Bıçak Sanatı - Forum

fotagrf makınası

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
fotagrf makınası
« : 03 Eylül 2011, 22:45:35 »
arkadaşlar yenı bır fotagraf makınesıne ıhtıyacımvar ama cok varıyetlı bır ınsan olmadıgımdan dolayı bır kere alıp yanlış yapmamak ıstıyorum şimdı tavsıye edıceyınız makıne ve markaları merekla beklıyorum aslında elımde olumpus marka cok güzel cekımlı bır fotograf makınası var ama aldıgımızda normaldı sonralardan pıl canavarı oldu kackere servıse gönderdımse halledemedık onun yüzünden 10 aded jb 2700 serısı pıl aldım  2 aded şarj aletı aldım ama işe yaramadı yapıla bılınecek bır şey varmı acaba
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: fotagrf makınası
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2011, 23:36:36 »
ben duracell 2700 serisi kullandım gp nin sarj aletini kullandım beni bir buçuk sene idare etti,son zamanlarda pil full şarj etsem bile 10 dakika anca dayanabiliyordu,ayrıca şarj olurken aşırı ısınıyordu makinaya takınca makinayı ısıtacak kadar ısınıyordu
geçen hafta gp nin 2700 pilinden aldım full şarj ettiğim halde gün içinde pil doluluğu yarıya iniyor,nedenini anlamadım,ama pil tamamen dolunca ısınmıyor kömürü sağlam

sonuç olarak duracell tavsiye edicektim yada kendinden bataryalı fotoğraf makinası iyi olabilir,pil sorunuda kalmaz,ayrıca onların yedek bataryalarıda oluyor,cep telefon bataryası gibi sağlam olurlar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2011, 23:37:20 »
valla aynı dert bende de var Murat usta :-\  dumru arkadaşımız bır ıkı tavsıyede bulunur bıze bunu okuyunca.

benim için önemli olan makro çekimler ve video kalitesi..  tabi duygusallıkta cabası   ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2011, 23:48:46 »
Ben Fuji HS 10 kullanıyorum, çok iyi bir optik zoomu var ( 30X) makro ve süper makro, full HD video kaydı var vs  vs. bir alay özelliği var. Memnunun tavsiye ederim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2011, 01:06:18 »
fiyatı bana bıraz yuksek Sefa usta  :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2011, 01:49:23 »
Şu anda 650 civarına alınabilir. Bütçe ne kadar Taner ustam?

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2011, 20:33:11 »
Panasonic ve Canon iyidir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 04 Eylül 2011, 21:57:40 »
Fotoğraf makinesi de bıçak gibi... Büyüğünü alırsan hep yanında gezdiremez her yere götüremezsin; küçüğünü alırsan da zor işleri yapamazsın.

Kullanım amacını iyi belirlemen yanıtı bulmana yardımcı olur.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #8 : 04 Eylül 2011, 22:15:53 »
Murat - Taner benim albümüme bakarsanız, hepsi Sony DSC W1 ile çekildi: http://emrekipmen.jalbum.net/Emre-Knives/. Modelin en eski versiyonu. Ancak mercekler Carl Zeiss imzalı ki bu çok şey değiştiriyor. Şu anda Sanırım etrafta Sony DSC W320 gibi modeller var, çözünürlüğü filan da çok iyi, renkler çok doğal çıkıyor... Yani Sony DSC W serisi Carl Zeiss imzalı herhangi bir versiyonu alabilirsiniz eğer profesyonel çözüm değil de arada bir çözüm istiyorsanız, kesinlikle pişman olmazsınız. Herhalde 200-250 civarına yeni model, ikinci el olarak da 100-150 arasında bulabilirsiniz. Otomatik program değil de manuel programı kullanmayı öğrenmek şart..
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2011, 22:19:38 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2011, 22:20:09 »
Sefa usta 300tl kadar bır lımıtım var . isteiğim makro çekimleri ve vıdeosu ıyı osun .çok fazla kullanmıyorum zaten.
Emre usta ıkı tane sony aldık kardeşime ve bır akrabama ıkısıde bozuldu. soğudum desem yerıdır..aslında promosyon vardı fuji AX300 alıcaktım ancak kaçırdık. 200tl  fıyatla.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #10 : 04 Eylül 2011, 22:29:52 »
Demek ki ne varsa eskisinde var, benim telefon da fotograf makinası da yıllardır benim peşimden atölye, bahçe, inşaat sürüklenip durdular, üstlerine dökülmedik şey kalmadı, düşmedikleri yer yok. Artık uzaktan ne oldukları pek anlaşılmıyorlar, ama hala tıkır tıkır çalışıyorlar  ;) Telefon Nokia 1650. Şimdiye kadar en sağlam telefon bu çıktı  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #11 : 04 Eylül 2011, 22:35:31 »
Sefa usta 300tl kadar bır lımıtım var . isteiğim makro çekimleri ve vıdeosu ıyı osun .çok fazla kullanmıyorum zaten.
Emre usta ıkı tane sony aldık kardeşime ve bır akrabama ıkısıde bozuldu. soğudum desem yerıdır..aslında promosyon vardı fuji AX300 alıcaktım ancak kaçırdık. 200tl  fıyatla.

