Kaçırdım mı bilmiyorum, civa çubuğunun çağı 10 mm'di ama bitmiş usturanın enini yazmamışsın galiba. Bu haliyle dar yerlerde kolay tıraş yapabilecek fazla enli olmayan bir ustura olmuş gibi görünüyor. Tabi ben sakal ve bıyığa ustura vurmadığımdan faydasını çok da hissedemem ama tam da oralarda kolaylık olur gibime geliyor.
Bu kadar ince çubuklarda yaymak daha enli bir parçayı yaymaya benzemiyor. Özellikle de lama yaymaya. Parça uzamaya meylediyor. Tabi benim de daha pişmem gerek. 
Taşlamasını çok beğendim. Umarım benim yaptıklarım da böyle güzel olur.
Eylem, haklısın ölçüleri unutmuşum. Ağız uzunluğu: 70mm, genişlik: 17mm, kalınlık:3.6mm. haklısın biraz dar oldu ama güzel iş görüyor doğrusu yeniden yapacağımıda yine benzer ölçüde yapacağım, ben çok memnunum. Hareket esnekliği konusunda hazır usturamdan daha güzel iş görüyor, yorumuna katılıyorum. Doğru uzamaya meyilli oluyor, ama noktasal dövüp sonra düzeltmek lazım. Önce kabaca yuvarlağı yassı yapıp ardından örsün yuvarlak tarafıyla sadece ağzı noktasal dövüp, arkaya doğru oluşan kaviside düzleyip düz yüzeyde son düzeltmeyi yaparak işi bitiriyorsun, çabucak olup bitiyor. Ben senin yaptığın usturayı çok beğendim zaten güzel olmuş, aynısını birde civa çeliğinden yapıp dene, kesme farkını yaşa derim

.
elinize sağlık hocam,
Traş olmayı ne kadar sevmiyorsam
, tam zıttı bu usturayı da o kadar çok sevdim 
du bakalım bi kıpırdanma var ama hayra yormak lazım
.
belki bende yaparım bi tane canım çekti yaa
...
+1000
valla ben cıvadan yaptım usturayım abonozu kestim sefa ustam patlat abonoz saplı güzeli yok yahu yapmıcam artık küstüm 
Gökhan usturayla tıraş harbiden ayrı bir zevk, zaten bende hergün kullanmıyorum, haftada bir ustura günüm

ama yap bir tane, kaptırırsın.
Özgür, ne yapayım, bekledim bekledim senden ses çıkmayınca yayınladım ben de, hadi bitir artık

Murat, usturayla tıraş hazır makinalardan çok farklı, yüzün ferahlıyor, masaj oluyor, ölü deriler vs toptan gidiyor. Bir de o çıtır çıtır ses çıkartması yok mu

daldırmamaya dikkat