Oyy! Teknolojiler, malzemeler havada uçuşuyor.

Bu düzeneği Serkan'a onun o yeni başlamakta olduğu sırada bulunduğu şu hale bir çözüm önerisi olsun diye önermiştim:
Evet bilgi eksikliğim var hatta bu konuda bişey bilmiyorum. siteyi araştırdım öyle çok evde yapılıcak bişey değilmiş bu yani atolyesi olan ya tanıdık olucak ya kendin bisürü para bağlayıp nereye koyacağını bilemediğin makinalar alıcaksın hobi için 5bıçak yapıcam diye.
...
Serkan da benim tavsiye ettiğim bu sistemi kurup başarılı olduktan sonra sonra bu düzeneği forumda paylaşmak için bu başlığı açmıştı. Ne de olsa akıl edip ben bile forumla paylaşmamıştım
Bir aralar zımpara makinelerin ve diğer makinelerin bu işin olmazsa olmazı olduğunu, düşük bir bütçeyle bu işin yapılamayacağını düşünen çok üyemiz vardı. Forumda o zaman belki de basit el aletleri ve basit tekniklerle, düzenlerle bir şeyler yapmak konusunda biraz eksiktik.
Yani bu başlığa konu olan çözümdeki ana fikir; makineler ve bütçe olmadan bir eğeyle bile bir şeyler yapılabilmesiydi.
Komplike sistemler ve komple çözümler tabii ki güzel ama yeni başlayanların başlığın sonuna kadar gidip en gelişkin sistem bu mudur bu mudur deyip endişelenmesine gerek yok. Her yöntem iş görür.