Bıçak Sanatı - Forum

üyelerimizin damgaları (logoları)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: üyelerimizin damgaları (logoları)
« Yanıtla #20 : 13 Haziran 2011, 15:01:55 »
eylem ustam bu elektro kimsal olayımıdır
gayet başarılı olmuş benim de şöyle gözel bir çakım olsa
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #21 : 13 Haziran 2011, 15:03:30 »
Benimkiler artık böyle, el yapımı bıçağa el yapımı imza  O0

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #22 : 13 Haziran 2011, 16:00:32 »
Bu diğerinden daha güzel duruyor usta.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 28 Kasım 2013, 01:09:40 »
Bu konuyu yukarı çekeyim:

İlk yaptığım baltamda çelik zımbalar kullanmıştım:

(Bkz.)

Deri saplı bıçağımda da çelik zımba kullanarak namluya baş harflerimi deşmiştim:
(Bkz.)
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2013, 01:11:29 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #24 : 28 Kasım 2013, 10:30:21 »
Surekli formu takip ediyorum ama bir turlu yazismak nasip olmuyor ,herkesi gayet yakindan taniyor gibiyim her ne kadarda tanismasak ta ,Bicak uzerine Eylem usta gibi Anodik daglama yapmiyor yapamiyorum  ::) ben asitin demirde baslattigi reaksioyunu cok begeniyor ve bunun uzerine yogunlasiyorum .Su an istedigim asamalara geldim cok sukur prof.olmamak kaydi ile acemice kendi halimde ugrasiyorum .
Aslinda bicak degilde ben metalle ugrasmayi cok seviyorum , su an istanbulda bir ic dekorasyon isleri yapan bir firmayla anlastim onlarin istedikleri resimleri asitle istedikleri metale isliyorum onlarda sagolsun 2-1 etmeden aliyorlar  O:-).
Eger bicak uzerine bir desen bir yazi bir imza calismasi yapmak isteyen ustalarim varsa ve LAZER yontemi pahali maliyetler cikariyorsa  onlarla isbirligide yapabiliriz eger yaptigim isleri begenir ve lutfederseniz .Cekim Kalitesi icin ozur dilerim telefon la ancak bu kadar oluyor  :(
Herkese kolay gelsin iyi calismalar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #25 : 16 Aralık 2014, 11:14:26 »
Damgamı çok büyük ihtimalle biliyorsunuz ama hem konunun içeriği güncel olsun hem de konu canlansın diye buraya ekliyorum:

Markalaşmanın yolu tanınmaktan geçer. Siz de damganızı paylaşın derim.
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #26 : 16 Aralık 2014, 20:03:16 »
Ustam, Senin damgaya ne zaman baksam kesinlikle çok estetik buluyorum önce onu söyleyeyim. Benim henüz damgam yok, imza olsa olmaz mı  ::)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #27 : 16 Aralık 2014, 20:07:35 »
Abi senin damgan en baştan beri imzan değil mi zaten? Halihazırda mis gibi bir damgan var.  :2up

Namık Kemal
Instagram'da ben

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #28 : 16 Aralık 2014, 21:06:05 »
Madem konuyu canlandırdık, uzun zamandır atamadığım imzam

alperunal

• *
  • 8
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #29 : 02 Ocak 2015, 22:45:10 »
Bu elektro erozyon ile yazı yazma işini rica etsem biri  bana özelden tarif edebilir mi ?
Bir insanda merak yoksa . Atın çöpe gitsin .

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #30 : 02 Ocak 2015, 22:55:19 »
Bu elektro erozyon ile yazı yazma işini rica etsem biri  bana özelden tarif edebilir mi ?

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=41.0

forumda anodik dağlama, elektrokimyasal aşındırma diye aratırsanız daha çok konu çıkabilir.
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2015, 22:58:21 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

alperunal

• *
  • 8
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #31 : 02 Ocak 2015, 23:11:00 »
Teşekkür ederim yardımınız için a.yuce
Bir insanda merak yoksa . Atın çöpe gitsin .

