Bıçak Sanatı - Forum

Eğleniyorum

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Eğleniyorum
« Yanıtla #81 : 16 Haziran 2010, 21:30:38 »
Sağol Burak, yakında denerim, bakalım işe yarayacak mı?

Bu arada prototip üzerinden ilk burülörümüz bitti. Testi yapıldı, ufak tefek değişiklikler yapıldı. İşin en güzel tarafı çok düşük gaz basıncında da, yüksek basınçta da çalışıyor. Yani piknik tüpündeki denemelerimde de, büyük propan tüpünde 20 PSI basınç denemelerinde de tam performans çalışıyor.

Meme olarak gaz altı kaynak memesi kullanıldı. Kayar ve sabitlenebilen bir hava giriş ayarı var. Aynı zamanda ince alev ayarı için tüm meme bir setskur ile sabitlenip ileri geri oynatılabiliyor...

Hava ayarı çok hassas, istenildiği gibi bir gaz-hava karışımı yapılabiliyor.

Bunun gibi şu anda üç tane için malzeme toplayabildim. Açıkçası tek brinin yapımının bir tam gün sürebileceğini öngörememişim  :-[ Gündüz muhteşem bir sıcak vardı, o sıcakta kaynak yapmak filan insanı bitiriyor, tavsiye etmem  ::)
Hava ayar kelepçesinin sabitleme kısmı değişti bu fotograflardan farklı olarak. Bir de şu anda normal teflon sarılı bağlantılarda, ama isteyen olursa onlara göndermeden önce tüm bağlantıları sıvı teflon ile izole edeceğim...

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #82 : 16 Haziran 2010, 21:35:11 »
Brülörün propan tüpündeki test aşamasını videoya çektim, dailimotion'a yüklenince koyarım buraya...

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #83 : 17 Haziran 2010, 01:33:52 »

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #84 : 17 Haziran 2010, 10:55:03 »
emre eline sağlık, hybrid burner tarzı bir brülör yapmışsın ve çok güzel olmuş...

bu işte bir dünya küçük tüp bitirmiş biri olarak, küçük tüple çalışmak için çok ideal bir burner olmuş diyebilirim. :D

bu arada brülör falan derken diğer işler kaynadı sanırım. izne çıkıp kendimi atölyeye kapatmak için gün sayan biri olarak, ençok diğer işleri merak ediyorum ona göre. 8)

hani ustura?? hani av bıçağı?? nerde şu hançerrr???...

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #85 : 17 Haziran 2010, 11:15:06 »
evet Gökhan'a katılıyorum hani.....nerdeler.....  ;)

girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #86 : 17 Haziran 2010, 12:00:58 »
Gökhan bırakacağım bıçakçılığı, seramik fırını filan yapıp para kazanacağım, yetti gari  :P  :))

Şaka şaka, sadece Bodrum'un Sanayisinin ne kadar içinden çıkılmaz bir dipsiz kuyu olduğunu söylemeliyim. Şu brülör'ün kıçındaki pafta için tüm gün dükkan dükkan gezmek zorunda kalmam beni takvimimde geriletti  :(
Bu yazıları yazarken normalizasyon başladı... Hemen ardından kil kaplama yapacağım. Hamon işlemleri adım adım burada paylaşılacak. Herhalde hançeri en sona bırakırım, çünkü ona başladığımda günlerce yaprak motifleri kazıma işine sardıracağım...

Bu arada daha sabah olmasına rağmen 40'ları buluyor sıcak burada. Belki ana çalışma mesailerini geceye çekeceğim...

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #87 : 17 Haziran 2010, 12:28:43 »
sıcaklar felaket ve dahada artacakmış ???
bu arada yaz zamanı gece çalışmakta güzeldir ve çok zevklidir. özlemişim desem yalan olmaz.. ooyy ooyy!!!

haayy bin kunduz,,, bütün planlar tatile endeksli olunca ve tatil zamanı yaklaştıkça insan böyle mi oluyor ne.  :P :(
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2010, 12:31:08 Gönderen: gökhan bakla »

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #88 : 17 Haziran 2010, 14:32:40 »
cok anladigim birsey degil ama biliyorsun seni bekliyorum bu konuda , cunku anladigim kadariyla her seyde en iyisini yapmaya calisiyorsun, bana da hazira konmak kaliyor bu durumda , kusura bakma. Bu arada 12x40 ic boyutlarda bir hazneye sence bunlardan bir tanesi yeter mi ?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #89 : 17 Haziran 2010, 16:25:14 »
cok anladigim birsey degil ama biliyorsun seni bekliyorum bu konuda , cunku anladigim kadariyla her seyde en iyisini yapmaya calisiyorsun, bana da hazira konmak kaliyor bu durumda , kusura bakma. Bu arada 12x40 ic boyutlarda bir hazneye sence bunlardan bir tanesi yeter mi ?
12 santim çap değil mi?
Eğer damaskus yapmayacaksan haydi haydi yeter. Damaskus için ya daha küçük bir iç hacim ya da kendime yaptıklarım gibi devasa brülörler lazım (BTU bakımından). Ancak sanayi tüpü ile çalışırsan 15 PSI gibi basınçlara çıkabilirsen bu brülör de rahatlıkla ocak kaynağı ısılarına çıkabilir.
Normal ısıl işlem ve dövme işleri için son derece yeterli bulacaksın brülörü.. 

