merhaba,
Şarjlı piller konusunda,kullandığım model araç kumandalarım da (her birinde 8*2 pil var)düşük enerji felaket demek,araç kontrolden çıkıyor,eski fotoğraf makinemde de sorun yaratmadı, epey tecrübe sonucu gp'nin;
http://www.gprecyko-tr.com/index.htmlserisi ile son noktayı kendi açımdan koydum,bu özelliğe sahip 1-2 markanınıda modeli var,gp'ye karşı bir antipati varsa onlara da bakabilirsiniz, ama ben epey bir zamadan beri sorunsuz kullanıyorum,neden derseniz;
-) en büyük avantaj, doldurduğunuz piller belli bir süre sonra deşarj olurlar,yedekte dolu sandığınız piller her zaman sizi yarı yolda bırakır,ama bu seri bir sene dahi dolu bırakılsa maksimum %15 civarı kayıpla hizmet verebiliyor..
Beylik laf ama fotograf makinesi de bıçak gibi. Ne iş için kullanılacağına bağlı seçmeli derim. Rakamlara da bağlı kalmamak lazım. 10+x zoomlu, 14MP makinalar var çoğu (optik açıdan) iyi sonuç vermiyor. Objektif alırım, taşır, değiştirir kullanırım diyene NEX7 öneririm. SLRalra pek inanmıyorum zira içinde film olmayan bir makinenin şekli de film varmış gibi olamamalı bence. Ama D90, D800 vs gibi bana gere uçan maliyetlerde tabii ki sonuç iyi. Ancak taşıma, ve maliyetler uçuyor. MP gerçekten sonlarda. İki ana unsuru kaçırmamak lazım. Sensör boyutu ve mercek. Elimin altında birçok alternetif olmasına rağmen bir Olympus ZX1 edindim. Oğlum kazara merceği de çizdi yeniyken ama neler yaptığını merak edenler facebook sayfama bakabilirler. Daha sonra bir fırsat bulup buraya da birşeyler koyacağım. İnşallak ilk bıçağımda aralarında olur. Tasarımı konuşmak için bir imaj gelecek yakıpda ama o bilgisayar üretimi olacak foto değil.
Murat bey,
Dslr makineyle yaklaşık 20.000 kare çekmiş biri olarak tam olarak yazdıklarınıza katılamayacağım..
Özellikle DSLR makinelerin taklit yaptığı sözü biraz acımasız olmuş,bunlar da teknolojinin devamı ürünler, başka şekil de olmaları zaten imkansız,dslr makinelerde de bilirsiniz ki ayna ve optik vizör var,çalışan mekanik sistem zaten aynı,dslr olunca film yerine sensör var..
Ayna ve optik vizör malesef ki böyle bir gövdeye sığıyor,o zaman gövde üretim işini makine üreticileri beceremiyor demek lazım...
Belirgin fark çektiğini hemen görmek,değişen objektif sistemi de hem dslr hemde slr makinenin en belirleyici özelliği,makro çekmek isteyene makro,portre çekmek isteyene portre keyfi gibi uzayıp giden çok çeşitli kombinasyonlar var..
Hele yerine aynasız seri bir makine önermek o daha bir acımasız olmuş,bu konu çok uzun başka bir başlıkta konuşmak lazım..