Bıçak Sanatı - Forum

Düzgün bıçak ağzı açmak için düzenek.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Düzgün bıçak ağzı açmak için düzenek.
« Yanıtla #80 : 08 Mart 2013, 00:30:04 »
Yücel Bey denemeye değer bence dental kullanimlarda ağirlikli elmas içerikli materyal kullaniyorlar.bence her halükârda denemeye değer,
« Son Düzenleme: 08 Mart 2013, 00:38:37 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #81 : 12 Ağustos 2013, 17:53:16 »
arkadaşlar merhaba,

ben de burada yeni hazırladım sistemi paylaşayım dedim. marangozdan kestirdiğim 3 adet köknar kütüğünün ikisini zemin olarak kullandım. eğeyi bağlamak için gereken uzun düz yüzeyi koçtaşın mutfak reyonundan aldım ve oradaki bir görevlinin gösterdiği ucunda yuvarlak halkası olan bir parçayı da yine oradan temin ettim. hem fotoğrafları hem de faturasını aşağıya ekliyorum ki almak isteyenler tarifte zorlanmasın ;) eğeyi tüz metale tutturmak için cırt kelepçelerden aldım ama maalesef çok verimli olmadı. onun yerine en ince kalınlığı olan işkenceler kullandım sonrasında ve bu işe yaradı. fakat maalesef o hali fotoğraflayamadım. sistem çok basit ve kurması yaklaşık yarım saat alıyor. aşağıdaki fotoğraflarda sistemi görebilirsiniz.

farklı konu açmamak için atölyemin temizlik sonrası halinin bir kaç fotoğrafını ve Özgür kardeşimden aldığım hazır profillerin bitmiş hallerini de ekliyorum aşağıya.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #82 : 12 Ağustos 2013, 17:58:03 »
...

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #83 : 12 Ağustos 2013, 18:00:11 »
...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #84 : 12 Ağustos 2013, 18:36:42 »
Açı ayar kısmı bence yeterli olmasa da pratik ve işe yarar bir sistem olmuş. Ellerine sağlık. Bu arada atölye de çok güzelmiş :) Keşke benimde böyle bir yerim olsaydı. Balkonda zor oluyor gerçekten.

Ayrıca bıçaklarda çok yakışıklı görünüyor. Ellerine sağlık
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2013, 18:41:02 Gönderen: Salim Türk »

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #85 : 12 Ağustos 2013, 18:40:01 »
Elinize sağlık gerçekten pratik bir çözüm yolu. Bu arada kotları değerlendirme şekliniz takdire şayan.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #86 : 13 Ağustos 2013, 14:07:11 »
   Gayet pratik bir çözüm olmuş , ben demircide yaptırmıştım mantığı aynı ve çok işime yarıyor. Eğeyi sabitlemek için kağıt bant kullanıyorum fazlaca ilkel ama işe yarıyor, metal olarak da 10mm lik transmisyon mili kullandım (3 metresi 7 tl idi)
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #87 : 13 Ağustos 2013, 14:46:08 »
emin abı aslında arkada duran bant zınpara varken egelerle kendini fazla yorma bence

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #88 : 13 Ağustos 2013, 15:05:12 »
Ağız açma aparatından çok pantolonlar benim hoşuma gitti.  :))

Eline sağlık abi. Duvarda ki bıçak çizimi güzelmiş.Senin tasarımın mı?
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #89 : 13 Ağustos 2013, 17:40:48 »
Salim abi açı ayarlama kısmının neresi yetersiz olmuş, ihtiyacımı karşılayacak kadar farklı açılar elde ebileceğimi düşünmüştüm oysa.
ben tüm mesaisi masa başında olan birsi olduğum için çok fazla sanai dolaşamıyorum. hoş dolaşacak olsam da derdimi anlatacak "usta-müşteri" diyalog raconuna ve terminolojise sahip değilim :D bu yüzden en kestirme yollardan sonuca ulaşmam lazım. bant zımpara uzun zamandan beri var bende. saolsun hem alırken hem de modifiye ederken Özgür kardeşim ve Eylem bayaa yardımcı oldular. fakat serbest elle ağız açmadıktan sonra taşlama açısı için çok da fazla bant zımparayı kullanmak istemiyorum. serbest elle açmayı geliştirmek için de sürekli denemeler yapmak lazım, ona da hem cesaret edemiyorum hem de malzeme heba etmek istemiyorum. böyle bir kısır döngü içindeyim maalesef:) fakat her halukarda eğe ile çalışmak çıkan ürünü daha fazla sahiplenmeme sebep oluyor verdiğim emekten dolayı... en azından benim için böyle...