kamera merceği carl zeiss yada sony mercek olarak 2 türlü olabiliyor
sony fotoğraf kamerasında ucuzlarında sony mercek diye yazar,o yüzden carl zeiss olmasına dikkat et

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #12 : 04 Eylül 2011, 22:38:11 »
Emre, bir tane DSC W1 rahmetli ettim. Gerekirse yedek parçan hazır.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #13 : 04 Eylül 2011, 22:40:46 »
Emre, bir tane DSC W1 rahmetli ettim. Gerekirse yedek parçan hazır.
Nazıl becerdin yahu  :D Benimki hala hayata tutunuyor  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 04 Eylül 2011, 22:42:47 »
içini açtım.  >:D
Namık Kemal
Instagram'da ben

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #15 : 04 Eylül 2011, 23:44:11 »
Bende de bir adet casio exilim slim line steel var, rahmetli,
Yedek parçalık,

Ben de onu açmıştım, da.
Kapanmamakta direndi namussuz. :))
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 05 Eylül 2011, 00:58:12 »
içini açtım.  >:D

Amerika'da üniversite okumuş bir grup erkeğe şu soruyu sormuşlar: "Gece dağda kamp kurarken uzaylılar geldi, seninle konuşup bir alet verdiler. Aletin tek kullanımlık olduğunu ve isteğin doğrultusunda iki işlevinden (dünyadaki tüm savaşları bitirme ya da dünyadan açlığı kaldırma) birisini tercih edebileceğini söylediler. Ne yaparsın?"

Sayıca en çok verilen iki cevap ne "açlığı yokederdim", ne "savaşı yokederdim". "Aleti Başkana götürürdüm" ikinci, "İçini açar bakardım" açık ara birinci. :))
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #17 : 05 Eylül 2011, 08:54:10 »
Murat Bey ve Taner abi. Ve bu konuyla ilgilenen diğer arkadaşlara söyleyebileceğim şudur. Örneğin, Taner abi makineden beklentisini iki ana noktada bağlamış. Video çekimi iyi olacak makro çekim mesafesi minumum olacak. Tabii ki duygusallık da olacak:)  en fazla 300 tl bareminde yaptığım karşılaştırmalarda şunu gördüm ki bu fiyat aralığında ki makinelerde ikisi bir arada olmuyor.Video çözünürlüğü yüksek makinelerde  yakın çekim mesafeside yüksek oluyor. Neden kaynaklı olduğunu bilemiyorum.

Lakin bu seçim darlığında illa ki bir makine alınacaksa Sefa ustam gerekeni söylemiş. Olay, Carl Zeiss'de bitiyor. Sony makinelerde bence kesinlikle aranması gereken bir unsur.Ve benim tercihim kesinlikle Sony.

Alacağınız makinenin öncelikle çözünürlüğün bakın. Megapixel ne kadar yüksek olursa olsun, çözünürlüğü düşük ise beş para etmez. Video da aynı, Görme zevkini bozmayacak bir videoda minumum çözünürlük 640*480 olması gerekir.

Almayı düşündüğünüz makinenin teknik özelliklerini  www.letsgodigital.org  sitesinden öğrenebilirsiniz.

Bu sabah yaptığım kısa araştırmamda size önerebileceğim makine  http://urun.gittigidiyor.com/SONY-W350-DIJITAL-FOTOGRAF-MAKINASI_W0QQidZZ44206394 da var. İlgilenen olursa fiyat makul. Bıçak çekimleri için 4cm  makro mesafesi yeterli bence.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başka yardımcı olabileceğimi  düşündüğünüz konu varsa seve seve elimden geldiği kadar...

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #18 : 05 Eylül 2011, 10:04:44 »
profesyonel makinaları da elime alıp otomatik ayarda çektim en amatörlerini de. benim olayım otomatik mode ^-^ ama ne hikmetse sony makinaların Carl Zeiss objektifi olan modelleri inanılmaz güzel çekiyor. ama gerçekten inanılmaz. hatta şu ana kadar en severek kulandığım sony ericson k750 i model cep telefonunu da Carl Zeiss marka mercek/objektif kullanıyordu ve onunla çktiğim bazı fotoların profesyonel makina ile çekildiğini zanneden fotoğrafçılar oldu... Carl Zeiss başka birşey...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 05 Eylül 2011, 11:11:40 »
teşekkür ederim Hüseyin :)  sony.den ağzım yandı ama bunu değerlendiricem  ;)