tabi. o sebeple bence Sefa ustamın dediği gibi, ilk bıçağın için bence bu masrafa girme. onun yerine diğer malzemelere yatırım yap. eğe takımı çok önemli. farklı boylarda ve tiplerde kaliteli eğeler al. bir bıçak mengenesi hazırlamayı/hazırlatmayı düşün, çok işine yarıyacak. matkap uçlarını kaliteli al, matkabın olmasa bile şimdiden sen uçları al. pratik 2-3 tane işkence al... gerçekten işin kolaylaşacak.
bir de bilgileri okuma hadisesi. Emre'nin ve benim sana oku diye verdiğimiz linkleri ben baştan sona galiba en az 10 defa okumuşumdur.

kafama takılan bir soru varsa, önce orayı okuyorum ve genelde cevabı orda oluyor. insan o aşamaya geldiğinde Emre'nin ne demek istediğini hem daha net görüyor, hem de daha iyi kavrıyor. ben her ilerleyeceğim adımda o yazıları tekrar okuyorum. inan bana o yazılardan fazlasına gerek yok.