Bıçak Sanatı - Forum

Civa Çeliği Ustura

Civa Çeliği Ustura
« : 27 Şubat 2012, 11:55:06 »
Malzeme, Böhler K510 nam-ı diğer civa çeliği. Daha önce bu malzemeyi önermiştim, önerdiğim zaman aslında bu malzemeden usturayı da yapmıştım ama daha sapını takmamıştım. 10 mm çapında malzemeden sıcak dövme, ama 10 mm yerine 12 mm olsa daha ideal olacaktı eni biraz dar oldu. Sertliği 62 HRC, sap malzemesi abanoz, suya sabuna sürekli dokunacağından üzerine zorunlu olarak vernik attım. Gayet güzel kesiyor, memnunum.








Kul,elaltı.

  • ***
  • 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2012, 12:25:42 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş.Saygılar.

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #2 : 27 Şubat 2012, 12:36:32 »
eline sağlık hocam, gayet güzel gözüküyor. arka kuyruktaki o deforme olmuş zemini nasıl yaptın acaba?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #3 : 27 Şubat 2012, 12:40:07 »
Harika görünüyor Ustam  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #4 : 27 Şubat 2012, 12:43:32 »
Teşekkürler
eline sağlık hocam, gayet güzel gözüküyor. arka kuyruktaki o deforme olmuş zemini nasıl yaptın acaba?
Emin, dremel kullandım.

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #5 : 27 Şubat 2012, 13:58:43 »
sefa hocam muhteşem olmuş

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #6 : 27 Şubat 2012, 14:03:06 »
ustam eline sağlık gayet güzel olmuş


saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

meteoravcısı

  • ***
  • 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #7 : 27 Şubat 2012, 14:38:22 »
Ustam eline sağlık çok güzel olmuş.

ferroburak

  • ***
  • 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #8 : 27 Şubat 2012, 15:17:35 »
Ustam eline sağlık. Rica etsem burun kısmından resmini koyabilir misin, yarı oluklu (half hollow) gibi görünüyor. Birde aklıma gelmişken bu sırtın bitimindeki tırtıkları özel bir eğeyle (checkering file ingilizcesi) açıyorlarmış eskiden. O eğeden olsa tutamak noktasına iç taraftan da rahatlıkla tırtık açılabilir.

bünyamin balkaya

  • ***
  • 108
  • Bünyamin Balkaya / 1978
  • Meslek: Pazarlama
  • Yer: İstanbul / Beykoz
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #9 : 27 Şubat 2012, 15:39:53 »
Usta ellerine sağlık. Döktürmüşsün gene. :2up
Bilirsin ki bilmezsin, Bir bilene sormazsın, Bilirsin ki sorarsan, Bilirler ki bilmezsin !

Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #10 : 27 Şubat 2012, 15:45:26 »
Ustam eline sağlık. Rica etsem burun kısmından resmini koyabilir misin, yarı oluklu (half hollow) gibi görünüyor. Birde aklıma gelmişken bu sırtın bitimindeki tırtıkları özel bir eğeyle (checkering file ingilizcesi) açıyorlarmış eskiden. O eğeden olsa tutamak noktasına iç taraftan da rahatlıkla tırtık açılabilir.
Bu ustura diğer kullandıklarımdan daha rahat kesiyor. Solingenin ağzı o kadar ince ki traş sırasında esneyip duruyor, eğeden bileyip yaptığım tam düz, hiç iç bükeylik yok onda da rahat traş oluyorum ama takoz gibi bir şey, usturaya benzer bir tarafı yok. Bu iyi oldu, 180 lik tekerle açmıştım ağzı. İç tarafında da tırtık var zaten. Fotoğrafları ekliyorum.
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim.



muratkucuk

  • ***
  • 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #11 : 27 Şubat 2012, 16:39:09 »
Elinize sağlık çok güzel bir ustura olmuş.

Seyit Hüseyin Barbarus

  • ***
  • 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #12 : 27 Şubat 2012, 17:12:05 »
Sefa  Hocam  tebrikler  güzel olmuş.  Bu arada   usturayı kaç defa kullandıktan sonra    tam bileme  yapmak  lazım. Benim  elimde  rus  yapımı  veya  enazından  onlardan  satınaldığım ustura  var  onunla  traş olmak  istiyorum  ancak  devamlı  bileme  olayı  gözümü  yıldırıyor( normalde  jiletli  usturayla  taş oluyorum).

ali rıza

  • ***
  • 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #13 : 27 Şubat 2012, 17:17:08 »
hocam ellere kollara sağlık çok şık ve güzel olmuş
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

OnurErdogan

  • ***
  • 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #14 : 27 Şubat 2012, 17:27:31 »
harika olmuş ellerinize sağlık.
Si vis pacem, para bellum.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #15 : 27 Şubat 2012, 17:47:44 »
Çok güzel olmuş çok beğendim.Sefa hocam civa çeliğinin özellikleri nedir.ustura yaptığınıza göre yüksek alaşımlı bir çelik sanırım
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ugurcan_20

  • ***
  • 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #16 : 27 Şubat 2012, 18:09:41 »
Herzaman ki gibi harika hocam, eline sağlık. :)

Saygılar...

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #17 : 27 Şubat 2012, 18:09:52 »
ustam ellerinize sağlık. ustura alanında da süpersiniz. :2up

Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #18 : 27 Şubat 2012, 18:28:28 »
.Sefa hocam civa çeliğinin özellikleri nedir.ustura yaptığınıza göre yüksek alaşımlı bir çelik sanırım
Civa çeliği diye geçer piyasada. Bir tür takım çeliğidir. İçinde karbon epeyce fazla ( % 1.15 C, 0.7 Cr, 0.10 V, 0.30Mn, 0.25 Si) diğer elementlerde  böyle. Güzel sertleşen bir çelik, vanadyuma dayanarak ince taneli olduğunu sanıyorum, krom ve mangan da ağız dayanımını arttırıyordur. 
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2012, 20:07:21 Gönderen: sefaçabuk »

salolcay

  • ***
  • 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
Ynt: Civa Çeliği Ustura
« Yanıtla #19 : 27 Şubat 2012, 19:38:06 »
Eline sağlık hocam.Merakla takipteyim. :2up
Salih Olcay ERGÜN