Bıçak Sanatı - Forum

fotagrf makınası

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: fotagrf makınası
« Yanıtla #40 : 13 Eylül 2011, 02:09:38 »
arkadaşlar yeni konu açmayayımda buraya yazayım
fotoğraf makinaları büyüteci algılamıyor,yani büyüteçle çeliğe bakınca büyütebiliyoruz ama fotoğraf makinası ile çelik arasına büyüteci koyup büyütmek isteyince,ne yaparsak yapalım foto makinası,büyüteç yokmuş gibi gösteriyor çok ilginç bir şey

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #41 : 13 Eylül 2011, 08:10:32 »
Otomatik cekim modundan cikip, netlik ayarını manuel yapmayı deneyin bir de...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #42 : 13 Eylül 2011, 11:08:05 »
meğer makıne elımın altındaymıs haberım yokmuş :)  eskıden aldığım bır canon a470 vardı bır ıkı bırşey çekıp bırakmıştım. valıde hanıma durumu anlatınca çıkarıp getırdı 8)
1cm süper makro özellığıde varmış sanırım idare edecek benı  "koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş "  bu makıne için ni-mh pil alıcam  2500ma veya 3000ma   tavsıye edeceğiniz şarz cihazı ve pil markaları varmı..?
veya takım halınde de olabılır. bu markanın şu serisi iyidir diyebıleceğiniz ürünler..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #43 : 13 Eylül 2011, 12:49:41 »
Taner bey, makine sorununuzu gidermenize sevindim. Artık makro çekimlerinizi bekliyoruz. Ben de Olympus VG 110 model makine + 4 GB hafıza kartı + çanta + küçük bir tripod hediyesi 179 tl ye aldım. Şu an yolda.

İyi günler.
You lie, we die.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #44 : 13 Eylül 2011, 13:13:58 »
gp pil al usta şarjı ile satılıyor  4 tane 2700mah alırsan işini hayli hayli görür diğerleri ile aynı kalitede dah ucuz yıllardır onlardankulanıyorum
şimdi belki 3000-3500 cıkmış olabilir
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #45 : 13 Eylül 2011, 13:30:49 »
güle güle kullanın Ahmet bey. bır ıkı makro çekım yayınlarsanız makınenın makro çekımlerı nasıl görmüş oluruz ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #46 : 13 Eylül 2011, 13:34:31 »
Özgür GP bulamadım .duracell   aradım  varta ile hemen hemen aynı performansı veriyor .
o da yok.   en son warta buldum 2500mh  4 adet pıl  şarz cıhazı  58 tl. belkı alırım akşama ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #47 : 13 Eylül 2011, 14:02:48 »
Özgür GP bulamadım .duracell   aradım  varta ile hemen hemen aynı performansı veriyor .
o da yok.   en son warta buldum 2500mh  4 adet pıl  şarz cıhazı  58 tl. belkı alırım akşama ;)

fiyat iyi dahada aramaya gerek yok yakcağın gaz ile aynı fiyata gelecek sonra :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #48 : 13 Eylül 2011, 14:08:56 »
Kaliteli pil+kaliteli kullanım=Kaliteli fotoğraf.

Ustalarım, alacağınız pil ne kadar kaliteli olursa olsun deşarj olmamış piller şarj edildikçe pil kalitesi düşer. Ve düşük kaliteli pil hem makinenizi bozar hemde sizi aniden yarı yolda bırakabilir. Pilleriniiz kesinlikle boşalttıktan sonra şarza koyun.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #49 : 13 Eylül 2011, 14:16:09 »
elektronik devrelerin dostu alkalin yada lithium pildir.
cihazda uzun bir ömür için alkalin olmayan hehangi bir pili tavsiye etmem,
zannedersem de alkalin pillerin şarzlısı olmuyor  :(
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #50 : 13 Eylül 2011, 15:33:17 »
Kaliteli pil+kaliteli kullanım=Kaliteli fotoğraf.

Ustalarım, alacağınız pil ne kadar kaliteli olursa olsun deşarj olmamış piller şarj edildikçe pil kalitesi düşer. Ve düşük kaliteli pil hem makinenizi bozar hemde sizi aniden yarı yolda bırakabilir. Pilleriniiz kesinlikle boşalttıktan sonra şarza koyun.

