Bıçak Sanatı - Forum

Milyar Verseler Yatmam

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: Milyar Verseler Yatmam
« Yanıtla #60 : 23 Ağustos 2011, 18:21:17 »
Küçük kutularda satılan Vicks. :D :D :D :D Arı böcek sivrisinek gibi küçük haşerat sokmaları için birebir tedavi. Biraz daha büyükleri için (yılan, akrep,trakonya,iskorpit) amonyak zorunlu. Ancak tedavi için değil durumu hastaneye kadar idare etmek için. Olmadığı durumlarda idrar da bir miktar etkili.

Konu iyice outdoor oldu gidiyor  :2up

Yahu bu vicks ne dertlere dermanmış..
Bir eczacı kalfası olarak bakarsam... Alakası yok derim ama deneyimle sabitse vardır bir  bildiğiniz derim.
Ama bence ilacı kullanım alanları dışında kullanmak çok mantıklı bir iş değil..

Yalnız kokusundan dolayı sinek kovucu gibi iş görebilir.

Şehir yaşantısının sunduğu kolaylıkların yol açtığı tembellik ve bu tembelliğie mütevellit miskinliği üzerimizden atmak için bu kadar detaya girmeyelim yahu...

Biraz " İçgüdü" izlemek lazım. Anthony Hopkins amcam ne yapıyor. Baktı ki goriller yağmurdan korunma işini yapraklarla yapıyorlar, yahut gerek duymuyorlar...

Veya Knut Hamsun " Göçebe"sinde ki gibi özgür bir hayat.. Boş verin teferruatı..
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #61 : 23 Ağustos 2011, 18:24:48 »
yahu arkadaş onların hepsi ölüyor sonunda ,bizler insanız bizlerin teferruata ihtiyacı var ekipman şart ucuz veya pahallı fark etmez haa bana bişi olmaz dersen o ayrı bir konu,

ama ben bayağı bir köseyim ekipman bana lazım oluyor, yani anlıyacağın doğal izalasyonum yok  bende.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #62 : 23 Ağustos 2011, 18:30:00 »
Vazelin ise senin dediğin gibi suyu itmek için. Bu yüzden botlara da sürerdik askerde. Oldukça işlevsel bir ürün aslında.

dalış işi yapanlar bıçaklarını vazelinle kaplayıp öledenize giriyorlar

bıçağı korumak için ;) 

gerçi şimdi titanyum dalış bıçakları çıktı 
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #63 : 23 Ağustos 2011, 18:32:50 »

ama ben bayağı bir köseyim ekipman bana lazım oluyor, yani anlıyacağın doğal izalasyonum yok  bende.

bende de o sorun var ama yağ izolasyonu yetiyor  ;)

herkes üşür ben yanarım herkes yanar ben donarım

kan dolaşımıyla ilgili olsa gerek 

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Yusuf BİÇER / Adana 1974

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #64 : 23 Ağustos 2011, 19:40:07 »
Hüseyin Vicksin prospektüsünü bir okumanı tavsiye ederim.  ;)

"Böcek sokmaları ve küçük deri çatlaklarında deri üzerine Vicks VapoRub hafifçe sürülür, ovalanmaz"

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #65 : 23 Ağustos 2011, 23:29:58 »
   Arkadaşlar, vazelin için birkaç faydalı bilgide benden; deri ürünlerin ömrünü inanılmaz derecede arttırıyor, bundan 18 yıl önce aldığım ve kullandığım boks eldivenimde bir çizik dahi yok, kum torbam derseniz gine aynı . Atlama iplerimizi hocamız işlenmemiş deriden kendisi yapardı ve bizde vazelinlerdik her 3 günde bir, belli bir süre sonra lastik kıvamına gelirdi ve aradan nerdeyse 20 yıl geçti hala taş gibi  :2up
    Ogün bugündür nerede deri bir ürün görsem vazelinlememek için kendimi zor tutuyorum  :D

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #67 : 23 Ağustos 2011, 23:49:42 »
    :(  :(  :(

Mehmet abi, üzüldüm valla, yazık olmuş adama, artık vazelini görünce buadamda gelecek aklıma  :-[

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #68 : 24 Ağustos 2011, 00:23:16 »
HAYDAAAA ...................... :-X :-X :-X :-X :-X :-X

:-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X

bütün sinirler tepemde toplandı gece gece

kurtulmuştur inşallah

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #69 : 24 Ağustos 2011, 00:30:14 »
HAYDAAAA ...................... :-X :-X :-X :-X :-X :-X

