Merhabalar
Nikel elementi kimyasal olarak kararlı bir element olarak bildiğimden eğer saf nikel ise (diğer elementler yoksa magnezyum gibi) demir ile oldukça güzel karışabilir ve metal metal bileşikleri oluşturabilir.(bence damascuslara uygundur.)
Erime Sıcaklığına Dikkat wikipediadan aldığım bilgiye göre :1455 Celcius
asitlere karşı dayanıklı olduğundan damascuslarda açık renk vereceğini düşünüyorum.(daha önce denemiş olan ve bilgisi olan varsa beni düzeltsin.)
yumuşak bir metaldir. Oksiti
*yeşilimsi bir renk veriri ama çok belirgin değildir. (yumuşaklığından dolayı damascus çeliklerdeki kırılganlığı alabilecekken aşırı yük altında deformasyona açık bırakacaktır.)
(tokluk kazandırabilir ama damascus düzeyinde bir laminer yapıda zayıflık gösterebileceğini düşünüyorum.)
Ekstra olarak fikir versin diye şu videoyu ortaya atıyorum pek alakalı değil ama.
Bu Çocuğu belki bir çoğunuz biliyordur. Kendisi Alec Steele
https://www.youtube.com/watch?v=8XgDHIx9LvQ Bu Videoda Bakır ile nikelden Damascus yapıyor kendisi.
Çok güzel görsel işler yapıyor. damascus konusunda yaşına göre oldukça başarılı bir arkadaş olarak görüyorum. Hatta kendimi aşarak ve biraz hadsizlik yaparak belki dünyadaki sayılı
Görsel damascus ustalarından biri olabilir diyorum.
Kusura bakmayın yazdığım son şey için daha bıçak nasıl yapılır bilmeyen biriyim. ilk bıçağımı bitirdim ama paylaşacak yüzü bulamıyorum

ikincisini paylaşacağım inşallah
*
Yeşilimsi derken Eğer Madeni paralar ile çok uğraşırsanız yada nikel alaşımlı bir kolye takarsanız uzun süre yeşil bir leke çıkartığından elinizde veya boynunuzda o yüzden yeşil dedim. tamamen yaşamsal tecrübeme dayanarak . (hatam var ise lütfen belirtin )