Bıçak Sanatı - Forum

Milyar Verseler Yatmam

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Milyar Verseler Yatmam
« : 22 Ağustos 2011, 11:05:25 »
Cumartesi akşam iftarla birlikte Eğri Göl yoluna çıktık.
 Gece saat 11:30 civarı Eğri Göl'de idik. Oltalarımızı attık, beklemeye başladık. Gece saat 03:00e kadar 7 oltadan  "tık" çıkmadı. Havaya da öyle bir ayaz çöktü ki üzerimde ki parke artık işe yaramaz hale geldi. Gözüm geçmiş uyuyorum. Kulağımda bir ses... Çın çınnn..Uyku semesi önce aldırış etmedim.. Uyanınca aklım başıma geldi. Yattığım yerden fırlayıp  Tepe fenerini bile yakmadan alaca karanlıkta oltaya bir sarılışım vardı ki. Şiftah dedik, balığımızı öpüp suya koyduk.

Ayaz da çöktü de çöktü. Bir yandan da hafif bir rüzgar. Oraya geceleri sürekli çiy yağar. Parke nemlendi. Yapacak bir şey yok. Hem gece sahur menüsünde “tenekede tavuk” var. Onun için ateş lazım. Tavuğu tenekeyi hazırlayıp ateşi yaktım. Ama ateş bile üşüyor soğuktan, yanmam dedi diretti. En nihayetinde iyice tutuştu. Biraz ısındım.
Oltalarda hala tık yok. Sahurumu yaptım, tan ağarmaya başladı. Bu saatten sonra güçlü bir ateş yakmanın balığa zararı olmazdı.  Ayağım kalınlığında ki odunları sönmekte olan ateşin üzerine koyup montumu yatak, parkemi yorgan yapıp yattım. Yattım ama kulağım oltalardaki zillerde olunca uyuyamadım. Bir ara gözüm geçmiş uyumuşum. Sabah 06:20 civarı uyandım yanımda ki ateş köz olmuş, ateşe bakan yanım sıcak, diğer yanım buzzz kesmiş. Hiç olduğum yerden kımıldamadım. Güneşin üzerime doğmasını bekliyorum. Bu arada az ilerimde ki yoldan iki bayan  ‘bıdıl bıdıl’ konuşarak yürüyor.  Bayanın birisi “ ohhh keyfe bak, sahurunu yapmış miss gibi temiz havada yatıyor” diyor diğerinin cevabı ise “” milyar verseler yatmam! >:(

Bu forumdaki üyelerin nerdeyse tamamı “milyar” değil, “fırsat” bulsa  kamp yapar diye düşünüyorum.

Sizce ayazda yatmak zevk midir? Yoksa  nedir?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
Ynt: Milyar Verseler Yatmam
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2011, 11:17:12 »
Zevk meselesi, milyarlarla ölçülemez.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2011, 11:50:17 »
o kişiler elinde bıçak bile tutmayan kişiler o yüzden takmamak lazım

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 22 Ağustos 2011, 13:04:01 »
Doğa gibisi var mı?  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

« Yanıtla #4 : 22 Ağustos 2011, 13:35:07 »
Denemedim ama göl kenarında uyumak benim için paha biçilemez. Ayaz mayaz dert olmaz yani... ^-^

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2011, 13:39:51 »
Denemedim ama göl kenarında uyumak benim için paha biçilemez. Ayaz mayaz dert olmaz yani... ^-^

sivrisinek yoksa benim içi dert değil  doğa ile baş başa iyi fikirdir  ama gece kalacaksam illaki cadırımı yanımda götürürüm .
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 22 Ağustos 2011, 13:55:23 »
Bazen güzeldir ayazda dışarda uyumak, ancak sonraki gün tam alamadığım uyku yüzünden zombi gibi gezmeyi sevmiyorum  :)

Kipmen Sanat web sitesi

mehmetseyhan

• 91
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #7 : 22 Ağustos 2011, 14:04:24 »
Doğayla baş başa olduğum zaman üşürken bile mutlu oluyorum sinek vızıltıları ninni gibi geliyor nasıl olurda yatmam diyolar hiç anlamıyorum

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 22 Ağustos 2011, 14:27:06 »
Şapkasız çıkmam, yerde yatmam abicim ;D. Üstüne su kenarı ve düz ayak :(, aman diyeyim...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

barbarosreis

« Yanıtla #9 : 22 Ağustos 2011, 14:43:06 »
ramazandan önce her zaman yaptığımız şey keşke bana milyar verseler de  böyle yerde değerlendirsek  >:D >:D

resim 1 ben
resim 2 babam o ayrı bi keyif
resim 3 de tutuğum sazanlardan biri

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #10 : 22 Ağustos 2011, 14:56:23 »
Şapkasız çıkmam, yerde yatmam abicim ;D. Üstüne su kenarı ve düz ayak :(, aman diyeyim...

:D

usdadım ideal geceleme yeri nasıl olmalıdır.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #11 : 22 Ağustos 2011, 15:55:45 »
bi anı da benden

mart ayında akşam balığa gittim botu şişirdik ağı gerdik
gece fırtına çıktı
yağmur da yağıyor
çadır uçacak gibi oldu
far far far sabaha kadar uyuyamadık
donduk
uyku tulumu ıslandı
sabah kalktık
geceden attığımız ağ ortada yok :(

bi balıkçı arkadaşa telefon ettik ağ olduğu yerde kalır bi yere gitmez dedi
piknik tüpünün başındaki demiri taşa bağladım >:D
ucuna da ip
bota bindik   demiri atıp sürükledik
ağa takıldı :2up :2up :2up

sevinçden deli olduk
ağı bota çektik ama
bir tane bile balık yok :(

kör topal bir balığa razıydım oysa  :(

velhasıl bizdeki delilik

Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #12 : 22 Ağustos 2011, 18:07:22 »
Anormal bir insan olmadığıma sevindim. En azından yalnız olmadığıma.

