Değerli ustalarım
Bant zımpara cizimlerini paylaşmayacağımı söylemiştim nedeninide belirtmiştim. Herklesin anlayışla karşılayacağını umuyordum.!!!!!!
Ben bir bant zımpara yapmak için 5 yıl uğraştım. Bunun mali yönlerini hiç saymıyorum zaten normalde bu kadar zamanda cok profesyonel bir makine almıştım. Zaten makinem o kadar profesyönel'de değil. Üstünde daha çalışmak lazım. Benim amacım bu projede kendimi geliştirmek ve bir şey öğrenmekti. Hayatım boyunca hazır tutulmuş balıktan çok balık tutmayı öğrenmek ve tecrube etmektir. Bu yüzden lütfen bant zımpara planları ile alakalı özelden mesaj atmayın çünkü göndermeyeceğim. Herkesin kendine göre kişisel özel gerekcileri var ama emin olun 5 yılda benimde çok gerekçelerim oldu . Makinenin cizimlerinde, montajına kadar, tornacısından v.s okadar cok bedava bıcak yaptım verdimki tahmin bile edemezsiniz , bır bıcağın günümüzde bu döviz kurlarında maliyetini az cok hepimiz biliriz ayrıca birde + Bant zımparnaın motor+lazer+kesim v.b masrafaları. Bunları göz önünde bulundurur sanız çok sevinirim. Yani balık tutmayı öğrenin
Siz balık tutmayı burada ki ustalarımıza danışarak öğrenmişsiniz. ( Planları edinmişsiniz ) Şimdi herkes kendi başının çaresine baksın demek bence doğru değil. Siz buna balık tutmayı öğrenin diyorsunuz. Peki soruyorum siz bu konuyu başlatarak neden balık tutmayı öğrenmek yerine planları istediniz ?
Acar bey, Ersin beyden bende özelden çizim programını istedim.
Vermemesi onun en doğal hakkı.
Fakat forumun eski sayfalarını okurken, Ersin beyin nasıl yardımlar istediğini bizzat okudum.
Bu foruma sıfır bilgiyle gürmiştir.
Forumlar ne içindir?
Sormak lazım?
Belirli bir kitleyi buraya toplanmasının nedeni nedir?
Amatör kişilerin bilgi ve tecrübe paylaşımıdır.
Yoksa burası e-ticaret sitesi olur.
Forum amacından uzaklaşır.
Üye sayısı düşer.
Forum sahipleri reklam ve.gelirlerinde düşme olur.
Forumlar ticarethane olmuş.
Makina satanlar satışını bu forum üzerinden yapıyor.
Asıl onlara reklam yapmamaları denmeli.
Forum da ticari bölüm olur orada paylaşım yaparlar.
Forum sahiplerine de sponsor olurlar.
Onlarca forumda üyeyim.
Offroad, detail, marka otomobil forumları.
Hiç birinde böyle olmuyor.
Alınık satılık bölümleri var.
İsteyen yaptıklarını paylaşıyor.
Nereden alıp nasıl yaptırdığı gibi bilgileri veriyor.
Kısaca hep fikir ve bilgi alışverişi var.
Benim üç beş konuda insanlara detaylı bilgi alışverişim olmuştur.
Kızım İTÜ de okuyor.
YouTube de universiteye hazırlanırken faydalandı.
Şimdi universitede okurken yine faydalanıyor.
Kimse özel üniversiteler var. Oradan gidin faydalanın demiyor.
Zaten universiteler yerinde duruyor.
Neyse forumda, forumca kalın.