Bıçak Sanatı - Forum

1500x50 4 teker bant zimpara plani

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
1500x50 4 teker bant zimpara plani
« : 23 Haziran 2019, 19:41:10 »
Arkadaşlar merhaba
55x58x80 cm  olan calisma alani icin 50x1500 4 teker zımpara makinesi yapmayi düşünüyorum. plan ve ya çizim olan varsa paylasirsa cok sevirim. once iki teker so ra üç teker yaptim ama verimli olamadi. cokta iyi olmadi acikcasi fotolari telefondan yukleyemedim ... makinenin son halini paylasacaktim

Ersin Özdemir

• 2442
Ynt: 1500x50 4 teker bant zimpara plani
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2019, 20:43:07 »
vay arkadas kimsede yok mu cizim :)))

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2019, 21:42:17 »
vay arkadas kimsede yok mu cizim :)))

Balık verelim abi sana. Oltayı boşver :D

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #3 : 26 Haziran 2019, 20:59:20 »
aslinda balığa cok ihtiyacim var Tarik usta.hatirlarsan fuarda konuşmuştuk.benim makine hakkinda. ama bu is benim icin artik bir prestij meselesi oldu :)))

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #4 : 26 Haziran 2019, 22:13:57 »
aslinda balığa cok ihtiyacim var Tarik usta.hatirlarsan fuarda konuşmuştuk.benim makine hakkinda. ama bu is benim icin artik bir prestij meselesi oldu :)))

:D

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Ersin Özdemir

• 2442

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #7 : 29 Eylül 2019, 22:54:29 »
değerli ustalarim ;
bant zımpara yi evin balkonunda kullanan varmi ?
veya şöyle sorumu revize edeyim bant zimpara makinesini tekerlekli sehpa da kullanan varmi ? olumlu ve ya olumsuz yonleri nelerdir bilgilendirme yaparsaniz sevinirim

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #8 : 30 Eylül 2019, 08:42:53 »
Benim makinem daha önce tekerlekli sehpa testereymiş. Şunun gibi:

Bant zımparaya çeviren usta alt ayaklarını, sehpasını ve motorunu kullanmış. Şu anda yüksekliği çalışmak için ideal fakat çok yer kaplıyor. Eğer sabit bir yerde duracaksa ve yeriniz kısıtlıysa bu durum dezavantaj. Fakat benim durumumda babamın marangoz-mobilya atölyesinde kullanıyorum ve kısmen yer sorunu yok. Çalışacağım zaman atölyenin havadar ve gölge yerine çekiyorum. İşim bitince de duvar dibine çekiyorum. Altına da çelik, kabze, yapıştırıcı, vs. malzemelerimi kutulayıp dolduruyorum.

Benim durumumda makine eğer tekerlekli sehpa şeklinde olmasaydı, mecburen babamın çalışma tezgahına yada başka bir çalışma alanına koymam gerekecekti. Yer kaplıyor, ayak altında duruyor diye sürekli laf söyleyecekti. :D Şimdi dükkanın köşesinde duruyor ve normal ayaksız makinelere göre daha çok yer kaplıyor, yerden yüksek olduğu için. Ama ben bu durumu avantaja çevirip altına kutularla malzemelerimi koyuyorum. Yani ayakları olmasaydı bu sefer gene babamın hammadelerini koyduğu alana ben de çelik, kabza malzemeleri, eldiven, maske, gözlük, vs. ekipmanlarımı koymak zorunda kalacaktım.

Siz de yerinize göre karar vermelisiniz. Eğer evde değilde, ayrı bir atölyede kullanılacaksa ayaklı model, hele de tekerlekli model, çok pratik. Ama yer sorunu varsa ayaksız olması daha uygun bence. Gerçi bu durumda da birşeyin üstüne koymanız gerekecek makineyi. En azından alt alanını işgal etmezsiniz ve mevcutta evinizde duran bir dolap yada ayakkabılık gibi birşeyin üstüne koyabilirsiniz.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #9 : 30 Eylül 2019, 21:55:33 »
orkun ustam verdiginiz bilgi için teşekkürler
benim kullanım alanim balkon.Balkonda 200*85 cm ebatlarinda bu yüzden tekerlekli ufak bir sehpa ustune koymayi düşünüyorum ancak ses ve titreşim yapar gibi geliyor bana bununla ilgili bilgi almak istiyorum

