Bıçak Sanatı - Forum

Doğada, Zor Koşullarda Yaşamı Devam Ettirme Teknikleri

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
Ynt: Doğada, Zor Koşullarda Yaşamı Devam Ettirme Teknikleri
« Yanıtla #120 : 08 Mayıs 2012, 16:56:29 »
ben( 0rh +)  im  ama  bana ilişmezler.

zucchero

• -Bora-
  • 423
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #121 : 24 Mayıs 2012, 14:41:49 »
Isparta Dedegöl kampından bazı görüntüler...

zucchero

• -Bora-
  • 423
« Yanıtla #122 : 24 Mayıs 2012, 15:10:37 »

Bu amca tamı tamına 70 yaşındaydı ve bize nal toplattı. Rüzgarına bile yetişemedik.
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2012, 15:17:28 Gönderen: zucchero »

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
« Yanıtla #123 : 24 Mayıs 2012, 15:54:24 »
üstadalarım yeni fark ettim ki konuda sivrisinek kene benzeri böceklerden korunma yolları çok geçmiş bende kampta kendi kullandıgım yöntemi anlatayım dedim belki takdir edip kullanan çıkar

kampta gece yatma vaktine yakın ateşe yaş odun atarım (yaş odun çok duman çıkartır) daha sonra yatacağım kıyafetler ile dumanın karşısına geçerim dumanın kokusu isi iyice siner üstüme her ne kadar buram buram duman kokmaya gerek olmasa biraz sınmesi yeterli ardından siz yada yanınızda sigara içen biri varsa çadırın tüm kapılarını açtıktan sonra içerde sigara için yada sigara içen yoksa yaprakları ile beraber yaktıgınız yaş dalı içerde biraz gezdirin sivrisinekler yada böcekler yangından kaçar gibi dışarı kaçacaktır. kapıları kapattıktan sonra içeriyi pencereler ile havalandırmanız işinizi çok kolaylaştıracaktır. ayrıca duman kokusu yuzunden size yaklasan böcekte olmayacaktır. eğer çadır değilde panço kullanıyorsanız pançayu dumana tutmanız aynı işlevi görecektir. ben bu taktiği bir çok kampta kullandım gayet etkili oluyor is kokusuna dayanırım diyen varsa (ki ben dayananlardanım) bunu gündüzde uygulayarak korunabilirsiniz fakat yakın bir arkadaşım gibi karınca yuvasının yanına yatmak yada gidipte kenenin üstüne oturmak gibi bir hata yaparsınız  :)) hiçbir taktik yada ilaç sizi koruyamaz haberiniz olsun

saygılar  :)
kendi şansını kendin yarat ...

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #124 : 25 Mayıs 2012, 23:47:29 »
http://www.youtube.com/watch?v=o-aOqb0Wmmk&feature=fvwrel

Arı sokmasından sonra ne yapılırsa şişlik önlenebilir. Benim babaannem çamur koydurmuştu kuzenime onu hatırlıyorum bir tek.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #125 : 26 Mayıs 2012, 00:55:32 »
Amonyak birçok basit zehir için birebirdir. Trakonya ve iskorpitten tutun da arı zehrine kadar kullanılıyor. İdrar tazeyken az bakteriyle düşünülebilir bir seçenek. Bir de daha basit ısırıklarda Vicks merhem acıyı alıyor. Balarısında da işe yarıyor.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #126 : 26 Mayıs 2012, 12:23:15 »
Çoğu böcek sokmalarında işe yarayan bir yöntem sıcak komprestir. Arı zehri gibi protein bazlı zehirler belli ısılarda iş görürler, yüksek ısılarda proteinler bozulmaya ve yapıtaşlarına ayrılmaya başlarlar. Arı zehri için 50-60 derece arasında bozunma gerçekleşir, cildinizi biraz kızartabilecek bir ısıdır bu ama çok ani bir çözümdür. Derine işlemesine izin vermeden sıcak su ile ıslatılmış bir bez ile sokma bölgesinde dayanabildiğiniz kadar tutunuz, zehrin tamamen dağıldığına ve hiç bir etkisinin kalmadığına şahit olabilirsiniz. Babamda arı alerjisi vardır, meyva bahçesinde yaşadığımızdan bol bol da sokuluruz yıl içinde. Kendisi sokulduğunda yakında ne tip bir ısı kaynağı varsa onu hemen bastırır sokulan yere. Zamanında kendi üstünde sigara söndürdüğü bile oldu  8) Ancak eğer yapmazsa alerjik şoka girip  hastanelik olması mümkün. Bu tekniği öğrendiğimizden beridir 20 yıldır hiç hastanelik olmadı, ki daha önceleri defalarca hastaneye yatması gerekmişti..