Yalnız "barbarosreis" o sazan çok küçük değil mi?

Ve Özgür ustam, ideal geceleme yeri diye bir tanımlama yapmak bence zevksiz bir iş.Bıçakla uğraşan insan maceracı ruha sahip insandır.Maceracı insana mekan olmaz diye düşünüyorum.

Yattığım zaman beni yaştan nemden koruyacak bir sergi  birde kollarımı ve bacaklarımı örtecek kadar bir örtü olsun, yanımda da ateş, gökte yıldızlar, ve su sesi.(mümkünse kurbağa olmasın)Ve elbette ki hayatı idame için illa ki bir bıçak...

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #13 : 22 Ağustos 2011, 18:18:49 »
yanlış yerde yatarsan birdaha kalkamama gibi bir risk sözkonusu.
sanırım ondan bahsediliyor. ;)

selamlar.....

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #14 : 22 Ağustos 2011, 18:38:41 »
Dışarıda çok yattım ve ayaktayım. Galiba yatma yerini iyi seçiyorum o zaman. Mantık denklemi gibi oldu :

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #15 : 22 Ağustos 2011, 18:46:42 »
tabii bazı insanda doğuştan gelen bir yetenek... yalnız değilsin ama anormal olmadığından okadar emin olma :))

ben de  yön(yol) bulma konusunda iyiyim. 8)

selamlar...

.
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2011, 18:51:22 Gönderen: teoman »

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 22 Ağustos 2011, 19:27:12 »
Yok, memlekette yatıp da kalkamama ihtimali çok düşük rahmetli Mantolu Hasan sayesinde. Karadeniz boyunca kurt tehlikesi dışında doğrudan cana kastedecek bir hayvan yok. Ayı ile domuz yaralı değilse kışkışlanabilir. İki ayaklı yılanları saymıyorum, onlar her yerde tehlikeli.

Ama su kenarında büyükbaş sürüsünün ortasında herşey tarumar edilmiş, yiyecek torbalarının üstüne önce dışkılanmış sonra basılıp patlatılmış ve hatta bacağına basılarak uyanmak var, domuz sürüsü arasında kalmak var ki Allah göstermesin, sıcağına sokulmuş kereta kirpi yavrularıyla uyanmak var, üzerinde cık cıklayarak gezen tilki yavrularıyla uyanmak var.

Düz ayak yerde yağmurun altından akması var.

Yerde yatıp motoru bozmak var, 20km yolu arabayla dönerken dört kere durup çalı aramak var.

Rüzgarı kessin diye yanına uzandığın dal yığınında bir dalın garip hareketlerle oynaması var, oynayan dalın adam boyunda yılan çıkması var.

"'Var var' deyip duruyorsun, altı üstü doğada bunlar hep olası" deyip geçmeyin, bu olasılıkların hepsinin gerçekleştiğini gören var ;).

Genel olarak su kenarı düz ayak, orman içi patikalarda yatmamak lazım. Hayati tehlikeden değil de ağız tadı kaçmasın diye. Bize kolay gelen her yer hayvanlara da kolay. İlla yatılacaksa olası geliş yollarına kaya, küçük ağaç vs. bir şeyler koymak ve yanan bir ateş çoğu hayvanı da sizi de sürprizden korur. Ateşin ışığından çok duman kokusu hayvanları varlığınızdan haberdar edip uzak tutar. Aklı başında yaban hayvanı insana yanaşmaz.

Unutmadan, çok sayıda delik olan yerlerde de kamp yapmaktan kaçınmalı, sabah üstünde fare gezmiş yiyeceklere muhtaç kalmamak için.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #17 : 22 Ağustos 2011, 20:14:28 »
doğada olsun  da nasıl olsa   ben kendime yatacak yer ayarlarım enson geçtğimiz pazar günü arkadaşlarla ava gittik ben avlanmadım   hazır kurulmuş  çadır da vardı   bir  güzel  uyku  çektim   vallahi  nasıl  dinlenmişim  çok iyi geldi  bütün haftanın yorgunluğunu atım üzerimden  yatmaya  uygun yer  bulunur tabi tedbir  de  almak şart  saygılar

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #18 : 22 Ağustos 2011, 20:16:17 »
hocam zaman verseler dönmem geri  :D
kendi şansını kendin yarat ...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 22 Ağustos 2011, 20:27:02 »
doğada yatacak yer bence çok çok önemli..    söğüt altına yatılmaz, hayvan pıslığı olan yerlerin yakınından uzak durmakta yarar var "manda saldırısı :D nasıl ağaca çıktığımı bılmıyorum "  ve çok bakir yerlerde isenız  arkadaş gurubu ıle bırlıkte olmakta fayda var .. 

akşamları mumkun olduğunca balığa çıkmamaya çalışırım başımıza gelen  tatsız bır olay sonucunda..

Yusuf ustam iç sularımızda    " ağ   ,pinter, pareketa, "  gıbı av malzemelerını kullanmak yasaktır  ;)

Barbarosreis   sazan sirkülerdeki bigilere göre 40cm altı avlanamaz.  o balık sankı bıraz daha buyumeyı hak edıyor gıbı  ;)

vee....  ayazda ateş olmadan üstünüzde sadece bır mont varken nasıl olur sorusuna cevap..  arkadaşla konuşmaya çalışıyoruz  yemin ediyorum dişlerimizin takırtısından konuşamadık.
tek yaptığımız güneş doğsun dıye  sabaha kadar dua etmek oldu..   ;D ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)