Bıçak Sanatı - Forum

Şef Bıçağı Profili

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Şef Bıçağı Profili
« : 14 Mart 2019, 11:29:05 »
Ustalarım merhaba, şef bıçağı yapacağım nasip olursa ama profili hakkında biraz düşünceliyim. Bu nedenle sizlerin görüşlerini de almak istedim. Elimdeki lamanın yüksekliği 4 cm olunca örnek profili biraz modifiye etmiş oldum. Düzeltmem gereken yerleri söylerseniz memnun olurum.

Örnek Profil:

Bu da kendi yaptığım:

« Son Düzenleme: 14 Mart 2019, 11:30:36 Gönderen: ACAR »
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

mehmet_

• 1011
Ynt: Şef Bıçağı Profili
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2019, 11:52:56 »
Profil güzel görünüyor ama kabze kısmını ben olsam biraz daha ince yapardım. İlaveten kabzenin alt ucunu üst ile simetrik bir şekilde oval yapardım muhtemelen.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #2 : 14 Mart 2019, 12:04:42 »
Profil güzel görünüyor ama kabze kısmını ben olsam biraz daha ince yapardım. İlaveten kabzenin alt ucunu üst ile simetrik bir şekilde oval yapardım muhtemelen.

Haklısın abi kabzeyi biraz daha inceltsem iyi olacak sanırım, ama bu sefer de namlu ile kabzenin ağırlığı orantısız olursa kullanımda sorun olur mu diye düşünüyorum, benim için problem değil ama bayanlar kullandığı zaman kılıç kullanıyormuş gibi olmasın 😂Kabzenin altı da inceltmeden sonra şekillenir gibime geliyor.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2019, 16:31:17 »
Daha evvel mutfak amaçlı kullanım için sadece 1 bıçak yaptım. Şef bıçağı hiç yapmadım. Dışarıdan bakınca kolay gibi görünüyor ama denge gibi unsurlar senin de dediğin gibi çok mühim. Devamını da paylaşırsın umarım. Kolay gelsin.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2019, 16:52:40 »
Daha evvel mutfak amaçlı kullanım için sadece 1 bıçak yaptım. Şef bıçağı hiç yapmadım. Dışarıdan bakınca kolay gibi görünüyor ama denge gibi unsurlar senin de dediğin gibi çok mühim. Devamını da paylaşırsın umarım. Kolay gelsin.

Teşekkür ediyorum abi, hayırlısıyla aşamaları buradan paylaşacağım. İnşaallah emeğime değer.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 15 Mart 2019, 10:57:53 »
Elinize sağlık hocam. Aslında şu anda gayet güzel görünüyor. Sapın başlangıcındaki oyuk hareket katmış. O yuvarlağı biraz daha büyütebilirseniz sapın başlangıcı da incelmiş olur. Aynı inceliği kuyruğa kadar taşırsanız tüm sapı inceltmiş de olursunuz. Ayrıca kuyruğu ters şekilde sert bir açıyla taşlayabilirseniz o da hareket katacaktır.

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #6 : 16 Mart 2019, 16:40:48 »
Elinize sağlık hocam. Aslında şu anda gayet güzel görünüyor. Sapın başlangıcındaki oyuk hareket katmış. O yuvarlağı biraz daha büyütebilirseniz sapın başlangıcı da incelmiş olur. Aynı inceliği kuyruğa kadar taşırsanız tüm sapı inceltmiş de olursunuz. Ayrıca kuyruğu ters şekilde sert bir açıyla taşlayabilirseniz o da hareket katacaktır.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam, haklısınız oyuğu biraz daha ( göz kararı ) derinletip kuyruğa kadar devam ettireceğim. Sonuçta kabza + liner derken biraz kalın olacak, o zaman tam kıvamında olur. Kuyruktaki ters açıyı çok düşündüm sanırım dediğiniz gibi yapacağım 👍

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #7 : 17 Mart 2019, 11:29:36 »
Orkun hocam dediğiniz gibi yaptım, çok daha iyi oldu. Teşekkür ediyorum. Böyle hem estetik hem daha kompakt bir tasarım oldu. Bakalım sıra ağzını açmaya geldi, inşaallah problem olmadan yapabilirim.

özdemir murat

• 160
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
« Yanıtla #8 : 17 Mart 2019, 12:32:29 »
Yeni kuyruk modeli daha hoş durmuş.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #9 : 18 Mart 2019, 09:04:47 »
Git gide daha güzelleşiyor, elinize sağlık ustam.  :2up Son halini de merakla bekliyorum.

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #10 : 18 Mart 2019, 09:15:21 »
Git gide daha güzelleşiyor, elinize sağlık ustam.  :2up Son halini de merakla bekliyorum.