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #90 : 17 Haziran 2010, 17:45:46 »
zaten anladigim kadariyla 3 adet icin ugrasabilmissin, yuzsuzluk edip 2 sine talip olmayayim simdi - yine de boyle bir seyin benim kulvarimdakiler icin "bir daha zor bulunur " oldugunu dusunuyorum. lutfen emeginin karsiligini da fiyata dahil et - bir karsiligi yok ama - , ben birine talibim ...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #91 : 20 Haziran 2010, 01:38:02 »
Brülörler biraz beklesin (2 tanesi bitti gibi)... Bu arada ben de yarınki önemli su verme olayına girişiyorum. Eh bunun için akşamdan killeri kaplamak lazım...

Hamon hazırlamak için basit bir yöntem izlemekteyim. Adım adım paylaşayım:

resim1: ihtiyaç malzemeleri: şamot, kül, su, tahta spatulalar, fırça, ısı tabancası.
100 gram kadar şamot kiline 50 gram kadar kül kattım.

resim2-3: Karıştırma ve yoğurma sonunda doğru kıvam akışkan olmayacak, sert de olmayacak, yapışkan olacak, elinize aldığınızda elinizi hafiften sallasanız da kolay kolay bırakmayacak...

resim4: bir parça karışımı başka bir kapta sulandırın. Bu kil kaplamanın tabanını oluşturacak...

5: Sulu karışımı sürün bıçağa ince bir katman halinde

6: Hava tabancası veya saç kurutma cihazı ile kurutulabilir..

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #92 : 20 Haziran 2010, 01:42:17 »
1: Kurumuş hali

2: Sırttan biraz biraz kil sıyırıyorum

3: hemen hemen bıçağın et kalınlığında eşit bir tabaka kaplıyorum

4 - 5 : Sert olmasını istediğim bölümleri açıyorum

6: Artistik dokunuşlarla kil sınırlarına şekil veriyorum

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #93 : 20 Haziran 2010, 01:48:25 »
Bu yüz biraz kuruyunca diğer tarafı çeviriyorum ve orada da hemen hemen aynı şekli yapıyorum, aynı kalınlıkta olması önemli, eşitsizlik olursa bükülme yapabilir...

1: Kaplaması biten bıçağı kıçtan mengeneye tutturuyorum

2: Her tarafına eşit olarak biraz su sprey yapıyorum hızlı kurumasın diye.

3: Nemli Bir bezle kapatıyoruz,, buharlaşmayı biraz yavaşlatması için, yoksa ciddi çatlaklar oluşabiliyor...

4: Hançer'in kaplaması biraz daha farklı....

Uykum geldi, ben yatar. Yarın büyük gün.

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #94 : 20 Haziran 2010, 02:00:46 »
Hadi ustam merakla yarını bekliyoruz, umarım bir aksilik çıkmazda güzel bir hamonla göz zevki yaşarız :2up Kül olarak ne kullandın?
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2010, 02:02:56 Gönderen: sefa çabuk »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #95 : 20 Haziran 2010, 02:14:53 »
Hadi ustam merakla yarını bekliyoruz, umarım bir aksilik çıkmazda güzel bir hamonla göz zevki yaşarız :2up Kül olarak ne kullandın?

Komşunun şömine artıkları. Yan bahçede bir yığın var :) Geçen denemelerde de o yığından kullanmıştım, iş görüyor kesinlikle...

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #96 : 20 Haziran 2010, 09:55:26 »
Emre, av bicaginin sirtindan kili tamamen kaldiriyor musun , - oyle bir sey anladim yazdiklarindan - , bazi sanatcilar  , bicak katana gibi kavislenmesin diye sirttan kilin  tamamen kaldirilmasi gerektigini dusunuyorlar , sen de boyle mi yapiyorsun.? Ayrica cok comezce bir sorum daha var : samot kil halinde satilan bir sey mi yoksa toz halinde satiliyor da sen bunu su ile kil haline mi getiriyorsun ? ve kul kullanmanin bu uygulamada geregi nedir neden sadece samot kullanmiyoruz/?  umarim su vermede hersey yolunda gider, bol sans ...

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #97 : 20 Haziran 2010, 11:46:20 »

Emre, av bicaginin sirtindan kili tamamen kaldiriyor musun , - oyle bir sey anladim yazdiklarindan - , bazi sanatcilar  , bicak katana gibi kavislenmesin diye sirttan kilin  tamamen kaldirilmasi gerektigini dusunuyorlar , sen de boyle mi yapiyorsun.? Ayrica cok comezce bir sorum daha var : samot kil halinde satilan bir sey mi yoksa toz halinde satiliyor da sen bunu su ile kil haline mi getiriyorsun ? ve kul kullanmanin bu uygulamada geregi nedir neden sadece samot kullanmiyoruz/?  umarim su vermede hersey yolunda gider, bol sans ...

Aynı sorular benim de kafamda Emre  ::)

http://insaatmalzemeleri.blogcu.com/tugla-fiyatlari/604728

şurada şamot satışı ve fiyatıyla ilgili bilgi buldum. Orada da şamot harcı diye yazmış ?
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

« Yanıtla #98 : 20 Haziran 2010, 11:51:41 »
Şamot toz halinde satılıyor sulandırıp harç yapıyorsunuz.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #99 : 20 Haziran 2010, 12:08:52 »
Ben şuradan alıyorum: http://www.refsanmarket.com/urun_aciklama.asp?SAMOT-CAMURU/533/. Çok iyi bir servisleri var. Çamur halinde alıyorum...

Sırttan inceltiyorum kili ama tamamen kaldırmıyorum...
Kül kullanmazsanız birincisi bu kadar yapışkan olmuyor, bıçaktan kendini atıyor kil. Kül aynı zamanda iyi bir yalıtkan. Aynı zamanda içine biraz odun kömürü tozu atılabilir, bu da ısıtırken yanıp delikler oluşturur içinde kilin. Bu sünger gibi yapı daha da iyi izolasyon yapar, kil de daha sağlam olur...

Kipmen Sanat web sitesi