Bıçak Sanatı - Forum

Koleksiyonerlik Belgesi

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Koleksiyonerlik Belgesi
« Yanıtla #20 : 02 Şubat 2014, 00:35:57 »
Akkar müşteriyi üzmeyen bir firma, Armsan da sorunlar yaşayanlar var.

Çok bilinmez ama Akus iyi markadır.
http://www.akus.com.tr/tr/urunler.asp

Ben bu kadar pahalı fiyatlara ne olacağı belli olmayan yerli silah almaktansa kalitesini ispatlamış ikinci el dünyaca bilinen yabancı marka almak taraftarıyım.
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 02 Şubat 2014, 00:37:43 »
...
Mehmetciğim, Derya marka tüfekler hakkında hiç bilgin ya da tecrüben var mı? Şu alttakini 900TL ye satıyorlar. Alıp cipin arkasına koyayım diyorum, ne dersin?  >:D  >:D  >:D

http://www.deryasilah.com/anakon-av-silah-av-silahlari-av-tufekleri-av-tufek-fiyatlari-silah-modelleri-av-tufek-havali-tufek-pompali-tufek-otomatik-tufek-tekkirma-tufek-av-tufek-silah-sanayi.html

O ne uzun dosya adı yau? Adam 8+3 yıllarını hiç görmemiş galiba...

Böyle silahları gördükçe çifteleri daha çok seviyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #22 : 02 Şubat 2014, 01:38:22 »

Ben bu kadar pahalı fiyatlara ne olacağı belli olmayan yerli silah almaktansa kalitesini ispatlamış ikinci el dünyaca bilinen yabancı marka almak taraftarıyım.

Aslında bende bir tane Franchi tek tetik superpose var ama pederin ruhsatına kayıtlı. Ben av yapmayacağım. İlk defa dağ bayır kamp yapacağım kısmetse ve yanımda güvenlik açısından hafif ve kompakt tactical bir silah olsun istiyorum. O yüzden tabanca kabza, katlanır dipçik şeylere bakıyorum. Şimdi Akus' a da bakacağım. Teşekkür ederim.

"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #23 : 02 Şubat 2014, 02:03:12 »
Huğlu'lu eski bir arkadaşımın 1 numaralı tavsiyesi AKUS idi.
Namık Kemal
Instagram'da ben

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #24 : 02 Şubat 2014, 02:05:12 »
Yalnız AKUS' a baktım da, yarı otomatik ürünleri yokmuş.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #25 : 02 Şubat 2014, 02:23:47 »
Yalnız AKUS' a baktım da, yarı otomatik ürünleri yokmuş.

Akus'ta alengirli seyler yoktur.Eğer can guvenligini düşünüyorsanız benelli supernova derim. Winchester sxp de uygun fiyatlı bir tercih olabilir.
Okinawian

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #26 : 02 Şubat 2014, 02:28:43 »
Peki o halde pompalıyı yarı otomatiğe tercih mi edeyim? Bir de Benelli ve Winchester' ın TR de satışı ya da 2. eli var mı acaba? Ben 2 tane Mossberg buldum, onlara ne dersiniz?

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2014, 22:18:06 Gönderen: deserteagle »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #28 : 02 Şubat 2014, 02:56:14 »
Ben otomatik yerine pompalı tercih ediyorum. Otomatik tüfek fişeği tahliye etmese bile pompalıyla tahliye etme ve yeni fişek sürme şansınız var. Ama hepsinden önemlisi eğitim eğitim eğitim.
Okinawian

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #29 : 02 Şubat 2014, 02:59:51 »
Mossberg e girmeyin. Benelli ve winchester büyük bayilerin hepsinde var. Winchester in üretimi ülkemizde yapılıyor ve olumsuz bir geri bildirim yok.
Okinawian

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #30 : 02 Şubat 2014, 03:03:05 »
Eğitim konusuna katılıyorum. Çok teşekkür ederim bilgiler için Benelli Super Nova 2. elleri 1800TL civarlarında gördüm. Hani 900-1000TL sıfır yerli almaktansa biraz bekleyip 2. el bir Benelli almak mantıklı geldi şimdi.

Konu başlığını da iyice saptırdım bu arada, aferin bana. :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #31 : 02 Şubat 2014, 03:15:23 »
 O:-) Arkadaşlar, muhabbete turp suyu sıkmış olmayayım da forum da ateşli silah fotoğrafları paylaşılmaz diye bir kuralımız vardı. O yüzden silahların görsel paylaşıma girmesek daha iyi gibi.
Namık Kemal
Instagram'da ben

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #32 : 02 Şubat 2014, 04:37:22 »
O:-) Arkadaşlar, muhabbete turp suyu sıkmış olmayayım da forum da ateşli silah fotoğrafları paylaşılmaz diye bir kuralımız vardı. O yüzden silahların görsel paylaşıma girmesek daha iyi gibi.