NiCad'ler için öyleydi hafıza (kadmiyum kristalleşmesi) yapmasın diye, Ni-Mh, Li-ion ve Li-Pol pilleri tam boşaltmaya gerek yok.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #51 : 13 Eylül 2011, 16:47:01 »
gp pil al usta şarjı ile satılıyor  4 tane 2700mah alırsan işini hayli hayli görür diğerleri ile aynı kalitede dah ucuz yıllardır onlardankulanıyorum

bu arada gp 2700 alacaklar  bu ürünleri 2700mh  zannederel almasın. ürünün kodu 2700  tamammen pazarlama taktiği :)    asıl değer  2600mh..

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #52 : 13 Eylül 2011, 16:54:13 »

bu arada gp 2700 alacaklar  bu ürünleri 2700mh  zannederel almasın. ürünün kodu 2700  tamammen pazarlama taktiği :)    asıl değer  2600mh..

pik akımlarda 2700 ü veri ama 2600 de çalışır diyor sadece  ;)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #53 : 13 Eylül 2011, 19:19:19 »
vala ben gecen hafta  varta dene dım 2700 serısı ardarda 100 fılas patlattım hala dolu gözüküyordu ben alıcam bu hafta
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #54 : 13 Eylül 2011, 20:52:24 »
oydu buydu  yok ıyısı olsun derken kafayı sıyırdım. durasel almak ıçın gırdım sony 2500mh alıp çıktım. ındırım varmış güya  ;)  şarz kiti ıkı adet AA pil 23 tl..  bozulursa alırım yenısını ;D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #55 : 23 Eylül 2011, 01:04:50 »
Fotoğraf makinesi konusunda herkesin ihtiyacı ve bütçesi farklı. O yüzden seçenek çok. Kimseye önerme yapacak kadar bu konuda uzman olduğumu da hissetmiyorum.
Şu anda Nikon D90 ve Panasonic Lumix DMC-FZ20 kullanıyorum, ama şu andaki hayalim Panasonic Lumix GF3.
Fotoğraf makinesi satın almak isteyen herkesin bu makineyi bir incelemesini isterim.

Nikon D90 ile aynı satırda görünce iyi ki Panasonic Lumix GF3'e bakmışım. Ufkum açıldı. İyi ki yazmışsınız.  :2up

Az önce de Medyamarkette GF1 ve GF2'yi gördüm. Gayet hoş duruyorlar.  ;) GF2, GF1'den temelde daha iyi ama GF1'in kontrolleri daha kullanışlı gibi geldi. Yandaki ufak bir kapağın kalitesini karşılıştırınca GF1'den GF2'ye doğru mekaniğin ve geri gittiğini gördüm. GF2'nin 14-42 objektifini ve D90'a göre küçüklüğünü sevdim.

Tabi internette GF serisine bakarken Olympus PEN E-P3'ü görünce daha da iştahlandığımı söylemeliyim. Bunu ya da buna yakın odelde bir Olumpus' görürsem inceleyeceğim.

Not: Yine de D90'a saygım büyük.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #56 : 23 Eylül 2011, 07:48:54 »
Kızmayın ama amatör çekim evresinde D90..Birazcık fantastik değil mi?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #57 : 23 Eylül 2011, 09:01:58 »
D90 makinemden çok memnunum. Henüz daha tüm özelliklerini öğrenemedim bile. Ama şöyle şöyle bir çekim yapsam diye uçuk bir şey hayal ettiğimde bile, menülerini biraz karıştırınca o amaca hizmet eden yeni bir özelliğini keşfediyorum. Bana fotoğrafçılığı baştan öğretiyor.
Bu arada ilk makinem Canon AE-1 idi.
AE-1'den sonra Panasonic Lumix GF3 çok amatör kalmıştı. D90 sayesinde tekrar fotoğraf çekiyor gibi hissediyorum.
Deklanşör sesi yeter.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #58 : 23 Eylül 2011, 10:09:28 »
Kızmayın ama amatör çekim evresinde D90..Birazcık fantastik değil mi?