Kipmen Sanat web sitesi

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
« Yanıtla #127 : 26 Mayıs 2012, 21:44:39 »
yazın köyde haftada bir arı soktugu için  :D heleki kovan bozamunda 5-4 tane rahat soktugu için çok basit geliyor bana tabi bu yanında bi kaç tecrube getiriyor hali ile öncelikle bilmelisiniz ki yaban arısı ile bal arısınız zehir türü ayrıdır. yani aynı tedavi yöntemini uygulamak çok iyi olacagı gibi çok kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir bal arısının zehri baziktir yaban arısının ki ile asidik zehir türünü tespit etmeniz için önce sokan arıyı bulmanız gerekiyor bal arısı soktuktan sonra bağırsak kısmı iğnede kaldıgı için bir kaç dk can çekişerek ölür fakat yaban arısı hiç bir sey olmamış gibi uçar gider ve iğnesini vucut içinde kalmaz her ne kadar daha çok can yaksa bunun tedavisi daha kolaydır  bal arısında ise iğne içerde kaldıgı öncelikle bir toplu iğne yardımıyla iğne ucu çıkartılmalıdır ardından da kısa süre içinde zehir asidikse sabun gibi bazik bir madde ile bazik ise sirke gibi asidik bir madde ile bolca yıkanmalı fakat zehirin yayılmasına el vericek kadar uzun bir süre geçmiş ise bu yöntemlerin hiç biri işe yaramaz

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #128 : 27 Mayıs 2012, 00:11:05 »
Yaban arısı kıyafetinizin içine girerse vah ki ne vah. İçime giren bir arıyı farketmeyip kanepeye uzandım. İşte o an ne olduysa oldu. Omuriliğimde müthiş bir acıyla sıçradım.  O an aklıma ilk gelen kanepede unutulmuş bir iğneydi. Çok kez arı tarafından sokuldum ama böyle bir acıyı tarif edemem. Ayaktayken gelen ikinci acıya elimi sırtıma attım ama cart cart iki fena acı daha. Aman Allahım ne oluyor diye düşünüyorum bir yandan. Bir çırpıda üstümü soydum. Elimi sırtımda acıyan yere atmamla küçücük birşey geldi elime ama bir cart daha. Bu sefer sağ elimim işaret parmağında. Üstelik bir kesik gibi kanıyor (iğne yanlamasına yüzeye paralel girdiği için kesmiş) Evde kimse yok arı avucumun içinde, arı bile olduğundan emin değilim o anki şokla. Sımısıkı yumruk yapıp avucumdakini öldürdüm. Açtım baktım bir arı, sarıca arı denilenden. İyi ki allerjim yoktu. Omurilik üzerinden ve kenarından 4 kez elimden de bir kez soktu. Bir hafta kadar şişliği devam etti. Yaranın kabuk bağlayıp ,her kabuk koptuğunda içinden sarı su çıkması da 1 ay kadar sürdü. Buna ucuz atlatmak diyorlar.

Şimdi bunları niye anlattım. Oldu ki allerjim olsaydı ne yapabilirdim. Elim sırtıma yetişmiyor. İğne olsa çıkartmam. Yalnızım. Amonyak , sıcak kompres vs uygulayamam. Öyleyse doğada önlem almak lazım peki nasıl ? Duman falan rahatsız ediyor ama daha uygulanabilir, üzerimizde taşınabilecek bir malzemeyle korunma imkanımız nelerdir ? Eminim bu kadar arıyla haşır neşir adamdan güzel bilgiler çıkacaktır.

wu_tang

• 97
  • Umut Durmuş
  • Meslek: iletişim hizmetleri
« Yanıtla #129 : 27 Mayıs 2012, 01:18:09 »
Yaban arısı kıyafetinizin içine girerse vah ki ne vah. İçime giren bir arıyı farketmeyip kanepeye uzandım. İşte o an ne olduysa oldu. Omuriliğimde müthiş bir acıyla sıçradım.  O an aklıma ilk gelen kanepede unutulmuş bir iğneydi. Çok kez arı tarafından sokuldum ama böyle bir acıyı tarif edemem. Ayaktayken gelen ikinci acıya elimi sırtıma attım ama cart cart iki fena acı daha. Aman Allahım ne oluyor diye düşünüyorum bir yandan. Bir çırpıda üstümü soydum. Elimi sırtımda acıyan yere atmamla küçücük birşey geldi elime ama bir cart daha. Bu sefer sağ elimim işaret parmağında. Üstelik bir kesik gibi kanıyor (iğne yanlamasına yüzeye paralel girdiği için kesmiş) Evde kimse yok arı avucumun içinde, arı bile olduğundan emin değilim o anki şokla. Sımısıkı yumruk yapıp avucumdakini öldürdüm. Açtım baktım bir arı, sarıca arı denilenden. İyi ki allerjim yoktu. Omurilik üzerinden ve kenarından 4 kez elimden de bir kez soktu. Bir hafta kadar şişliği devam etti. Yaranın kabuk bağlayıp ,her kabuk koptuğunda içinden sarı su çıkması da 1 ay kadar sürdü. Buna ucuz atlatmak diyorlar.