kot pantolonu atölyeye parçalayıp sağı solu temizlemek için getirmiştim. paçalardan "dilimlemeye" başladıktan sonra yıllar önce gördüğüm bu şekilde kesildikten sonra alttan dikilerek elde edilmiş çantalar geldi aklıma. ben de pantolonu açtım ve kullandım:) itiraf ediyorum, benim de çok hoşuma gitti böyle kullanım:)

duvardaki bıçak çizimi benim evet Sertaç. altına tarih atmışım aralık ayı diye ??? kabza ahşabının biçimini biraz değiştirdim ve son 3-4 aydır da kabzasına yapmayı düşündüğüm sedef kakma işini gerçekleştirmemi bekliyor. deseni bir taraf için hazıraldım, diğer tarafı da hazırladıktan sonra bitirip yayınlayacağım inşallah. bir de arkadaşı var bunun, inşallah ikisini birden yayınlayabilirim:)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #90 : 13 Ağustos 2013, 18:05:23 »
Eğeyi bağladığın parça kare kesitli değil mi? Geçen halka yuvarlak kesitli. Bir kere bu kısımda her eğeyi salladığında aynı açıyı yakalamaya bilirsin. Tabi bu bıçak ağzı işlemi için çok fazla dert olmaya bilir. Yuvarlak halkayı ilk deliğe taktığında kaç derecelik açı fark oluyor. Bunu düzlemsel olarak değil de dikey bir sisteme çevirirsen daha faydalı olacaktır. İç içe geçen iki boru ile bunu yapabilirsin. Şöylede bir durum var bu düzenek senin için yeterli ise hiçbirşey yapmadan böyle kullan çünkü daha öncede söylediğim gibi çok pratik bir aparat olmuş.

Bir süre sonra bence bu aparatı da at ve aparatsız eğeleme yap. Dahada büyük keyif olur o zaman senin için. Zaten bu aparat sayesinde elinde yeterince eğe tutmaya alışmıştır. 

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #91 : 13 Ağustos 2013, 18:26:30 »
anladım abi tavsiyeni. saolasın. valla biraz böyle deneyeyim bakalım nasıl olacak. geri bildirimleri yazarım buradan zaten... bu arada ben zaten ilk defa aparat kullanıyorum. bu güne kadar tüm bıçaklarımı(yaklaşık 20 bıçak) eğe ile aparatsız yaptım 8) muhteşem oldular mı, hayır. ama ben mutlu oldum mu, evet :2up

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #92 : 13 Ağustos 2013, 18:27:57 »
Tasarımı çalabilir miyiz abi.  ;D
muhteşem oldular mı, hayır. ama ben mutlu oldum mu, evet :2up

Önemli olanda o değil mi zaten??
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #93 : 13 Ağustos 2013, 19:35:15 »
Herkesi Allah hep mutlu etsin :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #94 : 14 Ağustos 2013, 10:55:57 »
Salim abi gecen gun niyeti bozdum yine egeyi elime aldim en fazla 5 dk dayanabildim gercekten citti anlamda kodixyon gerektiren bi is Gun icinde okadar yorgun dusuyorumki bi ege salliycak mecalim kalmiyo

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #95 : 14 Ağustos 2013, 14:30:59 »
Sorma ya bende de farklı bir durum yok aslında. Gerçi ben eğe yaparken pek fazla yorulmuyorum ama hava o kadar sıcak ki en fazla 10dk dayanabiliyorum. Bir öneri eğelemeyi çabuk bitireyim diye eğeyi çok fazla bastırmayın. Aşırı baskı uyguladığında enerjinizin büyük bir kısmı zaten boşa gider. Hemde bu durumda eğe sapı ile eğe ucunu yapılan baskı oranları değişebiliyor. Bu da düzgün eğelemeyi etkiler.  Hafif bir baskı ile eğeleme işleminiz hem çok düzgün olur hemde yorulmazsınız. Böylece her seferinde aynı açı ile eğeleme yapacağınız için aparata gerek kalmadan eğeleme işlemini yapabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2013, 14:33:07 Gönderen: Salim Türk »

Sinan_Akyol

• *
  • 22
  • Meslek: Web Tasarım / e-Ticaret
  • Yer: İZMİR- Bornova
« Yanıtla #96 : 24 Eylül 2013, 22:26:41 »
öğrenecez be salim tüm bunları ??? ??? ??? ???

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #97 : 24 Eylül 2013, 22:37:29 »
öğrenecez be salim tüm bunları ??? ??? ??? ???

Sen merak etme beraber öğreniriz :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #98 : 26 Eylül 2013, 00:20:43 »
hocam herhalde bu olaylar için biraz geç kaldım ama, genede merak ettiğim için yazıyorum, yüklemiş olduğunuz resimlerin hiç biri gözükmüyor, zaman aşımına mı ugradı, tekrar yüklen me durumu olabilirmi, bizde bu aparatı görebilirmiyiz :'( :'( :'(
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #99 : 26 Eylül 2013, 00:25:46 »