Bıçak Sanatı - Forum

Milyar Verseler Yatmam

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: Milyar Verseler Yatmam
« Yanıtla #40 : 23 Ağustos 2011, 10:25:23 »
valla en güzeli cep sobaları var veya ıscak suyu içerisene doldurduğumuz malzemelerden olucak sıcak suyu doldurup elbisenin altına koyucan canavar gibi ısıtır valla  birde dışarıda kalan arkadaşların  en iyi secenekle tam korunaklı bir cadırda yatmaları daha doğru olur . birde olmazsa olmaz ısı yalıtım malzemesi var 1,5cm kalınlığında yatak olarak cok güzel işgörüyor askerde verdikleri petler gibi  toprak taş nekadar soğuk olursa olsun sırtını ısıyı koruyor hem hafif hem yerkaplamıyor .
ıslandınz elbiseniz yok termal bataniyelre var sigara paketi gibi hemde su gecirmez en ideali  yamurkuk taşımaktan sıkıldınız ağırlık yapıyor tek kulanımlık naylon yamurluklarvar oda aynı sigara paketi gibi cıkar kulan ıslanma

Özgür hocam sen iPad falan mı kullanmaya başladın? Yazılarında ne nokta kaldı ne virgül be hocam. ;D
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #41 : 23 Ağustos 2011, 10:31:36 »
valla en güzeli cep sobaları var veya ıscak suyu içerisene doldurduğumuz malzemelerden olucak sıcak suyu doldurup elbisenin altına koyucan canavar gibi ısıtır valla  birde dışarıda kalan arkadaşların  en iyi secenekle tam korunaklı bir cadırda yatmaları daha doğru olur . birde olmazsa olmaz ısı yalıtım malzemesi var 1,5cm kalınlığında yatak olarak cok güzel işgörüyor askerde verdikleri petler gibi  toprak taş nekadar soğuk olursa olsun sırtını ısıyı koruyor hem hafif hem yerkaplamıyor .
ıslandınz elbiseniz yok termal bataniyelre var sigara paketi gibi hemde su gecirmez en ideali , yamurkuk taşımaktan sıkıldınız ağırlık yapıyor tek kulanımlık naylon yamurluklarvar oda aynı sigara paketi gibi cıkar kulan ıslanma.

Özgür hocam sen iPad falan mı kullanmaya başladın? Yazılarında ne nokta kaldı ne virgül be hocam. ;D

valla haklısın bende farkındayım esasen ama inşallah birkaç haftaya düzelirim.   
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #42 : 23 Ağustos 2011, 10:33:07 »
Sefa Ustam, içten ısınma konusunda birde pekmezle karabiber var. Bir su bardağı pekmeze bir çay kaşığı karabiber atıp karıştırıp için sabaha kadar sizi ısıtır.Geçen yıl Beyşehir Gölüne gitmiştik. Üzerimize kar yağdı. Ateş yakmak boşa...

Birde şu dikkatimi çekiyor yazılanlarda.

Paylaşımda bulunan arkadaşlarımızın bir çoğu maddi sorunları kısmende olsa aşmış insanlar ama arada benim gibi kısmen aşamamışlar için ve de işin özüne sadık kalmak için şunu alacan bunu alacan şunu taşıyacan bunu taşıyacaksın... Bunlar uzar gider. O zaman dağda kalmanın tadını alamazsınız.

Pet şişeye sıcak su koymak.. Güzel fikir.

Bu önerilerin yerine, etrafınızı taşla çevirin, rüzgardan korunun, ağaç yapraklarından yararlanın gibi, doğadan yararlanma önerileri bekliyorum.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #43 : 23 Ağustos 2011, 10:45:26 »
Ustadım toprak ve taştan gelecek soğuktan korunmak için  altına sereceğin izolasyon malzemesi  2m2 liği 10tl civarı   rahat raht 2-3  yıl kulanırsın.
termel bataniye yerine göre fiyatları değişmekte bulursan ilk  yardım çantalarının içinde var. (maksimum 10tl civarı olması gerekiyor.
sırf kendin için yapacağın cadır dışardan almana dahi gerekyok  cift katmanlı yapacan,iki kişilik olacak hafiften izolasyonlu oluverecek oda patlasa patlasa 200tl ye patlar  ama yazın serin kışın sıcak olur.
Yaparakla örtün diyemiyecem yaprakta ıslaksa ozaman ne yapıcan , sen en iyisi bir yamurluk al ıslanma  güzel bir korunak yaparsın ortayada ateş canavar gibi ısınırsın iyi oluyor içerisi dumanolmaması içinde gerekeni yapmak lazım  ;)
azda olsa para harcamak gerekiyor esasen.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #44 : 23 Ağustos 2011, 10:56:29 »
Termal battaniye 3-4 liralık, trafik malzemeleri satılan yerlerde de bulunan, günlük sürekli kullanım değil de acil durum için taşınan, en boy olarak ruhsat kadar yer tutan bir nesne.