Şimdi bunları niye anlattım. Oldu ki allerjim olsaydı ne yapabilirdim. Elim sırtıma yetişmiyor. İğne olsa çıkartmam. Yalnızım. Amonyak , sıcak kompres vs uygulayamam. Öyleyse doğada önlem almak lazım peki nasıl ? Duman falan rahatsız ediyor ama daha uygulanabilir, üzerimizde taşınabilecek bir malzemeyle korunma imkanımız nelerdir ? Eminim bu kadar arıyla haşır neşir adamdan güzel bilgiler çıkacaktır.

:D :D  ;D Güldürdün beni Hayri geçmiş olsun, benimde başımdan geçti memleketteyken öyle bişey ama ben yuvasına bastım fındık toplama öncesi bahçeleri bi gezeyim derken, bu sarıcalı meretler toprağı oyup yuva yapıyolar genelde farkınada varamıyosun.  vuuuvvvuuu sesini duymamla dereye 300 metre mesafedeydim nasıl koşup suya girdim o kadar kısa sürede ben bile inanamıyorum ama yinede sokulmaktan kurtulamadım sonuç 9 dan fazla arı sokması ve bi kaç gün evde istirahat ederek yırttım, orada biraz daha kalsaydım neler olurdu düşünemiyorum, Allahtan alerjim filan yok arıya karşı doktorada gitmedim 3-4 günde şişler filanda indi öyle geçti. Doğadaki en ufak bi dikkatsizlik insanı hastanelik etmeye yeter, gerçi ben o kadar dikkat etmeme ve öyle birşeyle karşılaşıcamı bilmeme rağmen bu olay geçti başımdan bi yerden sonra tecrubede, önlemde, dikkatte işe yaramıyo.

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
« Yanıtla #130 : 27 Mayıs 2012, 08:32:45 »

hocam bunca taktik ve doğal ilaçlar arasında böyle bir şey yaşadıktan sonra artık modern tıbba baş vurmaktan başka çaremiz kalmıyor köy evinde sürekli kullandığınmız bir ilaç vardı şimdi hatırlamıyorum ama öğrenince yazacagım arı soktuktan sonra bir tane içiyorsunuz şişmiyor bile  :D sadece sokulma acısı yasıyorsunuz bir süre

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #131 : 27 Mayıs 2012, 11:14:59 »
O acıyı hissetmeyi bir daha istemem açıkçası. El kol bacak falan çok arı soktu  ama omurilik insanın tüylerini diken diken ediyor. O yüzden arı sokmasına karşı bir önlem var mı acaba diye düşünüyorum. Şu bileğe takılan sivrisinek kovucular işe yarar mı acaba.

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
« Yanıtla #132 : 27 Mayıs 2012, 11:16:28 »
O acıyı hissetmeyi bir daha istemem açıkçası. El kol bacak falan çok arı soktu  ama omurilik insanın tüylerini diken diken ediyor. O yüzden arı sokmasına karşı bir önlem var mı acaba diye düşünüyorum. Şu bileğe takılan sivrisinek kovucular işe yarar mı acaba.
hocam tshortun içinde ki arının üstüne yatarsanız hiç biri işe yaramaz  :D

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #133 : 27 Mayıs 2012, 11:20:41 »
Onun tshirt içine girmesini engellenemez diyorsun yani. Iyyyh aklıma geldikçe  ???

