Benim makinem daha önce tekerlekli sehpa testereymiş. Şunun gibi:

Bant zımparaya çeviren usta alt ayaklarını, sehpasını ve motorunu kullanmış. Şu anda yüksekliği çalışmak için ideal fakat çok yer kaplıyor. Eğer sabit bir yerde duracaksa ve yeriniz kısıtlıysa bu durum dezavantaj. Fakat benim durumumda babamın marangoz-mobilya atölyesinde kullanıyorum ve kısmen yer sorunu yok. Çalışacağım zaman atölyenin havadar ve gölge yerine çekiyorum. İşim bitince de duvar dibine çekiyorum. Altına da çelik, kabze, yapıştırıcı, vs. malzemelerimi kutulayıp dolduruyorum.
Benim durumumda makine eğer tekerlekli sehpa şeklinde olmasaydı, mecburen babamın çalışma tezgahına yada başka bir çalışma alanına koymam gerekecekti. Yer kaplıyor, ayak altında duruyor diye sürekli laf söyleyecekti.

Şimdi dükkanın köşesinde duruyor ve normal ayaksız makinelere göre daha çok yer kaplıyor, yerden yüksek olduğu için. Ama ben bu durumu avantaja çevirip altına kutularla malzemelerimi koyuyorum. Yani ayakları olmasaydı bu sefer gene babamın hammadelerini koyduğu alana ben de çelik, kabza malzemeleri, eldiven, maske, gözlük, vs. ekipmanlarımı koymak zorunda kalacaktım.
Siz de yerinize göre karar vermelisiniz. Eğer evde değilde, ayrı bir atölyede kullanılacaksa ayaklı model, hele de tekerlekli model, çok pratik. Ama yer sorunu varsa ayaksız olması daha uygun bence. Gerçi bu durumda da birşeyin üstüne koymanız gerekecek makineyi. En azından alt alanını işgal etmezsiniz ve mevcutta evinizde duran bir dolap yada ayakkabılık gibi birşeyin üstüne koyabilirsiniz.