Estağfirullah Orkun hocam, ustalık ne haddimize.  Çok teşekkür ediyorum sağolun. Daha çok eksiğimiz var, şimdi eğeleme rampası yapmaya çalışıyorum. Bir sürü örneği var ama hangisini yapacağımı bilemedim.

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #11 : 07 Ocak 2020, 10:59:47 »
Evet profilimiz uzun zaman sonunda bitti ve ısıl işleme gönderdim, umarım sorun olmaz. Kendim yapacak yerim olmadığı için hem de emeğimin zayi olmasını istemediğim için ''bıçak yap'a gönderdim''. Bıçağın ağzını  tek taraflı açtım ve yaklaşık 1 mm bıraktım. Bu sorun olmaz inşallah. Profilin son hali aşağıdaki gibi.

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #12 : 07 Ocak 2020, 11:04:37 »
elinize sağlık, merakla bekliyorum ustam, benim de aklımda bir tane evde kullanmak için, 
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #13 : 07 Ocak 2020, 11:12:55 »
Teşekkürler ustam, eve yapılan bıçak daha bi başka oluyor nedense bende öyle bir his uyandırdı. Daha değerli gibi geliyor O:-)

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #14 : 07 Ocak 2020, 12:04:05 »
kurban bayramında evde, ne kadar bıçak varsa hepsini bileğiledim,  makinede 800 kum zımpara ile, deneyince bizim bıçaklar körmüş dedik, bir de kendiniz yaparsanız diğer bıçaklar emekliye ayrılır gibime geliyor, kolay gelsin :) 
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #15 : 07 Ocak 2020, 12:27:23 »
Profilinizde yer olarak İstanbul görünüyor. Yaşadığınız yerde ısıl işlem için denizdeki kum tanesi kadar seçenek mevcut. :2up Kargoyu bırakın da, elden götürüp verebileceğiniz imkanlar bile vardır diye düşünüyorum. Ben İstanbul Böhler'e gönderiyorum mesela. TR'de (benim bildiğim) sıfıraltı işlem yapan tek yer orası. Hangi şehirde bayisi varsa ücretsiz olarak İstanbul şubelerine ulaştırıyorlar. Yani Bursa Böhler'e bırakıyorum, onlar İstanbul Böhler'e ulaştırıyorlar ve sıfıraltı işlemlı ısıl işlem yaptırabiliyorum. Hepsi tek fiyata dahil. Bence harika hizmet.

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #16 : 07 Ocak 2020, 12:51:44 »
Profilinizde yer olarak İstanbul görünüyor. Yaşadığınız yerde ısıl işlem için denizdeki kum tanesi kadar seçenek mevcut. :2up Kargoyu bırakın da, elden götürüp verebileceğiniz imkanlar bile vardır diye düşünüyorum. Ben İstanbul Böhler'e gönderiyorum mesela. TR'de (benim bildiğim) sıfıraltı işlem yapan tek yer orası. Hangi şehirde bayisi varsa ücretsiz olarak İstanbul şubelerine ulaştırıyorlar. Yani Bursa Böhler'e bırakıyorum, onlar İstanbul Böhler'e ulaştırıyorlar ve sıfıraltı işlemlı ısıl işlem yaptırabiliyorum. Hepsi tek fiyata dahil. Bence harika hizmet.

Orkun ustam inan ki yerlerini bilmiyorum. Bilsem uğraşmazdım kargoyla beklemekle. Bundan sonra ki bıçaklarım için düşünebilirim ancak. Sizin bildiğiniz yerlerin bilgilerini paylaşır mısınız. Unutmadan teşekkür ediyorum değerli hatırlatma için  :2up

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #17 : 07 Ocak 2020, 12:53:00 »
kurban bayramında evde, ne kadar bıçak varsa hepsini bileğiledim,  makinede 800 kum zımpara ile, deneyince bizim bıçaklar körmüş dedik, bir de kendiniz yaparsanız diğer bıçaklar emekliye ayrılır gibime geliyor, kolay gelsin :)

Teşekkürler ustam Sağolasın. Bakalım güzel bir şey çıkar inşallah ortaya.

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #18 : 08 Ocak 2020, 17:04:01 »
Orkun ustam. Bu gün kendi mahallemde tesadüfen bulduğum bir firma(tamçelik)  ile görüştüm ;D adamlar bıçak silah ısıl işlemleri yaptığını fakat bunların devlet takibinde yapıldığını ve yaptıran kişinin izninin olması gerektiğini söyledi. Siz şimdiye kadar böyle bir şey duydunuz mu ?  Yarın vakit bulursam yüz yüze konuşmak için gideceğim. Bakalım ne olacak.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #19 : 08 Ocak 2020, 19:07:03 »
Silah parçasına bir şey diyemem, bilgim yok. Bıçak için söyledikleri ise abesle iştigal. Yerinizde olsam önünden bile geçmem.