Murat Bey ve Taner abi. Ve bu konuyla ilgilenen diğer arkadaşlara söyleyebileceğim şudur. Örneğin, Taner abi makineden beklentisini iki ana noktada bağlamış. Video çekimi iyi olacak makro çekim mesafesi minumum olacak. Tabii ki duygusallık da olacak:) en fazla 300 tl bareminde yaptığım karşılaştırmalarda şunu gördüm ki bu fiyat aralığında ki makinelerde ikisi bir arada olmuyor.Video çözünürlüğü yüksek makinelerde yakın çekim mesafeside yüksek oluyor. Neden kaynaklı olduğunu bilemiyorum.
Lakin bu seçim darlığında illa ki bir makine alınacaksa Sefa ustam gerekeni söylemiş. Olay, Carl Zeiss'de bitiyor. Sony makinelerde bence kesinlikle aranması gereken bir unsur.Ve benim tercihim kesinlikle Sony.
Alacağınız makinenin öncelikle çözünürlüğün bakın. Megapixel ne kadar yüksek olursa olsun, çözünürlüğü düşük ise beş para etmez. Video da aynı, Görme zevkini bozmayacak bir videoda minumum çözünürlük 640*480 olması gerekir.
Almayı düşündüğünüz makinenin teknik özelliklerini
www.letsgodigital.org sitesinden öğrenebilirsiniz.
Bu sabah yaptığım kısa araştırmamda size önerebileceğim makine
http://urun.gittigidiyor.com/SONY-W350-DIJITAL-FOTOGRAF-MAKINASI_W0QQidZZ44206394 da var. İlgilenen olursa fiyat makul. Bıçak çekimleri için 4cm makro mesafesi yeterli bence.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başka yardımcı olabileceğimi düşündüğünüz konu varsa seve seve elimden geldiği kadar...