Bıçak Sanatı - Forum

Düzgün bıçak ağzı açmak için düzenek.

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
Ynt: Düzgün bıçak ağzı açmak için düzenek.
« Yanıtla #20 : 26 Mart 2012, 15:03:40 »
Merhaba emre abi bende mengene arıyorum ama bulamıyorum.Yapı marketlere baktım fiyat 130 tl'den başlıyor.30 tl çok uygun hangi market abi acaba belirtebilirmisin.Saygılar.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #21 : 26 Mart 2012, 16:39:25 »
Geliştirin kasları abi. Bundan güzel spor mu var?  ;)

Ben tembel adamım abi... :D
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
« Yanıtla #22 : 26 Mart 2012, 23:50:31 »
Ben de youtube daki bir videodan esinlenerek benzer bir aparat yapmıştım. Eğelerken açıyı bozmamak için elle desteklemek gerekiyor ama iş görüyor.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #23 : 27 Mart 2012, 08:44:38 »
Bu halının üzerinde ağız açıyorsanız, ya bekarsınız yada korkarım bekar kalacaksınız::)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
« Yanıtla #24 : 27 Mart 2012, 10:54:53 »
  :) Aslında düzeneği fotograf çekmek için kurdum. Normalde halının üzerinde yapmıyorum. Sofrabezi üzerine gazete kağıdı serip öyle çalışıyorum. İşim bitince de herşeyi eski haline getiriyorum. Fakat hazırlık ve temizlik ağız açma işinden daha uzun sürüyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 27 Mart 2012, 11:37:10 »
...
Eğelerken açıyı bozmamak için elle desteklemek gerekiyor
...

Eğenin devamı olan milin üzerinde durduğu bir alt kılavuz var ama bir tane de üste yapılabilir böylece istemeden gerekenden dik bir açıda eğeleme olasılığı ortadan kalkar.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 27 Mart 2012, 11:42:02 »
Yani şöyle:
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
« Yanıtla #27 : 27 Mart 2012, 11:44:49 »
Evet çok mantıklı hemen uygulayacağım.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #28 : 27 Mart 2012, 14:10:45 »
Ellerinize emeklerinize sağlık çok güzel olmuş.proje için de sn Eylem beye'de teşekkürler.
Ne yalan söyleyeyim görünce dayanamadım, bir tanede benim olsun istedim elimde mevcut kalan doğrama profilleri ve npu.biraz da köşebent ile bir harman yapayım dedim imalata geçtim merhale merhale resim çekemedim fakat boyadan önceki halini paylaşayım.
dijon ları sonradan gördüm artık iki delik daha deler onlarıda bağlarım işte resimler.
ölçüler 40X30 alt tabla
Not : sizin başlığınız altında yazdığım için umarım bir sakıncası yoktur.

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #29 : 30 Mart 2012, 01:50:52 »
 Bu düzenekte eğeyle çalışmaya başlamadan önce taş motorunda yada avuç taşkamada profilin ağzını belli derecede inceltirseniz işiniz 3 katı hızlanıyo. Zaten üzerinden eğeyle geçildiği zaman tekrar düzgün çizgisine giriyo ağzın şekli. O Şekle girip ağız açısıda ortaya çıktımı eğelemeyi bırakıp avuç taşlamayla yada canavarla ağızı inceltip tekrar eğe geçerseniz ve bu işlemi ara ara yaparsanız ağızı açma işlemi çok hızlı ilerliyo. Yani eğelemekten sıkıldıysanız eğeyi sadece ağız çizgisini muntazam tutmak rötüj yapmak hataları düzeltmek için kullanabilirsiniz. Zaten sizin ağızı inceltmek için avuç taşlamayla attığınız izlerle eğelerken attığınız izler birbirinden ayırıyolar kendilerini. Yani ağızdaki izlerin hepsi eğenin izine döndüğünde tekrar hizaya girmişolur ağız açısı.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #30 : 26 Mayıs 2012, 01:08:16 »
Bir şey merak ediyorum belki başka bölümlerde cevabı vardır ama burda sorayım ben eğe yaparken uygun açı ne olmalı 3cm genişliğinde 11cm uzunluğunda 4mm kalınlığında bir profilde? ve bir yönü eğeledikten sonra bıçağı ters çevirip aynı işlemi diğer tarafada uygularsak bıçak genişliğinde bir kısalma ya da bozulma olcak gibi canlandı aklımda tam olarak nasıl anlatırsanız sevinirim.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #31 : 26 Mayıs 2012, 12:07:50 »
Bir şey merak ediyorum belki başka bölümlerde cevabı vardır ama burda sorayım ben eğe yaparken uygun açı ne olmalı 3cm genişliğinde 11cm uzunluğunda 4mm kalınlığında bir profilde? ve bir yönü eğeledikten sonra bıçağı ters çevirip aynı işlemi diğer tarafada uygularsak bıçak genişliğinde bir kısalma ya da bozulma olcak gibi canlandı aklımda tam olarak nasıl anlatırsanız sevinirim.
Tam olması gereken bir açı vermek zor, 3-5 derecelerde tam taşlamalarda. Daha dar taşlamalarda 7 ile 10 derece taşlamalar da yapılıyor, yapması daha kolay ama kesme performansı da bıçağın ağırlığı da kullanışsız olacaktır dar taşlamada, sadece darbe görecek büyük bıçaklarda ve fighter tiplerinde dar taşlama uygundur.

