Sert dolgu aslında karmaşık bir işlem ama elimden geldiğince basitçe bir öneride bulunmaya çalışayım. Tavlanacak örs ise herşey değişiveriyor, örsler genellikle yüzeyleri sertleştirilmiş ama merkezi ve diğer tarafları yumuşak bırakılmış aletlerdir, bunun nedeni, yüzey aşınmasın ama diğer taraflarda üzerine gelen şokları sönümleyebilsin mantığıdır. Sözkonusu örs 200 kg olunca bu işlemin zorluğu da ortaya çıkıyor, yüzeyde çatlak vs yoksa kaynak işine hiç girmeyin, bu kadar büyük bir kütlede sorun çıkma olasılığı çok yüksek. Eğer sadece yüzeylerdeki girintileri doldurmak ve işlemin ardından yüzeyi taşlatmak gibi bir şey düşünülüyorsa, ki ben öyle olduğunu sanıyorum, o zaman bir sert dolgu elektrodu ile yüzeyde işlem yapmak düşünülebilir. Yüzeyi hiç tavlamadan bu işlemi yapıp biraz da işi şansa bırakacaksınız, doğrusu bu olduğu için söylemiyorum ama duruma uygunu bu. Elektrod olarak Oerlikon citodur-600 elektrod öneririm ama paket fiyatı biraz tuzludur, tek tek satan yerler olabilir, bulamazsanız ben malzemelere bir bakayım elimde varsa bir kaç tane gönderirim, şansınıza artık.