:-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X

bütün sinirler tepemde toplandı gece gece

kurtulmuştur inşallah
allah kurtarsın arkadaşı

malesef beyler bu orta asya ülkeleri böyle mamlektlerine girmek dert cıkmak dert
adam kamyon şöförü aldığımaaş belli  giriş yaparken cok afadersiniz gavat oğlu gavat rüşvet istemiştir kikesin öyle olmuştur adamdada para yoktur verememiştir adamı takmışlardır bu bunu  malzemeye tahlil yapsalar coktan cıkmıştı ama ne yaparsın şerefleri ahlakları yok bunların.
zamanında butarz olayları cok yaşadım allaha şükür 3-5 verdik geçtik
vermyenleride gördük
birkere rüşvet vermedim aldım boyumun ölçüsünü malesef iki gün kodeste misafir ettiler anca su verdiler şeref yoksunu elemanlar istanbulda nerde görsem bu arkadaşlardan böyle boğasım geliyor diyebilir ya sabır diyor ve geciyorum .

Berke Boyacı

« Yanıtla #70 : 24 Ağustos 2011, 01:01:56 »
Bıçaksanatı forum üyeleri olarak satır ve döner bıçağı yapımına bu gün başlıyoruz o zaman. :). Yapım aşaması bittiğinde kırgızistan sınırındayız Özgür hocam  >:D

« Yanıtla #71 : 24 Ağustos 2011, 01:42:34 »
Dur bakalım bu göl kenarında yatma işi, nerede son bulacak, orta asyaya vardık bile şükürler olsun :))

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
« Yanıtla #72 : 24 Ağustos 2011, 01:53:07 »
Dur bakalım bu göl kenarında yatma işi, nerede son bulacak, orta asyaya vardık bile şükürler olsun :))

Yerküreyi bir tur atar gelir bu iş Hocam.  :)) :))
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

« Yanıtla #73 : 24 Ağustos 2011, 01:56:04 »
İnanırım valla Mehmet ^-^

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #74 : 24 Ağustos 2011, 02:30:51 »
Orta asyadan konuya döneyim  :)
Bir püf noktası da benden: Babamın ciddi bir arı alerjisi var, o kadar ki hastaneye yetişemezse hayati tehlikesi var. Ben daha 10 yaşlarında filandım, bilim teknikte sıcak pansuman etkisi ile hayvan zehirlerini oluşturan protein bağlarının parçalandığını okumuştum. Gökçeada'da kamp yapıyorduk, en yakın yerleşim yeri açık hava cezaevi idi, kuş uçuşu 3 km fian, yürüyerek imkansız  :-\
Babam akşam kamp yerine döndüğümüzde ateş için çalı toplamaya gitmişti, küçük ateşimizde de çaydanlıkta çay demleniyordu, topladığı kuru çalıların arasından eşek arısı kovanı çıkmış, hayvanlar babama saldırmış, bir tanesi tam kalbinin üstünden sokmuş. Çığlık atarak ve koşarak bize doğru gelirken annem büyük soğukkanlılıkla çaydanlıktaki kaynar suyu yere boca etti, babam daha yanımıza adım attığında annem elindeki çok sıcak çamuru babamın göğsüne yapıştırmıştı bile. Korkuyla bekledik ama babamda en ufak alerji belirtisi olmadı. Annem olaydan sonra etrafta keçiler gezdiğinden idrarlıdır diye çamur yapmış meğerse. Sonra mesela açığa çıktı ki 50-60 derece civarında arı zehrinin protein bağları bozulup zehir olmaktan çıkıyormuş. Bunu tespiit ettikten sonra babam bir daha alerjik reaksiyonla hastanelik olmadı, belki onlarca kez arı soktu ama elinde ne varsa artık, gerektiğinde sigara bastı ama arının zehri daha kana karışmadan etkisiz hale getirmeyi öğrendi. Bu çoğu zehirli yaratık için geçerli bir yöntem, bir miktar yanığınız oluyor o bölgede ancak alerjisi olan kişiler için bire bir...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #75 : 24 Ağustos 2011, 02:49:55 »
yahu zıplattılar sinirimi ondan oldu olan cok gezdiğimizden  oluyor bunlar asllında bir nevi hayatı idame yönteminin değişik versiyonu
 allah şükür bende arı sokması böcek ısırmasına karşı alerji yok ama birederimde fazlası ile var yöntemi tuttum kendisine ileteyim yarın

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #76 : 24 Ağustos 2011, 08:29:39 »
Hayri Bey,

Eczanemizde bulunan ilaçların nerdeyse büyük bölmünün prospektüsünü okumuşumdur.
Ben bu işe merakım dolayısı ile başladım.

