Eveet. Halen bu baltayı yapıyorum.

Bunu geçenlerde lazerde kestirmiştim. Grafik tablet üzerine 1/1 oranda elle çizdikten sonra çizimi vektöre dönüştürdüm ve Ck60 plaka kesimine dahil ettim.
Baltanın lazerle kesimden çıkmış hali.Sonrasında ciddi bir iş yapmak istemediğim anlarda aklıma geldikce bunun ağzını büyük oranda açtım. Cuma günü ardını getireyim dedim. Önce ağzın iki tarafı da aynı açıda zımparalayıp ardından daha düşük bir açı ile iki tarafı biraz daha zımparalayıp ağzı dış bükey taşlamaya yakınlaştırmış oldum. Daha sonra da şerit zımparanın desteksiz kısmında taşlamaya gereken eğimi verdim. Aradaki köşeleri tamamen kaybettim.
Saptaki parmak oyuklarınının kullanışsız olduğunu görünce bunları düzledim. Sonra da sapı zımparalayarak köşelerini ortadan kaldırdım. Böylece sap çıplak haliyle de tutulur hale geldi. Son olarak sapın ucuna ip geçirmek için bir delik deldim.
Isıl işleme sıra gelince baltanın ağzını şalümo ile ısıtıp tuzlu su ve ardından yağda su verdim. Baltayı moplayarak temizledikten sonra yine şalümo ile menevişledim.

Balta 5,4 mm'lik Ck60'tan...

Soldaki kendi yaptığım zımba. Bundan pek de memnun kalmadığından daha sonra sağda gördüğünüz harfleri tedarik etmiştim.

Baltanın ağzını biledikten sonra 5x10'luk bir parçayı yarmayı denedim. Bir kütük üzerinde denemediğimden temkinli ve yavaş vurdum. Baltayı taşa vurmamaya çalıştım. Sonuç olumlu.