Çok özür dilerim. Bu kuralı istemeden de olsa ihlal ettim demek ki. Ben mesajımı süresi dolduğu için düzenleyemiyorum, moderatör arkadaşlar resimleri silebilirse sevinirim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #33 : 02 Şubat 2014, 04:50:41 »
Yok yaptığımız muhabbetler sorun değil de hani fazlaca devam etmemek kafi.
Namık Kemal
Instagram'da ben

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #34 : 02 Şubat 2014, 08:17:13 »
2+1 olarak konu çözüldü diye duymuştum. Mevzuatlarımız o kadar boşluklarla dolu ki maalesef memurun insiyatifine kalıyorsunuz. Şu var evde duran bıçağa kimsenin ceza yazabileceğini zannetmiyorum. Av tezkeresi üstte taşınma durumunda lazım.

Evet bu sene çözüldü 2+1 olarak karar verildi. Ben avda defalarca kontrole Rast geldim ne Milli parklar memuru nede Jandarma bıçak kontrolü yapmadı.avcının taşıma sebebi belli zaten. Mesela ben bu zamana kadar hep salata yapmakta kullandım  :D :D :D

+1

Mehmet tüfekleri alıp bir ara beraber gidelim.
sezon kapanmadan mutlaka yapalım derim 24 Şubat son sonra ancak pikniğim olur.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #35 : 02 Şubat 2014, 08:28:31 »

Akkardan sorun yaşamazsınız olsa bile mükemmel servis hizmetleri var ben Akkarın süper pozesinî kullanıyorum ve çok memnunum.dipcik uzun geldi 1 sene sonra kısalttırmak istedim kesin dipciği dedim onlar yeni dipcik taktılar .ben çok memnunum gönül rahatlığıyla da tavsiye ediyorum. Bu arada ikinci tüfeğimde Beratta AL 391 Urika.Deniz  Beye katılıyorum imkan varsa tabikide Avrupa tüfek
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #36 : 02 Şubat 2014, 09:30:07 »
Winchester sxp'nin sıfırı 1450 lira civarında Mercan yokuşundan sıkı bir pazarlıkla 1350 liraya filan alınabilir. Zorlu testleri başarıyla geçti tavsiye ederim.
Okinawian

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #37 : 03 Şubat 2014, 03:18:21 »
Winchester sxp'nin sıfırı 1450 lira civarında Mercan yokuşundan sıkı bir pazarlıkla 1350 liraya filan alınabilir. Zorlu testleri başarıyla geçti tavsiye ederim.

Tüfeği bilen ve anlayan biriyle gitmek lazım. Ben tek gidersem görüntüye tav olma şansım yüksek. :)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #38 : 03 Şubat 2014, 18:15:33 »

Tüfeği bilen ve anlayan biriyle gitmek lazım. Ben tek gidersem görüntüye tav olma şansım yüksek. :)

Winchester sxp, geniş namlu iç çapı sayesinde yüksek gramajlı ağır doluları atmak için bire birdir. Geniş şok kombinasyonuyla, fişek basıncını ve dolayısıyla tüfeğin tepmesini daha az hissedersiniz. Tam bir savunma tüfeği. Bu pompalı için tüfekten anlamanıza gerek yok. Gözünüze hoş geleni alın. Avda kullanılmayacak olduktan sonra teknik bilgi ve tecrübeye pek gerek yok. Tüfeği sıkı tutun yeterli:)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #39 : 03 Şubat 2014, 21:44:00 »
Bu pompalı için tüfekten anlamanıza gerek yok. Gözünüze hoş geleni alın. Avda kullanılmayacak olduktan sonra teknik bilgi ve tecrübeye pek gerek yok. Tüfeği sıkı tutun yeterli:)

Bu kısmı çok tehlikeli. Eğer tüfekten anlamıyorsanız gerçekten kendi canınızı ve başkalarının canını yakabilirsiniz geri dönülmeyecek felaketler yaşanabilir. Benim kardeş forum gibi gördüğüm www.tabancatufek.comda temel güvenlik konularını okumanızı tavsiye ederim. Konunun yeri burası değil oradan devam edebiliriz.
Okinawian