Tek kullanımlık yağmurluklar da 2-3 liralık yine ruhsat kadar yer tutan nesneler. Tabi bunun yerine çöp torbası bulundurursan başka kullanımları da olur daha da ucuz ve pratik olur.

Mat (ped) olarak da ucuz yollu bir şeyler illa ki bulursun.

Beyşehir Gölü!nün ne tarafında olduğuna göre değişir de, uygun olan yerlerde bol bol saz var. Kesip zemin yalıtımını yapabilirsin.

Gerçi gölün batı kıyısında çok avcı kampçı görüyorum. Burada kamp yapanların gördüğüm kadarıyla seçtikleri noktalarda saz olmuyor. Bu noktadaki ağaçlık ardıç, meşe gibi gidiyordu galiba. Çam bulsan yapraklı alt dallarını izolasyon namına ötekilere daha verimli kullanabilirsin diye düşünüyorum. Ancak buna güvenip yola çıkmamak gerek.
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2011, 11:09:26 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #45 : 23 Ağustos 2011, 11:02:29 »
Konu nerden nereye gidiyor bilmem ama güzel şeyler çıkıyor ortaya.

Malzeme temin etmek, edebilmek, kadar bu malzemeleri taşımak da var. Bu nedenle
Çöp poşetinden yağmurluk.. gibi formüller bence daha çok işe yarar.

Yok mu artıran?

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #46 : 23 Ağustos 2011, 11:30:36 »
Aile boyu cipslerin paketlerini düzgünce yırtıp birbirine bantlayarak termal battaniye yapılabilir. 3-4 lira için değmez elbette ama tfikir güzel.

Gazete kağıtları çok iyi bir soğuk izalasyon malzemesidir. Elbisenizin altına sokarsanız asla rüzgar yemezsiniz. Aynı zamanda terinizi de emeceği için ıslanmadığınız sürece sizi donmaktan kurtarır.

Kamp çantanızda küçük bir parça balmumu taşımak her zaman iyidir. Hem ateş yakmada kolaylık olur hemde mum gibi kullandığınızda muma göre 7-8 kat uzun süreli bir ateşiniz olur. Üstelik yenebilmesi de cabası.

Vazelin en uygun su tutucudur. Kulaklarım çatlamasın diye çantamda taşıdığım bir kutu vazelin sayesinde yağmurda yürümem gereken 4 km lik yolu ıslanmadan atlattım.  Üzerimde polar ava gitmiştim ve müthiş bir yağmur bastırdı. Beklersem gece olacak ve işler daha zor hale gelecekti ve o an aklıma gelen ilk şey oldu.  Çantamdan vazelini çıkarıp kapüşonlu polarımı komple vazelinle kaplamam hem kuru tuttu hemde sıcak.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #47 : 23 Ağustos 2011, 11:50:07 »
Vazelin tüyosu süpermiş Hayri  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #48 : 23 Ağustos 2011, 11:52:59 »
Vazelin tüyosu süpermiş Hayri  :2up

bende ona takıldım sonrasında polara herhangi birşey olmuyodur umarım vazelin sonuöta gliserinden yapılıyorya.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #49 : 23 Ağustos 2011, 12:01:13 »
Türk'ün aklı zorda kaldığında çalışır ya öyle bir durum sanırım  :)),

İyi bir deterjan ve biraz da bulaşık deterjanı ile polar kurtuldu. Gerçi kurtulmasa da olurdu. Zatürre olmak çok daha kötü.

Kış için istediğim gibi su geçirmeyen  kamuflaj desenli fötr şapka bulamadım. Neden fötr derseniz bir nevi şemsiye gibi iyi oluyor. Ben de bir tane yazlık alıp bastım vazelini. Arkadaşlar deri kamuflajı nerden buldun diye baya üstelemişlerdi. :))

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
« Yanıtla #50 : 23 Ağustos 2011, 12:10:30 »

........................polar kurtuldu. Gerçi kurtulmasa da olurdu. Zatürre olmak çok daha kötü.

