Bir şey merak ediyorum belki başka bölümlerde cevabı vardır ama burda sorayım ben eğe yaparken uygun açı ne olmalı 3cm genişliğinde 11cm uzunluğunda 4mm kalınlığında bir profilde? ve bir yönü eğeledikten sonra bıçağı ters çevirip aynı işlemi diğer tarafada uygularsak bıçak genişliğinde bir kısalma ya da bozulma olcak gibi canlandı aklımda tam olarak nasıl anlatırsanız sevinirim.
Tam olması gereken bir açı vermek zor, 3-5 derecelerde tam taşlamalarda. Daha dar taşlamalarda 7 ile 10 derece taşlamalar da yapılıyor, yapması daha kolay ama kesme performansı da bıçağın ağırlığı da kullanışsız olacaktır dar taşlamada, sadece darbe görecek büyük bıçaklarda ve fighter tiplerinde dar taşlama uygundur.
Hatanız var, taşlamayı yapınca genişlik azalmaz, çünkü ağız kalınlığına kadar taşlama yapılır, eğeyle yaptığınız açı üçgen gibi bir noktada kavuşmaz, kesit bir dörtgen olur, dörtgen'in ince kenarı ağızda olur, genelde 1 milim ile 0.3 milim arasında değişen kalınlıklarda bırakılır, çeliğin tipine bağlı olarak. Daha sonra bu ince kenar (ağız) bileylenerek ağıza dönüşecektir. Genelde bıçak yapmanın en son aşamasıdır bu ağız açma işi.