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
« Yanıtla #134 : 27 Mayıs 2012, 11:35:38 »
hocam söylediğim gibi duman ilaç vs taktikler var onun dışında deodorant parfüm vs kullanmayın parlak renkli giyinmeyin zaten bunca şeye rağmen giriyorsa yapılacak bir şey yok o arıyı çabalarından dolayı taktir etmek gerek o dakkadan sonra  :D

sniper52

• 53
  • Barış Turgut
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #135 : 03 Haziran 2012, 12:32:22 »
      Arı sokamsına benim de alerjim var. Çocukken arı kovanalrını kale direği olarak kullanırdık. Acı ve şişlikten başka birşey olmazdı ama ergenlikle birlikte alerjik reaksiyon göstermeye başladı vucudum. Bir-iki defa anaflaktik şok eşiğine kadar geldim hastaneye gitmek sorunda kaldım. Benim ailemde profesyonel olarak arıcılık yapanlar var. Malum zaten Karadeniz Bölgesinde arıcı çok. Mecburen ben de arı alerjisiyle yaşamayı öğrenmek zorunda kaldım. Zaten ailem arıcı olduğundan kendiminde arıcılık sertifikam olduğundan arıların yaşam şekli, morfolojisi ve fizyolojisi hakkında az çok bilgi sahibiyim.
     Ben arı sokmasına önlem olarak alerji iğnesi bulunduruyorum. Yurt dışında bunun için insülin iğneleri gibi kişinin kendi kendine uygyulayabildiği adrenalin iğneleri mevcut. Fakt Türkiye'de adrenalin iğnesi satışı yok. Ben Avil diye bir iğne kullanıyoum şuan. Normalde damardan uygulanıyor fakat alerjik etkinin hızına ve evresine göre kastanda uygulanabiliyor. Hatta sağlıkçı bir arkadaşım hiç birşey yapamazsan ampulü kır iç yine aynı etkiyi gösterir demişti. Ben zaten şimdiye kadar hiç damardan uygulamak zorunda kalmadım 2-3 defa kullandım. Eğer benimki gibi ciddi alerjiniz varsa kendi kendinize nasıl uygulayabileceğinizide öğrenmekte fayda var.
     Bal arılarının iğnesi olta iğnesi gibi olur. O yüzden battığı yerden çıkmaz. Yabani arıların iğneleri düzdür ve birden çok kez iğneleri düşmeden sokabilirler. Bal arısının iğnesinin dibinde zehir kesesi vardır. Bu nedenle dikkatli çıkarmak gerekir. Çıkarmaya çalışırken bu keseyi sıkıp vucudunuza daha fazla zehir zerkedebilirsiniz. Cımbız gibi yada iğne gibi birşeyle çıkarmakta fayda var.
     Bunlar arı soktuktan sonra yapılabileceklerdi birde arı sokmaması için yapabileceklerimiz var; Arılarda diğer hayvanlar gibi kendilerini tehlikede hissederlerse saldırıya geçerler. Yuvalarına haddinden fazla yaklaşmazsak veya fiziki müdahelede bulunmazsak onalrda bize bulaşmazlar. Doğada çiçeklerden öz toplayan arı, ekmeğinin derdindedir, insana saldırmaz. Yabani arılar, özellikle Eşek arıları yuvalarına karşı daha korumacılardır. Mümkün olduğu kadar uzak durmak lazım. Parfüm, kolonya, albiselerimizdeki deterjan kokusu, kıyafetlerimizin üzerindeki desenler gibi faktörlerde arıları çekebilir. Arı bize yaklaştığında panik yapmadan sakin kalmak önemli . Eğer çırpınır, elimizle arıyı kovmaya çalışırsak dahada saldırganlaşabilir. Arılar saç veya yün kazak vs. gibi kıyafetleride hiç sevmezler. Eğer saçımıza konmuşsa en kısa zamanda uzaklaştırmakta fayda var.

zucchero

• -Bora-
  • 423
« Yanıtla #136 : 03 Haziran 2012, 14:13:41 »
Arı neyse de benim oğlanın sivrisinek sokmasına alerjisi var. Yüzünden iki tane şişlemişler dün gece. Acillik olduk. Daha önce kulağı ve üst dudağı davul gibi şişmişti, şimdi ise gözü şişlikten resmen kapandı. Daha önce sivriden olduğundan şüpheleniyordum ama bu kez tescillendi. Tedavisi yok, sadece semptomlar azaltılabiliyor. Kamplara oğlanı da götürme hayali kuruyordum ama özellikle yazın bu imkansız hale geldi.

zucchero

• -Bora-
  • 423

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #138 : 05 Temmuz 2012, 14:10:49 »
Zorda kalınırsa denenebilir...

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/07/05/sineklerle-basedemeyince-ilginc-bir-cozum-buldu

iyimiş , bende fesleğen çiçeğinden dal alıp taksam şapkama nasıl olur diye düşünüyordum...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #139 : 16 Temmuz 2012, 20:39:48 »
Survival bag- hayatı idame çantası, acaba kaç kilo gelir, bunu taşımaktan hayatta kalabilir miyiz? http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-doga-sporlari-survival-bag-hayati-idame-cantasi-93669559/detay/