Benim için ağırlığından dolayı D90 biraz fazla ama MILC/EVIL yapısındaki fotoğraf makineleri bana uyacak gibi.

Ancak taşıma derdini saymazsan bu tip makinalardan kaçınmak parayı boşa harcamak gibi gelmeye başladı. Zamanında Sony ile yarış fotoğrafları çekmeye çalışırken çok ızdırap çekmiştim. Filtre kullanmaya çalışınca yine ızdırap çektim. Yüksek ISO'larda gren haliyle çoktu.

Yukardakini çekecek kadar zoom için 2x extension lens kullanmam, onu monte etmek için aşağıdaki adaptör ve ıslak zemindeki yansımalardan kurtulmam için de polar filtre gerekmişti. Mecburen ISO arttı, ISO'yla beraber grenler de arttı.

Sonuç olarak Sony DSC-W1 çok işimi gördü ama koşulları zorlamam maliyeti arttırdı. Buna karşılık örnekte göreceğiniz gibi kenarlarda bulanıklık, ışığın yetmemesi, dolayısıyla ISO'yu arttırıp grenli çekmek gibi problemler çözümümü baltaladı.

Sonra Fuji Finepix S1500 aldık. Kullandıkça yüksek ISO değerlerinde beklediğimizin altında sonuç verdiğini gördük. Sanki Sony daha iyiydi. Pozlandırma süresi Sony'de en fazla 30 saniye iken bunda sadece 3 saniye falandı. Hayal kırıklığı başladı tabii.  Daha sonra da buna filtre takamadığımız kafamıza dank etti. O kadar müze gezdik, polar filtre takamadığımızdan dolayı hep fotoğraflarda giysilerimizin, ayakkabılarımızın yansımalarını çekmiş olduk. Uzun zamandır da makinenin otomatik odaklaması problem yaratıyor. Zum yapınca hiç odaklamıyor, canı istemeyince ise grup fotolarında bile odaklamıyor. Beypazarı tepelerindeki kuşları çaresizlik içinde benim nokia ile çekmeye kalktığımı söylersem durumun vehameti anlaşılabilir.

Kısaca hesaplı makinalara daha fazla para vermek istemez hale geldim. Çok zaman ideal olmayan koşullarda fotoğraf çekmeye çalışıyoruz ve hesaplı makinalar da bu koşullarda duvara tosluyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #59 : 24 Eylül 2011, 09:04:35 »
Fotoğraf makinesi konusunda herkesin ihtiyacı ve bütçesi farklı. O yüzden seçenek çok. Kimseye önerme yapacak kadar bu konuda uzman olduğumu da hissetmiyorum.
Şu anda Nikon D90 ve Panasonic Lumix DMC-FZ20 kullanıyorum, ama şu andaki hayalim Panasonic Lumix GF3.
Fotoğraf makinesi satın almak isteyen herkesin bu makineyi bir incelemesini isterim.

Nikon D90 ile aynı satırda görünce iyi ki Panasonic Lumix GF3'e bakmışım. Ufkum açıldı. İyi ki yazmışsınız.  :2up

Az önce de Medyamarkette GF1 ve GF2'yi gördüm. Gayet hoş duruyorlar.  ;) GF2, GF1'den temelde daha iyi ama GF1'in kontrolleri daha kullanışlı gibi geldi. Yandaki ufak bir kapağın kalitesini karşılıştırınca GF1'den GF2'ye doğru mekaniğin ve geri gittiğini gördüm. GF2'nin 14-42 objektifini ve D90'a göre küçüklüğünü sevdim.

Tabi internette GF serisine bakarken Olympus PEN E-P3'ü görünce daha da iştahlandığımı söylemeliyim. Bunu ya da buna yakın odelde bir Olumpus' görürsem inceleyeceğim.

Not: Yine de D90'a saygım büyük.  8)

Panasonic Gf de bir seçenek ama lensleriyle beraber çok maliyetli olur.. Panasonic f3 aldım geçen hafta Sony, Samsung kameralar kullanmıştım geçmişte bunlardan daha iyi geldi. Panasonic f serisi de bence yeterli olur çoğu iş için.