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #10 : 30 Eylül 2019, 23:48:07 »
orkun ustam verdiginiz bilgi için teşekkürler
benim kullanım alanim balkon.Balkonda 200*85 cm ebatlarinda bu yüzden tekerlekli ufak bir sehpa ustune koymayi düşünüyorum ancak ses ve titreşim yapar gibi geliyor bana bununla ilgili bilgi almak istiyorum
Nasıl yapılıyor emin değilim ama bir mandalabastığınızda tekerleri yere basacak bir düzenek yaparsanız titreşim ve ses sıkıntısı yaşamazsınız; en azından teker kaynaklı. Hatta masaya iki teker takıp diğer taraftan kaldırıp el arabası gibi hareket ettirebilirsiniz.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #11 : 01 Ekim 2019, 18:06:29 »
Titreşim takozu kullanın.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #12 : 01 Ekim 2019, 21:36:22 »
aynen Salim.abi ikisine titreşim takozu, digerinede Mehmet ustanin dedigi gibi iki teker koydukmu kilitli bu is tamam olur
cok teşekkürler

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #13 : 02 Ekim 2019, 22:33:41 »
sonunda makina bitti ayri bir baslik açmadan buradan paylasayim ileri zamanda tekerli portatif bir sehpa uzerine koyucam . Makine hem 1250- hemde 1500 ölçülerinde zimpara kullanabiliyorum. motor 1.1 kw ve 1500 deveri gamak ana kasnak 140 mm. ileride onuda büyüte bilirim iki deneme yaptim sonuc fene degil on kafanin ayarlanabilir olmasi cok guzel.simdilik bu kadar . iyilestirme icin yorumlarınızı beklerim.  :D ;D 8)

« Yanıtla #14 : 03 Ekim 2019, 01:02:25 »
Ersin, çok kompakt bir makine olmuş, ellerine kollarına sağlık, güle güle kullan.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #15 : 03 Ekim 2019, 08:07:14 »
Çok güzel görünüyor, elinize sağlık. Kazasız belasız, güzel günlerde kullanın. Ön dayama biraz ince göründü gözüme, belki fotolar yanıltmıştır. Sıkıntı çıkarmaz umarım.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #16 : 03 Ekim 2019, 08:39:18 »
Ersin Usta,

Gerçekten çok pratik ve kullanışlı bir makina olarak görülüyor. dwg çizimleri varmı bu makinanın elinizde? Birde oldukça etli saclar kullanılmış, 10 mm üzeri sanırım gövde ve diğer parçalar ve anladığım kadarı ile kasnaklı motora komple makinanın şasesi monte edilmiş gibi. Biraz teknik detay alabilirmiyiz.
Güzel günlerde kazasız belasız kullanmanızı diliyorum.

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #17 : 03 Ekim 2019, 20:02:01 »
Teşekkürler Sefa hocam
evin balkonunda çalıştığım icin ufak.bir makine cok.ihtiyacim olan birseydi sonunda tamamlayabildim  ama hala.eksikleri var , yavaş yavaş tamamliyorum

quote author=sefaçabuk link=topic=13786.msg245668#msg245668 date=1570053745]
Ersin, çok kompakt bir makine olmuş, ellerine kollarına sağlık, güle güle kullan.
[/quote]

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #18 : 03 Ekim 2019, 20:03:41 »
 :2up
Çok güzel görünüyor, elinize sağlık. Kazasız belasız, güzel günlerde kullanın. Ön dayama biraz ince göründü gözüme, belki fotolar yanıltmıştır. Sıkıntı çıkarmaz umarım.
dogrudur on dayama ince fakat Sefa hocamin yaptığı gibi
granit seramik ariyorum, bulunca onuda halledicem suan zaten net bir agiz acma islemi olmuyor dayamadan sebep

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #19 : 03 Ekim 2019, 20:06:49 »
Ersin Usta,

Gerçekten çok pratik ve kullanışlı bir makina olarak görülüyor. dwg çizimleri varmı bu makinanın elinizde? Birde oldukça etli saclar kullanılmış, 10 mm üzeri sanırım gövde ve diğer parçalar ve anladığım kadarı ile kasnaklı motora komple makinanın şasesi monte edilmiş gibi. Biraz teknik detay alabilirmiyiz.
Güzel günlerde kazasız belasız kullanmanızı diliyorum.

Saygılarımla,
Dogrudru gövdenin cogu 10 mm sac lazer kesim. govde direkt olarak motora bagli, on kafa yataklama ve kollari 40*20 soğuk cekme lamadan yaptik tekerler transpalet tekeri fakat ileride alüminyum yapmayi düşünüyorum. on kafa aci ayarli hem 1250 hemde 1500 zimparayk kullanabiliyorsunuz. cizimleri var lazer kesim ve solid cizimleri isteyen olursa veririm problem olmaz