Hatanız var, taşlamayı yapınca genişlik azalmaz, çünkü ağız kalınlığına kadar taşlama yapılır, eğeyle yaptığınız açı üçgen gibi bir noktada kavuşmaz, kesit bir dörtgen olur, dörtgen'in ince kenarı ağızda olur, genelde 1 milim ile 0.3 milim arasında değişen kalınlıklarda bırakılır, çeliğin tipine bağlı olarak. Daha sonra bu ince kenar (ağız) bileylenerek ağıza dönüşecektir. Genelde bıçak yapmanın en son aşamasıdır bu ağız açma işi.

Kipmen Sanat web sitesi

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #32 : 26 Mayıs 2012, 15:07:00 »
teşekür ederim bilgiler için bu yaz bende bir deneme yapcam aklıma takılan şeyleri sormaya çalışıyorum inşallah bu yaz bende bir bıçak denemesi yapacağım :)

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #33 : 27 Mayıs 2012, 00:09:26 »
Arkadaşlar bugün bu düzenekten bende yaptırdım.Kullanmak nasip olmadan iki parmağımı kestim. Sonra disk zımparada açtım bıçak ağzını. Maliyetini merak eden arkadaşlar varsa 30 lira profil artı kaynaklar artı eğe tutuculara verdim. 6 lirada aleminyum boru aldım 3 metre. Toplam 36 liraya mal oldu....Yarın foto eklerim....

damascus

• 1467
« Yanıtla #34 : 27 Mayıs 2012, 17:31:18 »

Bunu yaptırdım ama kullanmak nasip olmadı daha. Bıçağı monte edeceğim delikleri delmedim daha tam bir ölçü belirlemediğim için...
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2012, 17:32:50 Gönderen: damascus »

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #35 : 20 Ağustos 2012, 19:57:01 »

Bunu yaptırdım ama kullanmak nasip olmadı daha. Bıçağı monte edeceğim delikleri delmedim daha tam bir ölçü belirlemediğim için...

delikler için dikkat edilmesi gereken hususlar nedir?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

damascus

• 1467
« Yanıtla #36 : 21 Ağustos 2012, 18:43:39 »
Deliklerin birbirine paralel ve aynı açıda olmaları lazımki düzgun hat çıksın.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #37 : 21 Ağustos 2012, 19:05:07 »
Delik delmekte şart değil bence. Ben eğe yaparken bir vileda bezi düz bir ağaç parçasına sarıyorum sonra bıçağı masaya işkence ile bağlıyorum. Bez bıçağın kaymasını engelliyor. Ben böyle bir düzenek kullanmıyorum ama birde bu sisteme sitedeki bıçak mengenesi ile birleştirilirse baya güzel bir sistem olur gibi geliyor.   

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #38 : 21 Ağustos 2012, 19:51:50 »
Bencede deliğe pek gerek yok bende işkenceyle sabitleyerek yapıyorum sorun çıkmıyor

damascus

• 1467
« Yanıtla #39 : 21 Ağustos 2012, 22:12:48 »
Bu düzenekte kalın olan yere bıçak sabitlenmesi lazım. Eğe üzerindede sabitlenmiş boru olması lazım.