Bıçak Sanatı - Forum

Nikel hk..

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Ynt: Nikel hk..
« Yanıtla #40 : 24 Ocak 2019, 18:21:07 »
Emeğin çoğu Orkun abiye aittir. Zira işlerden
dolayı bu işe hiç girişmeyecektim. Herşey için
teşekkürler.

« Yanıtla #41 : 25 Ocak 2019, 01:36:40 »
Sonuç çok tatmin edici ve güzel, elinize emeğinize sağlık.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #42 : 25 Ocak 2019, 08:22:48 »
Şeref ustam mütevaziliğe gerek yok. :) Defalarce denemeleri ve en uygun şekilde nasıl dövüleceği çalışmalarını geçtim, Halk ekmeği gibi katmanı inceltip bıçak haline getirdikten sonra benim ne emeğim var bunun yanında? :)) Eğer Türk bıçakçılığına ufacık bir katkım olabiliyorsa ne mutlu bana. Malzemenin güzel değerlendirilmesi ve ortaya güzel bir ürün çıkması beni ayrıca mutlu ediyor. Sen bu işe gönüllü olmasaydın malzeme çar-çur olup gidecekti. Zamanın ve uğraşların için ben teşekkür ederim...

Gökhan ustam, Sefa hocam, destekleriniz ve yol gösterici yardımlarınız için çok teşekkürler. Zamanınız olup da bu malzemeyle çalışmak isterseniz, sizin gibi ustaların elinden çıkacak eserlerde tuzum olması beni sevindirecektir. Memnuniyetle temin edebilirim.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #43 : 25 Ocak 2019, 23:56:53 »
Şeref ustam mütevaziliğe gerek yok. :) Defalarce denemeleri ve en uygun şekilde nasıl dövüleceği çalışmalarını geçtim, Halk ekmeği gibi katmanı inceltip bıçak haline getirdikten sonra benim ne emeğim var bunun yanında? :)) Eğer Türk bıçakçılığına ufacık bir katkım olabiliyorsa ne mutlu bana. Malzemenin güzel değerlendirilmesi ve ortaya güzel bir ürün çıkması beni ayrıca mutlu ediyor. Sen bu işe gönüllü olmasaydın malzeme çar-çur olup gidecekti. Zamanın ve uğraşların için ben teşekkür ederim...

Gökhan ustam, Sefa hocam, destekleriniz ve yol gösterici yardımlarınız için çok teşekkürler. Zamanınız olup da bu malzemeyle çalışmak isterseniz, sizin gibi ustaların elinden çıkacak eserlerde tuzum olması beni sevindirecektir. Memnuniyetle temin edebilirim.

Orkun kardeşim sağ olsun bana da yolladı fakat denemeyi her ne kadar canı gönülden istesem de  henüz fırsatım olmadı  ::)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #44 : 28 Ocak 2019, 08:34:21 »
  Orkun kardeşim sağ olsun bana da yolladı fakat denemeyi her ne kadar canı gönülden istesem de  henüz fırsatım olmadı  ::)

Sonucu merakla bekliyorum ustam. Acelem etme, ne zaman uğraşmak istersen sabırla bekliyorum. :2up

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #45 : 28 Ocak 2019, 09:06:51 »
Ne zamandır konuya yazacağım bir türlü fırsat bulamıyorum. Ben birkaç yıl önce https://www.youtube.com/watch?v=MIScTF6lhtg bu videoyu izleyip kendime damascus yapacaksam bu şekilde yapacağım diye not almıştım. Çünkü elemanın ulaştığı sonuç çok hoşuma gitmişti. Videoda nikel ve xc75 kullanıyor (bu arada bunlar hakkında hiçbir fikrim yoktu). Tabi ben bunun nikel sayesinde olduğunu anlamamıştım. Kaynak güzel tutsun diye petrole falan batırıyor, pahalı olduğu için kendi kömürünü yapıyor falan. Ev ortamı bahçede dövme işlemi derken çok hoşuma gitmişti kısaca. Şimdi nikel mevzu olunca aklıma geldi. Videoda da nikelin pahalı olduğundan bahsediyordu. Her bıçakseverin olduğu gibi bir tane dövme, sanmai, damascus yapmak hepimizin arzusudur heralde ama biz Soytürk abi yada Şeref Hocam gibi zaten olamayız. Bu malzeme saf olmadığı için kaynağını becerebilir miyiz o apayrı bir mevzu ama Sefa hocanın bahsettiği gibi kolaylıkla kaynağını yapabileceğimiz nikel malzemeyi nereden temin edebiliriz acaba birde yaklaşık fiyatlar hakkında fikri olan var mıdır. Son olarak videoda çelik bükülüp dövüldüğü için ağız kısmına da nikel geliyor. Eğer bu malzemem yumuşak sa ağızın performansını hayli düşürmez mi?

(Videoyu tekrar izleyince aslında orda söylüyor 1mm*10cm*50cm si 75 euro diye anlatmış.)
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2019, 09:18:21 Gönderen: atikmehmet »
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #46 : 28 Ocak 2019, 09:59:23 »
Emeği geçen herkesin eline sağlık. Çok güzel olmuş. Ayrıca bu paylaşım foruma sıcak bir hava ve birliktelik katmış bence.

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #47 : 16 Şubat 2019, 21:29:00 »
Sonuç çok güzel olmuş. Bıçağın formu ile desenler birbirine uyum sağlamış. Ellerine sağlık Şeref ustam.