Öncelikle Ercan Abi adına üzülürken bunun bazı kardeşlerimizin el atmasıyla sevince dönüştüğünü görmek beni mutlu etti .
Ama sizden kardeşiniz olarak ufak bir ricam olacak , lütfen üstün körü iş yapmayalım , ben üniversitede gördüm , yağlı ballı yurtta kalan iki arkadaş aynı eve taşınınca , tekme tokat birbirilerinden ayrıldıklarını çokça gördük . Böyle şeyler bizde olmaz demeyelim lütfen , hayatımda görmediğim ticari hak yemeği ben dayılarımdan gördüm , ortada kaldım . Peygamberimizin de (a.s.m.) tavsiye ettiği gibi yazılı bir sözleşme yapın , atıyorum en az altı aylık veya bir yıllık , şartları belirleyin , ortamı belirleyin , çünkü her birimiz bir memleketten , her birimizin huyu ayrı suyu ayrı .Yanlış anlamayın lütfen içinizde kötüler var demiyorum , ama ufacık bir anlaşmazlıkta kalpler kırılmasın , iki günlük dünya menfaatine dargınlık olmasın , dostluklar bozulmasın , başta her şeyi konuşmamanın ben çok sıkıntısını çektim , lütfen siz de çekmeyin . Kaldıki zamanımızdaki evliliklerde de maalesef bu çok yaşanıyor (hepsi değil tabiki) insanlar birbirinin dış görünüşünü seviyor , beraber geziyor tozuyorlar , her şey güzel ama aynı çatı altına girince birbirlerinin özgürlüklerine , ilgi alanına sınır çiziyorlar ve flört dönemindeki serbestiyet ortadan kalkınca problemler patlak veriyor . Gerekirse forumdan bir büyüğümüzü hakem tayin edin o size yardımcı arabulucu olsun vs. ( Ya konu nereler geldi be kardeşim , sosyal bir sorun halini aldı neredeyse) Torna makinesinin başından kalktım sırf bu konuyu yazmak için . Lütfen rica ediyorum , herhangi bir sıkıntı forumumuza da yansır.
Elektrik parası çok gelir , birinin kömürünü öbürü kullanır , öbürü der ben bu ay hiç gelmedim niye elektrik parası vereyim , öbürü der benim kahvemi kim bitirdi vs.vs.(Gördük böyle şeyler , lütfen dikkat)
Haddimi bilmeden akıl vermiş gibi oldum , kusurumuz affola