Eğer çatlaksa bence kaynak işine hiç girmemek lazım, bu kadar kütleli bir malzemede ön tav yapmadan kaynak yapmak işi daha da içinden çıkılmaz hale sokar. İyice temizledikten sonra, çatlağın başlangıç ve bitiş noktasını belirleyip; bu noktalara birer delik delmek yeterlidir.
Ustam söylediğiniz yöntem daha basit ama örsün üzerindeki bir delik hep beni rahatsız eder :/ 150-200 dereceye ısıtıp yüksek amperde yavaş bir kaynakla doldursam, ardından kaynakları hafifçe çekiçlesem yeniden çatlama riskini epey bir düşüremez miyim?
Delikleri delik olarak bırakmak gerekmiyor sonuç olarak, deliklere bir parça kurşun sıkıştırıp çekiçleyebilirsin, bir süre sonra kurşun kararır zaten. Bu tür kütleli malzemelerdeki çatlakları kaynakla tamir etmek gerektiğinde de zaten çatlağın her iki ucuna delik açılmalı. Ön tavı 200 dereceye lokal olarak çıkarmak çok zor, ki zaten çalışılan malzeme örs. Çekiçleme işlemi karbonca yüksek dökme demir malzemelerde işe yarar ( bunlarda zaten %99 luk nikel içeren elektrotlar kullanılır) çelik malzemede veya dökme çelikte işe yaramaz. Kaynak konusuna Siz karar vereceksiniz, ben olsam denemezdim.
Öğrenme açısından güzel bir konu olacak gibi ;
ben de konu sahibinin izni ile bir soru eklemek isterim.
Hangi elektrodu kullanmak gerek ? Bir sürü elektrod var mesela kaynak sonunda 59hrc olanlar gördüm.
Hangisi dolguya hangisi yüzeye kullanılabilir diye ayırsak hangi elektrodları kullanmak gerek ?
Saygılar 
Elektrot ayrı bir dünya, kaynak sonrası 59 değil çok daha yüksek sertliklere de ulaşılabilir, hatta bir tür elektrod malzemenin sertliği her neyse o sertliği alıyor vs. vs. Elektrota karar vermek malzemenin niteliğine bağlı bir şey, malzemenin kimyasal kompozisyonuna en uygun elektrot seçilmeli. Buradaki gibi malzemenin kompozisyonu tahmini ise, piyasada bolca bulunan "bazik" kararkterli bir elektrot kullanmak yeterli ( bazik derseniz anlamayabilir hırdavatçı, "çelik elektrot" diye isteyin)