+ 999999999999999999999999999   sonuna kadar onay
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #51 : 23 Ağustos 2011, 13:59:43 »
Vazelin konusunda bir yanlışınız var arkadaşlar, vazelin gliserinden mamül değildir, petrol jelidir. Gliserin su tutar, vazelin iter. Kulakları nemli tutuyorsa gliserindir o Hayri hocam. Vazelini genellikle ayakkabılarda kullanıyorum (dikiş ve birleşme yerlerinde) karlı ortamlarda su sızdırmazlığı artırmak için.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #52 : 23 Ağustos 2011, 14:05:50 »
Vazelindi çünkü kulakları nemli tutmuyor Ferhat Abi , soğuktan korusun diye kullanıyorum.Sen bilirsin; askerde özellikle doğuda kullanılan bir yöntemdir kulağa yüze vazelin sürmek. Ayaz esmeye başladımı ağlatır yoksa. Zaten aldığımda vazelindi. Gliserin daha çok deriyi yumuşatmak için kullanıyorum. İster cildimiz ister ayakkabı. Ama fazla sürerseniz ayakkabının şekli kayar.  Vazelin ise senin dediğin gibi suyu itmek için. Bu yüzden botlara da sürerdik askerde. Ayrıca güzel de yanar. Petroleum Jelly candle diye aratırsanız mum olarak da kullanılabildiğini görebilirsiniz. Oldukça işlevsel bir ürün aslında.
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2011, 14:13:20 Gönderen: XauPau »

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #53 : 23 Ağustos 2011, 14:33:32 »
Hayriciğim vazelin neymiş yahu  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #54 : 23 Ağustos 2011, 14:48:22 »
yahu benim ayar kökünden kaydı arkadaşlar gliserin ile vazelini karıştırdım  cok sıklıkla kulandığım malzeme ve üzerinde kocaman
pure petrolium jelly yazıyor ya, banada helal olsun gliserinmiş sabunbunmu bu yahu  ;D

vall kuru havalarda dudak çatlamasının önüne gecen ve türlü türlü pahallı kremlerin yapamadığını yapan  amerikan icadı
her nekadarda norveçli balıkçı arkadaşlar balık işini bırakıp krem sektörüne gectilersede yok arkadaş onun kalitesini yakalıyamadı 
gercekten malzemenin içinde hiçbirşey yokmuş   :)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #55 : 23 Ağustos 2011, 15:06:27 »
Küçük kutularda satılan Vicks. Arı böcek sivrisinek gibi küçük haşerat sokmaları için birebir tedavi. Biraz daha büyükleri için (yılan, akrep,trakonya,iskorpit) amonyak zorunlu. Ancak tedavi için değil durumu hastaneye kadar idare etmek için. Olmadığı durumlarda idrar da bir miktar etkili.

Konu iyice outdoor oldu gidiyor  :2up

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #56 : 23 Ağustos 2011, 15:35:10 »
Vazelindi çünkü kulakları nemli tutmuyor Ferhat Abi , soğuktan korusun diye kullanıyorum.Sen bilirsin; askerde özellikle doğuda kullanılan bir yöntemdir kulağa yüze vazelin sürmek. Ayaz esmeye başladımı ağlatır yoksa. Zaten aldığımda vazelindi. Gliserin daha çok deriyi yumuşatmak için kullanıyorum. İster cildimiz ister ayakkabı. Ama fazla sürerseniz ayakkabının şekli kayar.  Vazelin ise senin dediğin gibi suyu itmek için. Bu yüzden botlara da sürerdik askerde. Ayrıca güzel de yanar. Petroleum Jelly candle diye aratırsanız mum olarak da kullanılabildiğini görebilirsiniz. Oldukça işlevsel bir ürün aslında.

Eyvallah, kulaklar çatlamasın deyince sıcaktan diye düşünmüştüm aslında.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #57 : 23 Ağustos 2011, 16:02:01 »

Ne yapalım abi yok ki senin gibi şapkamız  :2up Bu arada senin şu su kenarı yalnız uyuma maceralarını bir ara dinlemek isterim.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #58 : 23 Ağustos 2011, 16:21:31 »

Ne yapalım abi yok ki senin gibi şapkamız  :2up Bu arada senin şu su kenarı yalnız uyuma maceralarını bir ara dinlemek isterim.

Yahu benim de yok öyle şapkam/kaskım :D. Yazılımlardan birinin testi için çektik onları. Bak birkaç tane daha:

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #59 : 23 Ağustos 2011, 16:53:28 »
Camfrog tarzı bir tür webcam yazılımı olmalı. Ben de kullanıyorum bir tane. Eğlenceli oluyor kocaman pörtlek gözler, bulut şimşek falan