Ve vicks in prospektüs bilgilerinde böyle bir bilgi yok. Olamazda. Çünkü etken maddeleri arasında antihistaminik,antiallerjik özelliğe sahip bir etken madde yoktur.

Aksine içeriğinde ki  damarları genişletici özelliğe sahip mentol dolayısı ile zehrin hızla yayılmasına neden olabilir.

Okuduğunuz prospektüsün ait olduğu kutunun üretim tarihi 11 yıl önceninse onu bilemem.

Buna karşın, vicksin içeriğinde ki ucucu yağlar nedeni ile sineklere karşı koruma sağlayabilir.

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
« Yanıtla #77 : 24 Ağustos 2011, 08:49:22 »
Valla hocam asla senin bilgini sınamak gibi bir düşüncem yok olamaz da. Benim gördüğüm prospektüs  öyle diyor. İnternette de olunca emin konuştum. E kendimde kullanıyorum ve böcek sokmasına iyi geldiğini gördüm.

http://www.turkmedikal.net/vademecum/Vicks.php

http://www.genelsaglik.org/yazi/v-harfi-ile-baslayan-ilaclar/

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #78 : 24 Ağustos 2011, 12:17:15 »
Orta asyadan konuya döneyim  :)
Bir püf noktası da benden: Babamın ciddi bir arı alerjisi var, o kadar ki hastaneye yetişemezse hayati tehlikesi var. Ben daha 10 yaşlarında filandım, bilim teknikte sıcak pansuman etkisi ile hayvan zehirlerini oluşturan protein bağlarının parçalandığını okumuştum. Gökçeada'da kamp yapıyorduk, en yakın yerleşim yeri açık hava cezaevi idi, kuş uçuşu 3 km fian, yürüyerek imkansız  :-\
Babam akşam kamp yerine döndüğümüzde ateş için çalı toplamaya gitmişti, küçük ateşimizde de çaydanlıkta çay demleniyordu, topladığı kuru çalıların arasından eşek arısı kovanı çıkmış, hayvanlar babama saldırmış, bir tanesi tam kalbinin üstünden sokmuş. Çığlık atarak ve koşarak bize doğru gelirken annem büyük soğukkanlılıkla çaydanlıktaki kaynar suyu yere boca etti, babam daha yanımıza adım attığında annem elindeki çok sıcak çamuru babamın göğsüne yapıştırmıştı bile. Korkuyla bekledik ama babamda en ufak alerji belirtisi olmadı. Annem olaydan sonra etrafta keçiler gezdiğinden idrarlıdır diye çamur yapmış meğerse. Sonra mesela açığa çıktı ki 50-60 derece civarında arı zehrinin protein bağları bozulup zehir olmaktan çıkıyormuş. Bunu tespiit ettikten sonra babam bir daha alerjik reaksiyonla hastanelik olmadı, belki onlarca kez arı soktu ama elinde ne varsa artık, gerektiğinde sigara bastı ama arının zehri daha kana karışmadan etkisiz hale getirmeyi öğrendi. Bu çoğu zehirli yaratık için geçerli bir yöntem, bir miktar yanığınız oluyor o bölgede ancak alerjisi olan kişiler için bire bir...

ilginç bi yazı
bizde çamur sürerler ama soğuk çamur
Yusuf BİÇER / Adana 1974

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #79 : 24 Ağustos 2011, 19:59:17 »
Hayri Bey, bu forumda bulunan insanların ortak noktası bilgi açlıklarını gidermek, varsa yanlış bilgilerinin farkına varıp düzeltmektir.

Böcek ısırığına vicks sürüyor ve size iyi geliyorsa kullanmaya devam edin. Ben işin farmakoloji boyutuna baktığım zaman öyle bir etki sistemi bulamıyorum.

Verdiğiniz linkte ki"http://www.turkmedikal.net/vademecum/Vicks.php" formul ile  bugün piyasada olan formul arasında "limon esansı" farkı var. Belki.. Bir ihtimal..

Bir ihtimalde içeriğinde ki mentol damarları açtığı için zehir  nokta halinde kalmaz, vücuda daha geniş bir yayılım gösterir ve neticede daha hafif bir kaşınma hissi ortaya çıkabilir. 8)

Saygılarımla