Bıçak Sanatı - Forum

Koleksiyonerlik Belgesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Koleksiyonerlik Belgesi
« Yanıtla #40 : 03 Şubat 2014, 22:16:59 »
Anlamadan havalı tabanca dahi almamak gerekir. Bu nesnelerin tehlikeli olabilme yöntemleri hayalimizin de ötesinde.

Brandon Lee, bir önceki sahnede barutu boşaltılıp çekirdeği geri takılmış ancak kapsülü yerinde olan mermiyi ateşlemiş olan tabancanın bir sonraki sahnede kuru sıkı mermiyle ateşlenmesi sonucu vurularak öldü. Kapsülün gücü mermi çekirdeğini kovandan kurtarıp namluya yerleştirebildikten sonra ateşlenen kuru sıkı, Lee'yi gerçek bir mermi etkisiyle vurdu.

Silahta akla gelmeyen başa gelir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #41 : 03 Şubat 2014, 22:29:39 »
Bu pompalı için tüfekten anlamanıza gerek yok. Gözünüze hoş geleni alın. Avda kullanılmayacak olduktan sonra teknik bilgi ve tecrübeye pek gerek yok. Tüfeği sıkı tutun yeterli:)

Bu kısmı çok tehlikeli. Eğer tüfekten anlamıyorsanız gerçekten kendi canınızı ve başkalarının canını yakabilirsiniz geri dönülmeyecek felaketler yaşanabilir. Benim kardeş forum gibi gördüğüm www.tabancatufek.comda temel güvenlik konularını okumanızı tavsiye ederim. Konunun yeri burası değil oradan devam edebiliriz.
+1

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 03 Şubat 2014, 22:41:37 »
Gerçi ben orda yazamıyorum...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #43 : 03 Şubat 2014, 23:04:05 »
Bu pompalı için tüfekten anlamanıza gerek yok. Gözünüze hoş geleni alın. Avda kullanılmayacak olduktan sonra teknik bilgi ve tecrübeye pek gerek yok. Tüfeği sıkı tutun yeterli:)

Bu kısmı çok tehlikeli. Eğer tüfekten anlamıyorsanız gerçekten kendi canınızı ve başkalarının canını yakabilirsiniz geri dönülmeyecek felaketler yaşanabilir. Benim kardeş forum gibi gördüğüm www.tabancatufek.comda temel güvenlik konularını okumanızı tavsiye ederim. Konunun yeri burası değil oradan devam edebiliriz.

elbette söylediklerinize katılıyorum. benim bahsetmek istediğim arkadaşın işine yarayacak tüfeği alması konusunda winchester pompalı için çok düşünülecek bir tarafının olmadığıdır. yerli bir marka söz konusu olsaydı, tüfekten anlayan biriyle gitmesini kesinlikle tavsiye ederdim. zira dıştan hoş görünse de içini açınca her an her manzarayla karşılaşmak mümkün. hatta mümkünse av bayisine hassas terazi ve kumpasla gitmek gerekir.
işin şakası bir yana dediğim gibi benim deneyime gerek yok dediğim konu sadece istediği tüfeği seçme konusundadır(sadece satın alma kısmı). kullanmak için elbette deneyim ve işi bilmek önemlidir. bu konuda hem fikiriz.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #44 : 03 Şubat 2014, 23:23:22 »
Silahla ve av tüfekleri ile oldukça haşır neşir oldum. Fakat 10 seneden fazladır ateş etmedim. 20 sene önce bu kadar çok yerli marka yoktu, yabancı marka da rica minnet geliyordu. O yüzden yeni teknolojiyi tanıyan biri ile gitmenin mantıklı olacağına dem vurmak istemiştim.

Sırf görüntüsü güzel diye tüfek almak işin esprisi tabii. :)
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)