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #32 : 03 Ocak 2015, 00:04:15 »
ne damgam var ne imzam   :(
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #33 : 03 Ocak 2015, 00:23:21 »
Benim de yok  :(
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #34 : 03 Ocak 2015, 00:25:58 »
Artık sana gerek ustam. :2up
Hatta ısıl işlemini yaptığın bıçaklar içinde üzerine küçük bir simge yapabilirsin.Buck, Paul Bos'un ısıl işlemini özellikle vurguluyor.Sanada yakışır ustam "Bu bıçağa Taner Salar tarafından ısıl işlem uygulanmıştır." :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #35 : 03 Ocak 2015, 00:31:56 »

Mesaj forumdaki grafikerlere ve tasarımcılara doğru galiba. Ama arkadaşlara biraz ipucu verin. İsim soyisim mi, baş harfler mi yoksa alakasız bir cisim, sahne, obje mi? Aklıma trolsky geldi adamın logosu sivri biber mesela.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #36 : 03 Ocak 2015, 22:32:59 »

Mesaj forumdaki grafikerlere ve tasarımcılara doğru galiba. Ama arkadaşlara biraz ipucu verin. İsim soyisim mi, baş harfler mi yoksa alakasız bir cisim, sahne, obje mi? Aklıma trolsky geldi adamın logosu sivri biber mesela.

aslında profıl resmimdeki keçiyi kullanmayı düşünüyorum , Emin kardeşim bir iki farklı modelını bana yollamıştı ama kararsızım çok karısık duruyor..  yani yeni fikirlere açığım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #37 : 03 Ocak 2015, 23:20:58 »
Bıcak üzerindeki damga biraz uzun olabilir ama yüksekliği  5-7mm yi geçerse pek hoş durmuyor bence. İlla keçi olacak ise biraz daha stilize, hada az çizgi içeren bir keçi olmasında fayda var -lazer ile işlenmeyecek ise-. Bir parça çelik üzerinde Emin'in çizdiklerini yan yana bir deneyin bence.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 23:23:34 Gönderen: a.yuce »

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #38 : 03 Ocak 2015, 23:21:41 »
Taner abi keçi güzel fikir gerçekten ama bir yerleri değiştirile mi tasarım işi beni aşıyor. Ve hazır mevzu varken burdan ustalarımıza danışmak isterim. Ben de bir logo isim basit bişiler yapmaya çalıştım ve elektro aşındırma yöntemi için bunu Şablon olarak reklamcılara kestirmek istedim ama şablon etiket gibi yapıştırılıp iş bitince atılacaktı. Fakat reklamcı kardeşler lazer bunu keserken yakıyor Bıçak ta bu kadar küçük yerde dönmüyor dediler. Bende lazer ile markalatmayı düşünüyorum sizce lazer uygun mudur ya da bu Şablonları kestirmenin bir yolu var mı
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #39 : 03 Ocak 2015, 23:32:39 »
Lazer ile markalama yapılır. Plotter ve lazer ile folyo kesilememesi kötü olmuş, ben de bir yere maskeleme için logo kestiririm diye düşünüyordum. Ahşaba desen transferi için bir yöntem var. Lazer printerdan çıktı alıp, tonerli kısmını ahşaba yapıştırıyorsun, arkadan aseton sürülüyor. Videosu aşağıda, metalde işe yarar mı denemedim. Eğer toneri metale geçirir ise işe yarayabilir. İşe yaramaz ise amatör PCB yaparken kullanılan asetat üzerine lazer baskı + ütü metoduna kalacağız. 

http://www.youtube.com/watch?v=KQBliC3vJt8

Taner abi keçi güzel fikir gerçekten ama bir yerleri değiştirile mi tasarım işi beni aşıyor. Ve hazır mevzu varken burdan ustalarımıza danışmak isterim. Ben de bir logo isim basit bişiler yapmaya çalıştım ve elektro aşındırma yöntemi için bunu Şablon olarak reklamcılara kestirmek istedim ama şablon etiket gibi yapıştırılıp iş bitince atılacaktı. Fakat reklamcı kardeşler lazer bunu keserken yakıyor Bıçak ta bu kadar küçük yerde dönmüyor dediler. Bende lazer ile markalatmayı düşünüyorum sizce lazer uygun mudur ya da bu Şablonları kestirmenin bir yolu var mı