Bıçak Sanatı - Forum

1500x50 4 teker bant zimpara plani

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
Ynt: 1500x50 4 teker bant zimpara plani
« Yanıtla #20 : 03 Ekim 2019, 22:17:36 »
Ersin Usta,

Gerçekten çok pratik ve kullanışlı bir makina olarak görülüyor. dwg çizimleri varmı bu makinanın elinizde? Birde oldukça etli saclar kullanılmış, 10 mm üzeri sanırım gövde ve diğer parçalar ve anladığım kadarı ile kasnaklı motora komple makinanın şasesi monte edilmiş gibi. Biraz teknik detay alabilirmiyiz.
Güzel günlerde kazasız belasız kullanmanızı diliyorum.

Saygılarımla,

Ersin ustam, mail adresim aşağıda. Dosya paylaşımı yada direk mail atabilirseniz çok makbule geçer.

Başarılar diliyorum.
Dogrudru gövdenin cogu 10 mm sac lazer kesim. govde direkt olarak motora bagli, on kafa yataklama ve kollari 40*20 soğuk cekme lamadan yaptik tekerler transpalet tekeri fakat ileride alüminyum yapmayi düşünüyorum. on kafa aci ayarli hem 1250 hemde 1500 zimparayk kullanabiliyorsunuz. cizimleri var lazer kesim ve solid cizimleri isteyen olursa veririm problem olmaz

Ersin ustam, mail adresim aşağıda. Dosya paylaşımı yada direk mail atabilirseniz çok makbule geçer.

temur_akin@yahoo.com

« Son Düzenleme: 03 Ekim 2019, 22:20:57 Gönderen: Temur.akin »
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #21 : 03 Ekim 2019, 22:55:17 »
:2up
Çok güzel görünüyor, elinize sağlık. Kazasız belasız, güzel günlerde kullanın. Ön dayama biraz ince göründü gözüme, belki fotolar yanıltmıştır. Sıkıntı çıkarmaz umarım.
dogrudur on dayama ince fakat Sefa hocamin yaptığı gibi
granit seramik ariyorum, bulunca onuda halledicem suan zaten net bir agiz acma islemi olmuyor dayamadan sebep
Ben fayans yapıştırdım, kenar kesimlerine dikkat
edin. Düzensiz kırıklar bıçağın ağzını bozuyor.
En iyisi düzgün kesilmiş bir granit. Yapıştırırken
işkenceyle fazla sıkmayın, eğilme yapmasın.

Makine çok düzgün görünüyor, elinize sağlık.
Güle güle kullanmanız dileğiyle

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #22 : 04 Ekim 2019, 08:50:18 »
Şeref ustam
granit mermer mi ? granit seramik mi ?

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #23 : 04 Ekim 2019, 11:07:46 »
Granit mermer ya da seramik işi epeydir benim de aklımda. Ama bir türlü cesaret edip girişmedim işe. Siz yaptığınızda fotoğraflar ve deneyimlerinizi paylaşırsanız bizlere de yol göstermiş olursunuz. Gerçi Sefa Hoca da bahsetmişti ama bilginin, tecrübenin fazlasından zarar gelmez  O:-)
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #24 : 04 Ekim 2019, 20:28:43 »
bulunca bende deneyeceğim
bilgi veririm

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #25 : 04 Ekim 2019, 20:35:41 »
aslinda Sefa hocamiza sormak lazim
granit seramik nasil kesiyor nasil deliyor
 normal seramik kesme makinesi kesermi yoksa sprialle mi kesmek gerekir.  :2up

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #26 : 05 Ekim 2019, 21:52:10 »
Şeref ustam
granit mermer mi ? granit seramik mi ?
Abi mermer granit daha uygun gibi, seramiğin parlak
olanı varmı bilmiyorum benim gördüklerim
hep mattı. Bu işe parlak ve düz yüzey lazım ki
kayma rahat olsun. En iyisi mermercilerden
kenar firesi bulmak, hazır kesilmiş.
Kendiniz kesecekseniz kenarları düzgün çıkarmalısınız.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #27 : 05 Ekim 2019, 22:00:36 »
sanki formda mermer patlama yapabilir diye okumuştum, sonucta mineral bileşenli. benim.kesme isim biraz imkansiz gibi :) ayrica denemelerimde bantin hafif sag sola gezdigini gördüm suan bununla uğraşıyorum neden gezer sap ma.tekerlerden mi yoksa transpalet tekerinden mi düşünüp duruyorum :)

