Atölye çalışmalarım nedeniyle uzun süredir paylaşım yapamıyordum.Gerçi kendime göre hala eksikliklerim var.Yeri gelmişken bi atölyede en elzem şeylerden birinin havalandırma olduğunu tecrübeyle tespit ettiğimi belirteyim.Gelelim modelime, .Bu modeli pek çok kez revize ederek bu hale getirdim.Sanırım Başka yeni model yapmadan önce bu modelin yeni revizeli Mod.2 , Mod.3., .. versiyonlarını yapmaya devam edeceğim.Çünkü kağıtta çizildiği gibi olmuyor, profili elinize alınca başka duruyor , kabza takılınca daha başla duruyor.Her seferinde ve aşamasında şurası şöyle olsa diyor insan.İşten fırsat buldukça 6 Aydan daha fazla süredir bu model üzerinde uğraşıyorum.Özelliklerine gelince:
Çelik D2, kalınlık 4mm, tam boy 250mm, en 40mm , pimler 5mm pirinç ve kuyrukta 5mm pirinç boru, iç bükey ağız açımı, kabza şeklini eğe ile elde açıp zımpara ile elden perdah yaptım, şimdi Artvin de sevdiğim bi dostumun kullanımında olup iyi günlerde hayırla kullansın.Su verme sürecinde Sefa Hocamın tablosundan yararlandım, pek çok ayrıntıda ise forumda bilgilerini paylaşan siz değerli forum kullanıcıların paylaşımlarından fikir edindim, herkese teşekkür ederim bu açıdan.Minnettarlığımı kendi tecrübe ve tespitlerimi buradan paylaşarak sunacağım.Hazırladığım bir kaç makale biter bitmez paylaşacağım, sizlerin hatalarımı düzeltme , eksiklerimi tamamlama yardımlarınızla son halini alarak bıçak hobicilerilerine fayda sağlayacağını umuyorum.Modelle ilgili en yapıcı ve objektif eleştirileriniz, gözlemleriniz benim için son derece önemlidir.Saygılarımla