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #28 : 05 Ekim 2019, 22:33:04 »
sanki formda mermer patlama yapabilir diye okumuştum, sonucta mineral bileşenli. benim.kesme isim biraz imkansiz gibi :) ayrica denemelerimde bantin hafif sag sola gezdigini gördüm suan bununla uğraşıyorum neden gezer sap ma.tekerlerden mi yoksa transpalet tekerinden mi düşünüp duruyorum :)
Yakın süre önce başıma geldiği için biliyorum. Tekere balık sırtı formu vermediyseniz gezer. Benim makine 2 teker, her iki teker de balık sırtı olarak işlenmişti. Kullanıma bağlı olarak aşınınca ben de aynı sorunu yaşadım. Tekerleri bir kontrol edin.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #29 : 05 Ekim 2019, 22:57:13 »

Ersin ustam,
Gezme nedenlerini bende araştırmıştım. İki neden üzerinde durmuş forum. Birincisi tekerlerdeki bombe özellikle ayar tekerindeki. İkinci neden ise bantı gerdiren yay sertliği, yay yeteri sertlikte olmazsa bant geziyor.

Birde birkaç konuya açıklık getireyim.
1. Parlak granit seramik var. Dolayısıyla hem yüzeyi parlak pürüzsüz ve sır nedeniyle dayanıklı bir yüzeyiniz olur.
2. Mermer atölyeleri granit seramik keserler, bazı projelerde kritik kesimleri mermer atölyelerinde kestiririz.
3. Çizimleri gönderecekmisiniz Ersin ustam :)))
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #30 : 05 Ekim 2019, 23:46:18 »
- cizimleri göndericem.ancak suan evde pc yok ilk firsatta bir sabit pc den gonderirim.
- saptirma tekeri balik sirti, gerdirme yaylari guzel.istedigim kadara yaya tansiyon verebiliyorum cunku on kafa koldan ayarli oldugu icin problem olmuyor.
belkide transpalet tekerlerin üstünu sildirmem.gerekiyor daha duz.olsun diye çünkü direkt aldim taktim.
simdi granit seramik mi bulayim., yoksa direkt grenitmi kestireyim. yada 2080 veya k720 guzelce taslatip sulatayim mi
karar veremedim
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2019, 23:48:44 Gönderen: Ersin7500 »

« Yanıtla #31 : 06 Ekim 2019, 01:07:10 »
Ben aslında dün yanıt yazmıştım ama gitmemiş  ::) belki de gönder tuşuna basmadım  ::). Ben seramiği veya granit seramiği, spirale taktığım elmas seramik kesiciyle kesiyorum. Hırdavatçılarda 15-20 TL ye satılanlardan. Gayet iyi iş görüyor ve gayet düzgün kesiyor. Delme işlemini de, uçlarını bilediğim beton matkap uçlarıyla gayet sorunsuz yapıyorum.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #32 : 06 Ekim 2019, 06:23:00 »
- cizimleri göndericem.ancak suan evde pc yok ilk firsatta bir sabit pc den gonderirim.
- saptirma tekeri balik sirti, gerdirme yaylari guzel.istedigim kadara yaya tansiyon verebiliyorum cunku on kafa koldan ayarli oldugu icin problem olmuyor.
belkide transpalet tekerlerin üstünu sildirmem.gerekiyor daha duz.olsun diye çünkü direkt aldim taktim.
simdi granit seramik mi bulayim., yoksa direkt grenitmi kestireyim. yada 2080 veya k720 guzelce taslatip sulatayim mi
karar veremedim
Tahrik tekerini de balık sırtı işleyin.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #33 : 06 Ekim 2019, 13:01:50 »
spiralaile granit duz kesmek baya bir usta lik isteyen bir is olsa gerek zira spiralle birşey kesmek zaten zor bir durum :))))

« Yanıtla #34 : 06 Ekim 2019, 14:15:02 »
spiralaile granit duz kesmek baya bir usta lik isteyen bir is olsa gerek zira spiralle birşey kesmek zaten zor bir durum :))))
Bu durumu telafi etme olanağı var aslında, kesmeyi düşündüğün seramiği alta, gönye gibi kullanılacak düzgün bir demiri de üstüne koyup işkenceye sabitlersen, hatasız kesebilirsin  ;) ;)

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #35 : 06 Ekim 2019, 14:54:24 »
işte tecrübe ve ustalik farki  :2up :2up
teşekkürler sefa hocam benim en korktuğum spiral taslama
gercekten cok dikkat edilmesi gereken bir alet

casper73

• 130
  • Meslek: uzman
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #36 : 07 Ekim 2019, 08:43:36 »
karar veremedim

şömine camı kestirin. seramikten vs hepsinden daha sağlam ve dayanıklı

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #37 : 07 Ekim 2019, 21:43:53 »
teşekkürler bilgi icin şömine caminidq araştıracağım

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #38 : 08 Ekim 2019, 01:10:48 »
Çok güzel bir makine olmuş. Güle güle kullanın. İmrendim doğrusu.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #39 : 08 Ekim 2019, 20:33:49 »
teşekkürler ama tarik ustanin makinleri bir harika gercekten zor is ve tarik ustanin bu iste cok tecrübesi var